Taaperon kanssa Tallinnassa

by Emiilia - 10/22/2018

Ystäväni lähetti viestin, että lähdemmekö  me, minä ja Höpsäntuu, hänen kanssaan Tallinnaan. Matka maksoi meiltä kolmelta alle kaksi euroa. Sitä ei tarvinnut miettiä. Totta kai lähdimme! 


Neljä tuntia Tallinnassa ja hieman enemmän laivalla. Kaikki matkat pitää suunnitella taaperomatkoiksi. Menomatkalla pieni taaperoni veti rallia laivan portaita ylös ja alas. Leikkipaikka oli täynnä ja halusimme hänen purkavan energiaa mahdollisimman tehokkaasti ennen Tallinnaan saapumista. Tallinnassa kävelimme, söimme, kävimme kaupassa ja vessassa. That's it. Kävelyretket saattavat olla hyvin katkonaisia. Pitää olla paljon virikkeitä ellei lapsi nuku, samoin myös shoppaillessa tai autolla ajaessa. Vaistomaisesti kerää tavaraa, jota voi lapselle tunkea, kun tämä on levoton.

Tallinnassa tyttö nukkui. Sain syödä ensimmäistä kertaa kuukausiin ravintolassa rauhassa. Kotipuolessa harrastamme yleensä autokaistoja ja noutoruokaa, jos haluamme syödä ravintolaruokaa. Yleensä tyttö ei pysy housuissaan niin pitkään, että saisin syödä annokseni rauhassa - ja kokonaan. Tällä kertaa hän heräsi vasta siinä vaiheessa, kun olin syönyt lohipastani (tosi hyvää!) melkein kokonaan ja herätessään hän oli niin tokkurainen, että ehdin syödä ruoan loppuun. Kerron tämän näin yksityiskohtaisesti, koska tämä kuvaa hyvin matkoja yksivuotiaan kanssa. Mikä tahansa saattaa onnistua tai olla onnistumatta. Tämä yksityiskohta onnistui.


Kävimme myös ensi kertaa jossain hienommassa kauppakeskuksessa Tallinnassa (ks. kuva kultamunasta). En toki kotiäidin pennosillani ostanut sieltä mitään, mikä sekin hyvin kuvaavaa. Alempi kuva on tuleva ostoskeskus satamassa. Paljon muuta emme reissullamme nähneetkään. Esimerkiksi Vanhasta kaupungista näimme vain muurin.

Tulomatkalla leikkipaikalla oli tilaa ja tanssilattialla muitakin lapsia tanssimassa. Tyttö tanssi, juoksenteli ympäriinsä ja välillä malttoi leikkiä leluilla. Odotan kovasti aikaa, jolloin pieni tyttömme on tarpeeksi iso ollakseen leikkipaikalla ilman jatkuvaa valvontaa. Tällä hetkellä hän jää välillä isompien lasten jalkoihin ja mikä vielä isompi ongelma: karkaa. Lisäksi kun väsy tulee, niin kaatumisia tulee ainakin triplasti. Sillon on yleensä aika keskeyttää häsellys, laittaa tyttö rauhoittumaan rattaisiin tai ottaa syliin ja juottaa pullomaitoa, mikä yleensä rauhoittaa häntä parhaiten. Hetken rauhoittumisen jälkeen hän jaksaa taas touhuta.Minulle matkan parhaat hetket olivat rauhassa syöminen ja auringonlasku laivalla, taaperolle varmasti laivan portaat ja leikkipaikka. Leikkipaikalla kaiken hälinän keskellä ehdin vilkaista ikkunasta ulos. Auringonlasku oli todella kaunis. Halusin nähdä sen paremmin. Keräsimme tavaramme ja puimme Höpsäntuulle ulkovaatteet. Olen joskus testannut tätä kotona ja se vie yleensä niin paljon aikaa, että aurinko on ehtinyt jo laskea. Nyt kuitenkin ehdimme juuri ja juuri ajoissa. Horisontti näkyy ilman puita kauemmin. Auringonlaskut eivät ole koskaan yhtä kauniita kuvissa. Ne pitää tallettaa mieleen livenä. Näin se vaan on: (matkan) hetkistä pitää nauttia, muuten kiukuttelut ja kakkajutut vievät voiton!

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia