Tätä et tiedä Instagramista ennen kuin olet seurannut yli 8 000 tiliä

by Emiilia - 6/13/2020

Minun aavistuksen ylimielinen kommentti, jota en ehkä koskaan edes sanonut ääneen: "Kun olet seurannut 8 000 ihmistä Instagramissa, niin tiedät." Ehkä se henkilö, jonka kanssa tämä keskustelu käytiin, muistuttaa minua tämän postauksen jälkeen siitä, sanoinko sen ääneen vai en. Sama periaate kuin elämässä yleensäkin soveltuu myös sosiaalisiin medioihin: Emme voi tietää kaikkea ennen kuin meillä on tarpeeksi kokemusta asiasta. Ja siinä vaiheessa, kun meillä on paljon kokemusta asiasta,  niin yleensä tiedämme, ettemme tiedä kaikkea. Instagramista ei voi tietää kaikkea ennen kuin on käyttänyt sitä pitemmän aikaa ja useampiin eri tarkoituksiin.

Olen aiemmin julkaissut aiheesta Instagram kaksi postausta ja ne löytyvät täältä: Instagram bannasi minut ja Mun paheksuttu tapa tehdä Instagramia -podcastjakso. Kumpaakaan postausta (tai jaksoa) en itse asiassa enää tämän nykytiedon valossa voi täysin allekirjoittaa. Muista, että tämä on henkilökohtainen blogi, ei tietokirjajulkaisu. Kerron asiat sen hetkisen parhaan tietoni ja kokemukseni mukaan. Puolessa vuodessa yhdestä sosiaalisesta mediasta voi kuitenkin tulla hyvin paljon uutta kokemusta. Olen myös jatkuvasti tehnyt pieniä muutoksia toimintatapoihini Instagramissa. Esimerkiksi lopettanut miesten ja tuntemattomien yksityisten tilien takaisin seuraamisen.

1. Bännit & algoritmit
Kun olet seurannut 8 000 ihmistä Instagramissa, niin tiedät. Instagramissa on algoritmeja, jotka laskevat niin postaukselle annettavan suosion kuin senkin, että jonkun henkilön Instagramia saattaisi käyttää robotti. Instagramin bännitoiminto onkin suunniteltu estämään sekä sopimattomien kuvien että robottien toimintaa. Instagramin käyttö tavoitteelliseen mainostoimintaan (mitä blogin mainostaminen Instagramissa viime kädessä on) on liikkumista koko ajan jossain algoritmien rajoilla. Jos aikoo käyttää Instagramia tavoitteellisesti, olisi hyvä opiskella algoritmien perusteita.

Tämän postauksen tarkoitus ei ole käydä niitä tarkemmin läpi, mutta annan pari esimerkkiä, niin pääsette jyvälle: Kuvan julkaisemisen jälkeen ensimmäinen puoli tuntia on tärkein. Mahdollisimman suuren kattavuuden saavuttamiseksi sinun tulisi tavoitella ensimmäisen puolen tunnin aikana mahdollisimman paljon tykkäyksiä, tallennuksia ja kommentteja. Siksi sinun pitäisi pystyä ajoittamaan postaus aikaan, jolloin Instagramissa on kaikista eniten seuraajiasi ja ylipäätään käyttäjiä paikalla. Siitä toisesta negatiivisemmasta puolesta voit lukea täältä.

2. Instagramissa ei voi olla 8 000 seurattavaa!
Kun olet seurannut 8 000 ihmistä Instagramissa, niin tiedät. Instagramissa ei voi olla yli 7 500 seurattavaa kerralla. Piste. Jos et usko, niin googleta. Been there, done that. 7 500 seurattavan jälkeen Instagram alkaa heittää seurattavia pois. Seuraajia sen sijaan voi luonnollisesti olla kuinka paljon tahansa.

3. Nämä viestit saat päivittäin
Kun olet seurannut 8 000 ihmistä Instagramissa, niin tiedät. Saat seuraavat viestit päivittäin tai ainakin lähes päivittäin: Joku tarjoaa sinulle laihdutus-, kauneus- tai muita hyvinvointituotteita tai lainaa. Joskus kyseessä on vain tuotteitten kauppaaminen, mutta useimmiten kyse on verkostomarkkinoinnista, johon sinun pitäisi lähteä mukaan. Toista viestittelijäryhmää nimitän Amazonareiksi. Nämä henkilöt haluavat sinun mainostavan tuotteita, jotka sinun pitäisi itse ostaa Amazonista. Jos haluat päästä heistä nopeasti eroon, niin kysy toimittavatko he Suomeen. Kaikille edellisille olen yleensä hyvin kohtelias. Heille vastaan ystävällisen ein.

Sitten se kaikista ahdistavin viestittelijäryhmä: Miehet! Yleensä viesti on "Hi" tai "Hello". Joskus ei tule tämmöistä viestiä, vaan tuleekin suoraan viesti, jossa he tarjoavat minulle rahaa. Nykyisin poistan lukematta kaikki ulkomaalaisten miesten lähettämät viestit. Julkisten tilien varjopuoli on tosi kurja. Inhottava, ällöttävä. Varsinkin, kun minulla kuitenkin on Instagramissa myös tyttärieni kuvia. Mitä enemmän näkyvyyttä Instagramissa on, sitä todennäköisemmin törmäät näihin lieveilmiöihin.

4. Ei-toivotut seuraajat
Kun olet seurannut 8 000 ihmistä Instagramissa, niin tiedät. Edellä kuvattuja ei-toivottuja seuraajia voi tulla kymmeniä päivässä. Miten tämä liittyy siihen, kuinka paljon minä olen seurannut porukkaa? Yleensä ihmisten seuraaminen tuo lisää seuraajia. En itse asiassa tunne algoritmia niiltä osin, että  tietäisin, lisääkö monen tilin seuraaminen näkyvyyttä. Käsittääkseni ei lisää. Mutta se, mikä lisää näkyvyyttä on, että tyypillisesti ihmiset seuraavat takaisin. Jos jotain tiliä seurataan paljon, niin tilin näkyvyys kasvaa. Mitä pitäisi tehdä ei-toivotuille seuraajille? Osan heistä olen estänyt. Suurimman osan (ne harmittomilta vaikuttavat) annan vaan olla.

5. Tulee hetkiä, kun haluat lopettaa
Kun olet seurannut 8 000 ihmistä Instagramissa, niin tiedät. Instagram on kuormittava some. Siinä on monta osasta, joita tulisi pystyä liikuttamaan. Julkaisun tekemiseen kuluu paljon aikaa ja kaikki edellä kertomani kuormittavat vielä entisestään. Edellä mainittujen lisäksi on kaikki se kiva ja mukava kommunikointi, jota haluan ihmisten kanssa käydä, mutta joka myöskin vie aikaa. Nämä seikat tekevät Instagramista kokonaisuutena kuormittavan. Viime aikoina olen keventänyt Instagramin kuormitusta vähentämällä stoorien tekemistä. Stooreja on kiva tehdä, mutta se vie aikaa.

Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä tämän jälkeen, että Instagram ei ole lempisomeni. Käytän Instagramia, koska haluan jatkaa bloggaamista. Kuten olen blogissa hyvin usein todennut, rakastan kirjoittamista. Siksi bloggaan. Instagramia teen lähinnä sen takia, että käytännössä olisi mahdotonta tehdä yhteistöitä ilman Instagramia. Minun blogini Instagram-tili on mainoskanava sekä firmoille, joitten kanssa teen yhteistöitä, että omalle blogilleni. Tämä kaikki on jotain sellaista, mitä en odottanut kohtaavani ryhtyessäni bloggaamaan.Linkit
www.unelma5.com/2020/01/instagram-bannasi-minut.html
www.unelma5.com/2020/04/mun-paheksuttu-tapa-tehda-instagramia.html

Mainos

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia