Instagram bannasi minut

by Emiilia - 1/27/2020

...kolme kertaa. Nyt ajattelet joko, että olen joku superpahis, joka tekee jotain tosi laitonta tai sitten tuhahdat: "Mitä ihmeellistä siinä on? Happens all the time."

Minulla ja Instagramilla on varsinainen viha-rakkaus-suhde. Ollaan nyt ihan rehellisiä: Usein ollaan kyllä enemmän sen vihan puolella. En pidä siitä, että minun täytyy olla tavoitettavissa ja itse tuottamassa jotain koko ajan ja sen lisäksi vielä seuraamassa kaikkea koko ajan. Instagramissahan on siis algoritmeja, joiden perusteella määritellään se, kuinka paljon näkyvyyttä käyttäjä saa. Samalla Instagram on valtavan tarkka siitä, ettei kukaan käytä robotiikkaa saadakseen näkyvyyttä. Siksi kaikki epäilyttävältä vaikuttava toiminta aiheuttaa Instagram-bännin. Käytän tässä postauksessa tarkoituksella montaa eri nimeä bannille, bännille, blokille, estolle. Suomenkielessä ei tunnu olevan vakiintuneita käytäntöjä, mitä sanaa ilmiöstä käytetään. Tällä tarkoitan siis ilmiötä, jossa käyttäjä yrittää tehdä jonkin toiminnon ja tulee tämä tai vastaavanlainen viesti:


Käyttäjä on siis estetty. Tuon perusteella 'esto' olisi ehkä paras suomennos.

Toiminto estetty Tämä toiminto on estetty. Yritä myöhemmin uudelleen. Suojaamme yhteisöämme asettamalla rajoituksia tietynlaiselle sisällölle ja tietynlaisille toiminnoille. Ilmoita meille, jos olemme mielestäsi tehneet virheen. 

En tiedä tarkkaan, mistä minä itse olen bannini saanut. En ole missään vaiheessa saanut mitään selventäviä viestejä tai sähköposteja. Se on vain tapahtunut. Joka tapauksessa tässä joitain syitä, miksi se on saattanut tapahtua:


Mahdollisia syitä Instagram-banniin

1. Olen seurannut liian montaa tiliä liian nopeasti

2. Olen tykännyt liian monta tykkäystä liian nopeasti

3. Olen käyttänyt samaa häshtägiä peräkkäin liian monta kertaa

4. Olen tehnyt liian monta toimintoa liian nopeasti

5. Päivän kokonaistoimintojen määrä on ylittynyt

Tämä ei ole millään tasolla tyhjentävä lista, mutta minun kohdallani luultavasti joku noista on ollut kysymyksessä kaikilla kolmella kertaa. Lisää aiheesta ja niitä lukuja, kuinka monta kertaa voi tehdä mitäkin milläkin aikavälillä esimerkiksi täältä. Toinen kysymys, joka sekin hyvin relevantti aiheeseen liittyen on tietysti se, miten bannista, blokista, estosta pääsee eroon.


Miten Instagram-bannista pääsee eroon?

1. Helpoin tapa, joka ei aina toimi, on odottaminen. Odota 48 tuntia tekemättä mitään toimintoja. Selaaminen on ok.

2. Kun olet saanut bännin, niin älä yritä montaa kertaa toistaa aiemmin tekemääsi toimintoa. Se ei auta vaan pahentaa tilannetta.

3. Bannit tulevat yleensä IP-osoitteen mukaan, joten yleensä auttaa, kun vaihtaa laitetta tai internetliittymää. Voisit esimerkiksi selata Instagramia tietokoneen selaimessa kännykän sijaan jonkin aikaa tai vaihtaa mobiilidatalta wifille.

4. Yhdistä Instagramiin Facebook- tai Twitter-tili. Tämä lisää luotettavuuspisteitä.

5. Lisää Instagramiin kaksivaiheinen todennus.

6. Ota kuvankaappaus saamastasi estoviestistä ja tee Instagramille ilmoitus ongelmasta. Asetukset → Ohje → Ilmoita ongelmasta

7. Näiden lisäksi olen koittanut myös seuraavia: Kännykän uudelleen käynnistäminen. Instagramin uudelleen asentaminen. Sekä wifi että mobiilidata yön poissa päältä.

En tiedä, mikä kaikki on vaikuttanut siihen, että olen saanut bännit pois. Kaikkea edellistä olen kokeillut. Hyödyllisimmäksi olen havainnut ensimmäisen ja kolmannen kohdan. Tosin aika ei ole auttanut kertaakaan yksistään. IP-osoitteen muuttaminen taas on auttanut jo muutamassa tunnissa. Kerran tosin muutaman tunnin jälkeen bannista yritin tehdä toimintoja ja tein niitä ilmeisesti jälleen liikaa. Tuli seuraava viesti: 


Virhe Tuntematon verkkovirhe. Eli kun olette olleet bännättyinä, niin pitäkää ihmeessä huoli, ettette tee hetkeen liikaa toimintoja. Sain kirjauduttua takaisin sisään tuosta vain tekemällä kohdan seitsemän kaikki osat. Totta kai yritin kaikkia aiempiakin kohtia.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia