Marjahyydykekakku by Emy

by Emiilia - 10/31/2018


pohja
180 g Digestive-keksejä
75 g voita

täyte
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g marjasekoitusta
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

päälle
valkosuklaata ja marjoja

Sarja helpot reseptit tehty vieläkin helpommiksi jatkuu. Tämä resepti ei itse asiassa sen puolesta ole edes helpoimmasta päästä, että olen munannut sen muutaman kerran. Erityisesti liivatteen kanssa on tullut mokailtua ja suklaan. Liivatemöykkyjä kakussa tai hikistä suklaata. 


1. Sulata rasva. 
Teen tämän yleensä mikrossa.

2. Murskaa keksit. 
Helpointa on laittaa keksit minicrip- tai muuhun paksumpaan pussiin ja hakata kaulimella. Kuvassa tosin aivan liian pieni pussi. Isot olivat loppu. Ilma kannattaa yrittää saada pussista mahdollisimman tyhjiin ja jos on tarpeeksi iso pussi, niin sitä voi pitää murskatessa aukikin. 


3. Sekoita rasva keksien joukkoon.
Tämä kannattaa tehdä huolella. Joissain ohjeissa sanotaan, että ne voi sekoittaa pussissa tms., mutta en suosittele. Minulla ei ole sekoittunut pussissa kunnolla.

4. Painele leivinpaperilla vuoratun irtovuoan pohjalle.
Vuoan halkaisija noin 22 cm.


5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kannattaa tehdä tässä järjestyksessä nämä asiat. Ajankäytön optimointia, yllätys yllätys.

6. Vaahdota kerma.


7. Sekoita kerman joukkoon sokeri, tuorejuusto ja marjat.
Marjat olen mitannut ihan ruokavaa'alla, mutta jos vaakaa ei kotoa löydy, niin tuo 250 g vastaa noin 2,5 dl.


8. Sekoita tehosekoittimella.
Tässä minulla on käytössä jäisiä marjoja. En sulattanut niitä etukäteen, koska en jaksanut odottaa niiden jäähtymistä. Jäisiä marjoja sisältävää seosta täytyy tehosekoittimessa välillä nostella lusikalla. Helpompaa on, jos sulattaa marjat etukäteen (elleivät ole jo alunperinkin sulia) ja antaa jäähtyä ennen sekoittamista muiden ainesten kanssa.


9. Kiehauta sitruunamehu.
Teen tämän mikrossa. Ei vaadi montaa sekunttia, mutta kannattaa varmistaa, että mehu todellakin on kuumaa.

10. Liuota liivatelehdet mehun joukkoon.
 Purista liivetelehdistä turha vesi ensin pois. Minä sekoittelen tässä vaiheessa yleensä vähän lusikalla ja katson, ettei jää paakkuja.

11. Lisää liuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muuhun täytteeseen.
Tämä on koko jutun kriittisin kohta. Seokseen tulee helposti möykkyjä, jos ei sekoita koko ajan tai kaataa liian hitaasti. Minä sekoitan aina vatkaimella toisella kädellä ja kaadan hyvin varovasti toisella. Tämä vaihe on viime aikoina tullut hyvin vaikeaksi, kun pieni tyttömme villitsee ympärillä. Koko juttu menee kerralla pilalle, jos tätä vaihetta ei tee huolella.

12. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin useaksi tunniksi.
Liivatelehtiä on tässä reseptissä aika paljon suhteessa massaan, joten seos jähmettyy nopeasti. En ole kuitenkaan tarkkaan testannut, että kuinka monta tuntia jähmettyminen vie. Luultavasti kolme-neljä tuntia riittäisi ihan hyvin, mutta yleensä pidän seosta jääkaapissa yön yli tai teen aamulla, jos vieraita on illaksi tulossa.


13. Koristele esimerkiksi valkosuklaalla ja marjoilla. 

Valkosuklaakoristeet
Sulata valkosuklaa mikrossa hitaasti ja välillä sekoittaen. Laita sulanut suklaa pussiin ja tee pussiin reikä. Pursota haluamiasi kuvioita leivinpaperille. Voit tehdä esimerkiksi pitsiä ja kiertää leivinpaperin suklaan hieman jähmetyttyä rullalle. Laita rulla 20 minuutiksi pakastimeen sellaisenaan. Sen jälkeen siirrä kannelliseen rasiaan, ettei suklaa saa kosteutta. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.


Bongasitko Höpsäntuun jalan tässä postauksessa? Kyllä hän on oppinut kiipeämään pöydälle. Kiipeää pöydälle joka välissä ja minä joka välissä kiellän ja nostan pois pöydältä. Tuossa vaiheessa ehti valokuvaan.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia