Instagram bannasi minut

by Emiilia - 1/27/2020

Päivitetty 15.11.2020. 

Instagram on bännännyt minut monta kertaa. Nyt ajattelet joko, että olen joku superpahis, joka tekee jotain tosi laitonta tai sitten tuhahdat: "Mitä ihmeellistä siinä on? Happens all the time."

Instagramissa on siis algoritmeja, joiden perusteella määritellään se, kuinka paljon näkyvyyttä käyttäjä saa. Samalla Instagram on valtavan tarkka siitä, ettei kukaan käytä robotiikkaa saadakseen näkyvyyttä. Siksi kaikki epäilyttävältä vaikuttava toiminta aiheuttaa Instagram-bännin. Käytän tässä postauksessa tarkoituksella montaa eri nimeä bannille, bännille, blokille, estolle. Suomenkielessä ei tunnu olevan vakiintuneita käytäntöjä, mitä sanaa ilmiöstä käytetään. Tällä tarkoitan siis ilmiötä, jossa käyttäjä yrittää tehdä jonkin toiminnon ja tulee tämä tai vastaavanlainen viesti:


Käyttäjä on siis estetty. Tuon perusteella 'esto' olisi ehkä paras suomennos.

Toiminto estetty Tämä toiminto on estetty. Yritä myöhemmin uudelleen. Suojaamme yhteisöämme asettamalla rajoituksia tietynlaiselle sisällölle ja tietynlaisille toiminnoille. Ilmoita meille, jos olemme mielestäsi tehneet virheen. 

Olen ollut bännättynä useammasta eri syystä, mutten koskaan ole saanut mitään selventäviä viestejä tai sähköposteja, joissa olisi kerrottu siitä sen tarkemmin. Se on aina ollut vain tuo viesti edellä. Tässä joitain syitä, mistä bänni on ollut seurausta:


Mahdollisia syitä Instagram-banniin

1. Olen seurannut liian montaa tiliä liian nopeasti

2. Olen tykännyt liian monta tykkäystä liian nopeasti

3. Olen käyttänyt samaa häshtägiä peräkkäin liian monta kertaa

4. Olen tehnyt liian monta toimintoa liian nopeasti

5. Päivän kokonaistoimintojen määrä on ylittynyt

6. Käyttänyt ulkopuolista ohjelmaa seuraajien ja seurattavien hallintaan

Tämä ei ole tyhjentävä lista, mutta minun kohdallani joku noista on ollut aina kysymyksessä. Lisää aiheesta ja niitä lukuja, kuinka monta kertaa voi tehdä mitäkin milläkin aikavälillä esimerkiksi täältä. Toinen kysymys, joka sekin hyvin relevantti aiheeseen liittyen on tietysti se, miten bannista, blokista, estosta pääsee eroon.


Miten Instagram-bannista pääsee eroon?

1. Helpoin tapa on odottaminen. Odota 24-48 tuntia tekemättä sitä toimintoa, jonka tekemisen jälkeen olet bännin saanut. Tuo viesti tulee siis saman tien sen toiminnon tekemisen jälkeen, josta bänni tulee. Selaaminen on ok. Joskus bänni voi olla ohi nopeamminkin, mutta sitä ei kannata  testata, koska jos bänni on edelleen päällä, niin se pidentää aikaa. 

2. Kun olet saanut bännin, niin älä yritä montaa kertaa toistaa toimintoa, josta olet bännin saanut. Se ei auta, vaan pidentää pidentää bänniaikaa. 

3. Bännit tulevat yleensä IP-osoitteen mukaan, joten saattaa auttaa, kun vaihtaa laitetta tai internetliittymää. Voisit esimerkiksi selata Instagramia tietokoneen selaimessa kännykän sijaan jonkin aikaa tai vaihtaa mobiilidatalta wifille. Kokemukseni perusteella tämä toimii lähinnä ensikertalaisella. Jos olet saanut monta bänniä, niin tämä ei yleensä auta. 

4. Yhdistä Instagramiin Facebook- tai Twitter-tili. Tämä lisää luotettavuuspisteitä.

5. Lisää Instagramiin kaksivaiheinen todennus.

6. Ota kuvankaappaus saamastasi estoviestistä ja tee Instagramille ilmoitus ongelmasta. Asetukset → Ohje → Ilmoita ongelmasta

7. Näiden lisäksi olen koittanut myös seuraavia: Kännykän uudelleen käynnistäminen. Instagramin uudelleen asentaminen. Sekä wifi että mobiilidata yön poissa päältä.

Kerran muutaman tunnin jälkeen bannista yritin tehdä toimintoja ja tein niitä ilmeisesti jälleen liikaa. Tuli seuraava viesti: 


Virhe Tuntematon verkkovirhe. Eli kun olette olleet bännättyinä, niin pitäkää ihmeessä huoli, ettette tee hetkeen liikaa toimintoja. Tuon viestin olen saanut vain kerran, mutta bänniviestin useamman kerran.

Bännien jälkeen

Kun aloitat toimintojen tekemiseen uudelleen, niin yksi toiminto testiksi ja 5 min tauko. Huomaa myös, että bännin jälkeen olet jonkin aikaa niin sanotusti tarkemmassa syynissä kuin aiemmin. Saat helpommin bännit vähemmillä toiminnoilla. Tämä menee yleensä noin parim viikon päästä ohi.

Instagram poisti tilini tilapäisesti

Uskokaa tai älkää tämäkin tapahtui minulle kerran. Ei hätää. Siitä selvitään, kunhan et ole tehnyt mitään oikeasti laitonta tai itse poistanut tiliäsi. Siitä löytyy hyviä englanninkielisiä ohjeita netistä ja minulle voi myös pistää viestiä. 

Saattaisit pitää myös näistä

11 kommenttia

 1. Hei, minä en pääse kirjautumaan instaan, kun yrittää niin lukee "yritä myöhemmin uudelleen". Osaisitko tähän antaa jotain vinkkiä? Sähköpostiin ei tule mitään koodia, jos yrittää siitä tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minulla on kerran poistunut koko Instagram sisäänkirjautumisongelman takia ja silloin menin kyllä paniikkiin. Onneksi sen sai lopulta palautettua. Minun neuvot on: Poista sovellus puhelimestasi, vaihda verkkoa ja koita kirjautua toisella laitteella. Ne tekisin ekana :) Tsemppiä! -Emiilia

   Poista
 2. Tämä kävi minulle nyt toista kertaa kuukauden sisällä.
  Molemmilla kerroilla kävin asioilla, enkä käyttänyt Instagramia lainkaan liki kymmeneen tuntiin.
  Kotiin palattuani avasin sovelluksen, ja puff, bännit tullut.
  Asetusvalikossa ei ole edes tuota "Ilmoita ongelmasta" -täppää.

  VastaaPoista
 3. Hei! Minulla on tällä hetkellä samankaltainen ongelma, etten pääse kirjautumaan instagramiini ollenkaan. Olen unohtanut salasanani, ja kun yritän lähettää kirjautumislinkkiä puhelinnumerooni, se huutaa vain Virhe, odota muutama minuutti -tekstiä. Olen kokeillut tätä usealla laitteella mutta en vain silti saa salasanan vaihtolinkkiä tulemaan. Onko sinulla tähän vinkkejä? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm hmm. Minulle on tullut tämä vastaan ennenkin. En muista vastausta 🤦🏻‍♀️ jos minä olisin tuossa tilanteessa, niin yrittäisin ensin googlettaa englanninkielisiä lähteitä ja sitten jos niistä ei olisi apua, niin odottaisin 24 h ja yrittäisin sitten eri IP-osoitteella (=eri netti) .. Ne tulee mieleen..

   Poista
 4. Minulla sama ongelma kirjautimsessa "odota muutama minuutti, yritä uudelleen " toimiiko jos kirjautuu eri laitteella

  VastaaPoista
 5. Moikka! Tilini lakkasi tänään yhtäkkiä toimimasta, näyttää vain että "syötettä ei voitu päivittää". Tilin tiedoista ei löytynyt mainintaa yhteisösääntöjen rikkomisesta, mutta voisiko kuitenkin kyse olla banneista? Toinen tilini toimii, olen päivittänyt instagramin, käynnistänyt sovelluksen sekä puhelimen uusiksi. Olen tykkäillyt paljon julkaisuista, joten olisiko kyse sitten ollut siitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sellainen pikkubanni luultavasti joka menee aika nopeasti ohi. Älä toista sitä toimintoa tyyliin 24 h, niin on varmaan ohi.. Voisit koittaa myös tyhjentää Instagramin välimuistin. Tässä ainakin joku ohje siihen: https://www.informatique-mania.com/fi/reseaux-sociaux/comment-vider-le-cache-instagram-sur-iphone-et-android/

   Nyt en muista, mihin kaikkiin ongelmiin se auttoi, mutta olen sen joitain kertoja tehnyt ja johonkin vähän samantyyppiseen on auttanut 🤔

   Poista
 6. Moro! Voisko joku auttaa mua tässä, mun tili jäädytettiin/poistettiin nyt toista kertaa kuukauden sisään kommenttejen sisällön takia. Sen jälkeenkun sain tilini takaisin lähes kaikki kommentit poistettu kiusaamis/roskapostina ja tili jäädytettiin pari kolme viikkoo sitten. Eikä instagram anna minun lähettää "koetko tämän olevan birhe, kerro meille" lomaketta. Sanoo aina vaa "Pyyntöäsi ei voitu käsitellä. Yritä myöhemmin uudelleen." Oon kokeillu monen päivän taukoja mutta ei suostu ikinä. Mistä apu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttini ovat siis asiallisia ja niitä poistetaan syyttä enkä saa yhteyttä instagramiin

   Poista
 7. Minulle kävi niin, etten pääse enää tililleni, kun olin tägännyt oman sivutilini saadakseni julkaisun näkymään sinnekin. Olen tehnyt niin ennenkin, joten ehkä on kyse siitä, että se tulkittiin spammiksi? Toiselle tililleni kuitenkin pääsin ja sitä kautta laitoin ohjeistamaasi kautta viestin, jos vaikka se tulisi luetuksi. En ole uskaltanut kokeilla sitä kautta, kun nyt edes tuo toinen tili on toiminnassa. Osaatko neuvoa, mitä muuta tehdä, vai tulisiko vain jatkaa odottelua? Tili on minulle tärkeä (kummatkin niistä) ja huolestuttaa, jos sen sisältö häviää tai joudun bannatuksi pidemmäksi aikaa ilman mitään järkevää syytä.

  VastaaPoista