Bloggaajaksi Kaksplussalle

by Emiilia - 6/03/2020

Ehkä huomasitkin ylibannerimuutokset. Eilen Unelma 5 -blogin blogiyhteisö vaihtui. Mietit varmaan, miksi halusin siirtyä hyvästä yhteisöstä pois. Olen kertonut rehelliset ajatukseni yhteisölle, jonka jätän, ja kerron ne myös teille. Perhekuplalla bloggaajana olosta nautin. Viihdyin hyvässä porukassa erinomaisesti. Bloggaajia oli sopivan vähän, jotta pystyimme pitämään kaikkien kanssa läheisesti yhteyttä. Sain Perhekuplan kautta ystävien lisäksi myös kivoja yhteistöitä: JemmaDesign, RaikastamoNordic Fit Mama ja ByPinja. Ylläpito oli mukava jne. jne.

Miksi sitten halusin lähteä? No en oikeastaan tiedä, että halusinko varsinaisesti lähteä, mutta olen ajatellut, että blogin kasvun kannalta saattaisi olla hyvä testata myös muita yhteisöjä. Somen tekeminen on monella tavalla niin monikanavaista, että tuntuu, että mitä enemmän kanavia sen parempi. Kaksplussasta en blogiyhteisönä tiedä oikeastaan mitään muuta kuin sen, että se on Perhekuplan tapaan perhebloggaajille tarkoitettu yhteisö - niistä ehkä se suosituin. Kaksplussan printtilehteä lainasin kirjastosta silloin, kun se vielä ilmestyi ja tiedän, että myös verkossa ilmestyvät artikkelit ovat suosittuja. Kaksplussan raskauslaskuria olen myös raskauksien aikana käyttänyt. Sen lisäksi tiedän suurimman osan Kaksplussan blogiyhteisön blogeista. Osaa niistä olen seurannut vuosia. Paljon mitään muuta en sitten koko yhteisöstä tiedäkään.

Bloggaamisessa ja somen tekemisessä on ylipäätään se, että pitäisi koko ajan olla ajanhermolla. Pitäisi koko ajan vastata miljoonaan kommenttiin ja olla mainostamassa blogia eri kanavissa - ja nähdä, mikä on turhaa tai vanhaa ja pystyä jättämään kaikki turha pois. No on sanomattakin selvää, että lasten kanssa en saa tehtyä kaikkea, mitä vaadittaisiin siis edes somen tai blogin ulkopuolellakaan. Siksi yritän somekanavista keskittyä blogiin, jonka takia kuitenkin loppujen lopuksi muuta somea teen. Blogia teen, koska rakastan kirjoittamista.

Olen pohtinut siirtojani blogiyhteisön suhteen jo kauan ennen Perhekuplalle menoa. Olen blogin kirjoittamisen aikana pistänyt blogiyhteisöhakemuksen johonkin yhteisöön yhteensä viisi kertaa. No,  hakemusten lopputulos lienee selvä. Perhekuplalle meno oli ehdottomasti hyvä valinta, ja ainut oikea valinta siinä tilanteessa. Opin siinä yhteisössä paljon: erityisesti yhteistöistä, Instagramista ja Facebook-mainonnasta.

Nyt käännän seuraavan sivun ja katson, mihin se johtaa.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia