Raskauskilot pois - vihdoin

by Emiilia - 10/12/2018

Laihduttamisesta minulla olisi paljonkin sanottavaa. Lihoin raskaana ollessani 20 kiloa, josta jäljellä on edelleen 10 kiloa. En ollut laiha ennen raskauttakaan, mutta nyt olen liian lihava.

Motivaation löytäminen on vaikeinta. Ongelma on ehkä se, että en oikeastaan ole mitenkään erityisen huonossa kunnossa. En ole väsynyt ja jaksan vallan mainiosti riehua pikku tyttöni kanssa. Viime aikoina motivaatio on alkanut löytyä, kun olen kaiholla katsellut niitä kauniita vaatteita, joita käytin ennen näitä kiloja. Olisi synti olla enää käyttämättä niitä.
Hyvä on, tässä Emyn laihdutusresepti.

1. Etsi motivaatio laihduttaa
Ulkonäkö; ihanat vaatteet; raha; se, että puoliso jaksaa kantaa sinua; se, että voit elää perheesi kanssa kauemmin; muutenkin terveys ja hyvä olotila. Mikä sinun motivaattorisi on?

2. Sauno
Kun laihdutin morsiuspukua varten (eikös se ole pakollista?), niin laihduin tosi paljon ihan vaan saunomalla. Olin melkein joka ilta saunassa. Se kuluttaa energiaa, mutta toinen ehkä vielä tärkeämpi seikka on se, ettei siellä yleensä syödä juuri mitään.

3. Syö vähemmän
Nyt paljastan laihduttamisen suuren salaisuuden, sen kovan ytimen: Syö vähemmän. That's it. Muita keinoja ei ole. Joskus ennen perhettä, kun minulla oli kunnolla aikaa treenata, treenasin ja luulin laihtuvani sillä. No, sama kuin saunassa: ainakaan silloin en ollut syömässä. Totta kai energian kuluttaminen auttaa, mutta ei silti voi syödä holtittomia määriä treenin jälkeen. Ja totta kai vähemmän lihottavien ruokien syöminen auttaa, mutta ei niitäkään kannata/voi syödä holtittomia määriä.

Järki käteen hei, ei laihduttamiseen vättämättä tarvita tiukkaa kalorin laskentaa tai Painonvartijoita tai Juttaa ja Härkää. Jos ennen söit kaksi leipää, syö nyt vain yksi. Jos ennen otit ruokaa lisää, älä ota enää. Jos ennen söit koko suklaalevyn kerralla, syö nyt vain yksi rivi.


Alkuraskaudesta (ensimmäisessä raskaudessa!) minulla oli jonkin verran pahoinvointia, joka paheni, kun olin useamman tunnin syömättä. En oksentanut kertaakaan, mutta muutaman kerran olin hyvin lähellä. (Kerran pitäessäni työhaastattelua tuli kiire saada haastateltava pihalle ja ruokaa nassuun.) Siitä jäi päälle se, että piti syödä jatkuvasti, ettei tulisi paha olo. Lihoin.

Siinä kaikki. Olen ajatellut saada uuteenvuoteen mennessä sen 10 kiloa pois. 1 kg viikossa. Ei paha.

Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia