Nämä 10 asiaa Instagramista saattaa tulla sinulle yllätyksenä

by Emiilia - 7/09/2021

Luuletko tietäväsi kaiken Instagramista? Minä en tiedä kaikkea, mutta olen oppinut matkan varrella jonkin verran. Osaa näistä ilmiöistä en ensin ymmärtänyt ollenkaan, mutta olen käynyt lukuisia keskusteluja sekä ulkomaalaisten että suomalaisten sisällöntuottajien kanssa ja googlettanut asioita aina niiden tullessa vastaan.

1. Seurattavien maksimimäärä
Instagramissa seurattavien maksimimäärä on 7500 tiliä. Jos se ylittyy, niin Instagram alkaa heittää viimeksi seuraamiasi tilejä pois seurattavista.

2. Instagramin estot
Instagramissa voi saada bännin liian nopeista toiminnoista. Näin esimerkiksi tykkäämällä tai seuraamalla jotakuta liian nopeasti. Lue lisää täällä.

3. Miten saada Swipe up storyyn?
Swipe up -linkin saa storyyn vasta, kun seuraajia on yli 10 000.

4. Osa tileistä näkee, kuka niitä katsoo
Sisällöntuottajatileillä näkee, kuka katsoo storyt sekä muita kävijätietoja enemmän kuin ei-sisällöntuottajatileillä.

5. Opi storyjen kävitiedoista, mikä seuraajiasi kiinnostaa
Storyn kävijätiedoista voit nähdä, mitkä storyt kiinnostavat. Paljon voi päätellä esimerkiksi siitä, mitkä storyt on skipattu tai minkä storyn kohdalla käyttäjiä on poistunut paljon.

5. Postaukseen mahtuu 30 häshtägiä
Yhteen feed-postaukseen mahtuu 30 hashtagia. Jos haluat saada julkaisulle näkyvyyttä, ne kaikki kannattaa käyttää joko postauksen captionissa tai kommenteissa. Jos et keksi 30 hashtagia, käytä hashtag-generaattoria. Minä käytän itse useampaa generaattoria. Suomen hashtageille tämä on laajin tähän asti löytämistäni.

6. Mikä ihmeen shadow ban?
Välillä kuulet käytettävän sanaa shadow ban. Oikean bannin jälkeen tulee niin sanottu koeaika, jolloin algoritmin sinulle laskema näkyvyys on pienempi. Tätä voisi kutsua shadow banniksi. En tiedä, onko sitä olemassa muuta kuin oikean bannin jälkeen. Joittenkin lähteitten mukaan shadow banin voi tietää siitä, näkyykö avainsanat julkaisun kävijätiedoissa. Tämä on urbaanilegenda. Julkaisun kävijätiedoissa näkyy aina joko avainsanat tai tutkisyöte. Jos tutkisyötteestä tulee enemmän katselijoita kuin avainsanoista, niin avoinsanoista tulleita ei näytetä kävijätiedoissa.

7. Seuraajien ostaminen
Toisinaan kuulee puhuttavan seuraajien ostamisesta tilien kohdalla, joilla on hyvin vähän reaktioita tilillä ja kuitenkin suuri määrä seuraajia. Olen huomannut, että monesti käsitys siitä, mitä seuraajien ostaminen oikeasti tarkoittaa on väärä tai vain sinne päin oikein. Seuraajia voi ostaa sovellusten kautta, jolloin seuraajat ovat yleensä feikkitilejä. Oikeita seuraajia voi ostaa maksamalla ghost host -paikasta seuraajarinkiin. Seuraajarinkejä, joissa on ghost host -paikkoja, en ole Suomessa tavannut. Mainitsen vielä erikseen: Tästä kohdasta minulla ei ole omakohtaista kokemusta. En ole ostanut seuraajia missään vaiheessa kumpaakaan kautta. 

Kaikkien tilien kohdalla, joitten seuraajat näyttävät ostetuilta, asia ei ole niin. Ulkomaisten Instagram-tilien kohdalla olen törmännyt ilmiöön "seuraa tätä tiliä, minä seuraan sinua toisella tilillä takaisin". Tällaisten varjotilien käyttöä tuossa käyttötarkoituksessa eli seuraajien kalasteluun en ole suomalaisten tilien kohdalla tavannut.

9. Instagram on poistanut tilini
Jos Instagram on poistanut tilisi, älä hätiköi. Useimmissa tapauksissa se on saatavissa vielä takaisin. Ei kannata ryhtyä tekemään heti uutta tiliä tms. Googletat ohjeet ja teet niiden mukaan. Instagram tulee pyytämään sinua lähettämään kuvan heidän antamasta numerosarjasta käsinkirjoitettuna paperille siten, että se on sinun oman naamasi vieressä. Jos olet poistanut itse oman tilisi, sitä ei voi enää palauttaa.

10. Paras tapa tehdä Instagramia? 
Instagram on pohjimmiltaan - ytimeltään - sosiaalinen media. Tärkeintä on olla toisille ystävällinen.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia