Hiekkalaatikon rakentaminen itse

by Emiilia - 6/11/2020


Vaikka meidän tyttö ei ole viime aikoina juuri jaksanut omassa kotipihassa ollakaan, niin elättelen edelleen toiveita siitä, että kun lisäämme pihaan toimintoja, niin tyttö viihtyy paremmin. Niinpä yksi iso projekti tälle kevät-kesälle oli hiekkalaatikon rakentaminen. Oletan, että lukijoissani on muutama muukin, jolla on samanikäisiä lapsia, joten tässä postauksessa hiekkalaatikon rakentamisohjeet - ja meidän näkemys hiekkalaatikosta. Jos teet saman mallin mukaan tai jos olet ylipäätään itse tehnyt hiekkalaatikon, niin pistä viestiä. Jaan todellakin myös kuvia teidän rakennelmista somekanavillani.

1. Materiaalien hankinta
Hiekkalaatikon rakennusmateriaalina käytimme kestopuuta. Muut materiaalit olisi pitänyt käsitellä nyt tai tulevaisuudessa enkä todellakaan tarvitse enää lisää hommaa tämän kaaoksen keskelle. Niinpä ostimme kaksi 3,5 metrin kestopuulankkua sekä yhden halkaisijaltaan neliönmallisen liimapuulankun hiekkalaatikon nurkkia varten. Tämän lisäksi ostimme suodatinkangasta, jottei pohjasta tulisi kasvien juuret läpi, sekä tietysti hiekkalaatikkohiekat. Hiekkojen ostamista arvoimme pitkään. Lopulta päätimme ostaa suursäkkejä K-raudasta, koska niitten kotiinkuljetus + hinta tuli yhteensä halvimmaksi, kun ostimme myös soraa ja kivituhkaa muuta pihaa varten. Tämän lisäksi on huomioitava vielä ruuvit, mutta ne oli hankittu aiempia rakennusurakoita varten. Ruuveja tarvittiin kuusi jokaiseen kulmaan eli yhteensä 24 ruuvia.

kestopuu 3,5 metriä x 2
liimapuu 3 metriä 
suodatinkangas n. 2 x 2 metriä
1 500 litraa hiekkalaatikkohiekkaa
ruuvit


2. Puumateriaalit oikean pituisiksi
Lankkujen katkaisemiseen käytimme sirkkeliä. Ensin kestopuulankut katkaistiin puoliksi. Sitten kustakin neljästä näin syntyneestä seinälaudasta katkaistiin neliönmallinen istuinlauta. Liimapuusta puolestaan katkaistiin noin 40 cm:n pituisia pätkiä.


3. Seinien kiinnitys toisiinsa
Seuraavaksi oli vuorossa osien liittäminen toisiinsa. Ruuvasimme kestopuut kiinni kulmapaloihin. Tässä kuvassa hiekkalaatikko on alaspäin. Ruuvatessa huomasimme tarpeelliseksi tehdä ensin poralla rei'ät lautoihin. Ruuveja tuli kaksi aina päällekkäin. Ruuvien ei kuitenkaan olisi hyvä koskettaa toisiaan.4. Istuinosien kiinnitys
Viimein osa tätä vaihetta oli kiinnittää istuinosat kulmapaloihin kiinni. Tämä tehtiin kahdella ruuvilla ylhäältä päin.


5. Kuoppa, suodatinkangas ja hiekka
Tämä viimeinen kohta tuli valmiiksi - kuten kuvista näkyy - noin 1,5 kuukautta myöhemmin, kun olimme lopultakin saaneet hiekan tilattua. Mieheni kaivoi erään ystävän avustuksella hiekkalaatikon mentävän kuopan. Kuopan pohjalle aseteltiin suodatinkangas ja lopulta kärräsimme hiekan suursäkeistä hiekkalaatikkoon. Suursäkit tuotiin kuorma-auton lavalla, josta ne nostettiin nosturilla pihaan.Mainos

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia