Tukisitko pienyrittäjää todella?

by Emiilia - 4/18/2020

Kaupallinen yhteistyö: JemmaDesign & Perhekupla

Koronakriisin keskellä puhutaan paljon kauniita sanoja pienyrittäjien tukemisesta.  Mutta oletko oikeasti valmis tukemaan pienyrittäjää? Myös oman taloutesi kustannuksella, maksamaan jostain enemmän kuin maksaisit isommassa yrityksessä? Tänä korona-aikana olen tietoisesti koittanut miettiä, kuinka voisin tukea niitä yrityksiä, joilla on nyt vaikeaa. Uskon, että enemmistö suomalaisia jakaa ajatuksen kanssani. Mutta mitä me olemme valmiit uhraamaan?

Meidän perheen rahatilanne on ollut jo pari vuotta aika heikoilla, mutta olen silti yrittänyt miettiä varsinkin sitä, että voisinko ostaa ne tuotteet/palvelut, mitä muutenkin ostan/käytän jostain suomalaisesta pienyrityksestä tai ainakin pienemmästä yrityksestä. Kävin mielessäni läpi yrityksiä, joita perheemme on korona-aikana "tukenut": Hesburger, paikallinen pizzeria, paikallinen grilli, paikallinen salaojia tekevä yritys, paikallinen parturi-kampaamo, K-Supermarket, S-market, Lidl, Ikea, Tokmanni ja Motonet. Tämä postaus ei ole minkään edellä mainitun mainos.


Toisin sanoen kun oikein pinnistän muistiani, niin olemme onnistuneet tukemaan useampaakin pienyrittäjää. Kuitenkin esimerkiksi ruokaostoksia on tosi vaikea tehdä pienyrittäjän liikkeessä. Käytännössä Suomessa on tosi vähän mahdollisuutta siihen, ainakin näin kaupungissa. Vain muutamia ruokatarvikkeita voi ostaa pienestä liikkeestä. On myös luontoasaastuttavaa ajaa pitkiä matkoja vain yhden tuotteen takia. Niin ja roskaruokaravintoloiden tukemisessa on se ongelma, että maha kasvaa (minulle on tullut n. 1,5 kg:n verran lisää korona-aikana). Roskaruoasta tulee vähän liikaa huonoja rasvoja, jotta kauhean usein voisi tukea. 

Yksi aloite/ehdotus asian suhteen tuli Perhekuplalta. Perhekupla on halunnut tukea pienyrittäjiä ja erityisesti naispienyrittäjiä. Perhekuplan bloggaajana edustan ja tuen perhekuplalaisia arvoja, ja tietysti olin heti innoissani ja valmis olemaan mukana yhteisissä projekteissa. Perhekuplan ylläpitäjä otti yhteyttä useampaan pienyrittäjään ja yksi vastaajista oli JemmaDesign.

JemmaDesign on pieni suomalainen, kangasalalainen, tekstiilialan yritys, joka suunnittelee ja myy ompelutuotteita, joista keskeinen tuote on lastenvaatteet. Muita tuotteita ovat muun muassa kauniit rusetit ja laukut. Viimeisimmäksi JemmaDesign on lanseerannut tyylikkäät kasvomaskinsa. Heti JemmaDesignin pakettia avatessani kävi selväksi, että nämä tuotteet eivät ole sekundaa. Saimme JemmaDesigniltä nämä kuvissa näkyvät kauniit housut. ne ovat tyylikkäät ja vaikuttavat varsin kestäviltä. Kuosit ovat erityisen kauniita. Olen kertonut tämän varmasti tässä blogissa ennenkin, ja kerron sen taas: Kukkakuosit ovat suuri heikkouteni! Tämän voi, valitettavasti, mieheni vahvistaa. Minulla on esimerkiksi hyvin hyvin hyvin monta kukkakuosista kaulahuivia, joita en tässä elämäntilanteessa edes käytä. Imettäessä perinteiset kaulahuivit ovat tiellä.

Pistän vielä tämän postauksen loppuun linkkejä, joitten kautta näin korona-aikana voisi ehkä saada ideoita pienyrittäjän tukemiseen. Eri toimijat ovat siis tehneet muun muassa listoja pienistä yrityksistä ja myyneet sivuillaan lahjakortteja näihin yrityksiin. Ja vielä pakko heittää haaste ensi viikolle. Tulevalla viikolla koitetaan kaikki miettiä yksi pienyrittäjää tukeva teko/ostos ja tehdä se!


Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia

  1. Itse yrittäjänä pyrin aina kun mahdollista valitsemaan toisen pienyrittäjän tuotteen. Itselläkin on tämä korona-aika ollut aika vaikeaa. Nyt olen keskittynyt mainonnan kehittämiseen, lähinnä somen kautta, mutta olen ajatellut ehkä vaihtaa myös liikkeeni ikkunateippaukset täällä Turussa. Tsemppiä kaikille pienyrittäjille!

    VastaaPoista