Minun tämän kesän viisi kauneudenhoitorutiinia

by Emiilia - 7/14/2021

 Osa näistä tuotteista on saatu kaupallisista yhteistöistä, mutta kaikkien tuotteiden maksettu näkyvyys on saatu aiemmin. Merkitsen saadut tuotteet "(saatu)".

Loman aikana kauneudenhoitorutiinit ovat taas heittäneet häränpyllyä ja minun muutenkin epätasainen iho on entistäkin epätasaisempi. Mietin kuitenkin, että voisin jakaa joitain itse  normaalisti (!) käyttämiäni kauneudenhoitotuotteita/-vinkkejä, jos joku saa näistä ideaa. Teidän ideat otan myös mielelläni vastaan kommentteihin, sillä tämä lista ei ole mitenkään lopullinen tai täydellinen.

1. Silmänympärysvoide
Tällä hetkellä minulla on epäsäännöllisessä käytössä Dermosilin Brightening Eye Cream (saatu). En käytä sitä mitenkään joka päivä, mutta varsinkin erittäin väsyneenä - kun silmät tuntuvat erittäin väsyneeltä - tuntuu hyvältä käyttää sitä. Sen suhteen olen miettinyt, että onko se minun iholle optimaalinen silmänympärysvoide näin kesäisin, kun iho on aika rasvainen valmiiksi. En ole pitempiaikaisessa käytössä kokeillut montaa silmänympärysvoidetta. Tämä on vasta toinen. Näistä kahdesta se on ehdottomasti parempi, mutta jos teillä on suositella jotain kesälle, niin suositukset otetaan vastaan!2. Päivävoide
Minun tämän kesän päivävoide on aivan täydellinen ja sitä voin kyllä suositella kenelle tahansa koska tahansa. Sen kauppanimi on Lumene Nordic-C Brightening Day Fluid Mineral (saatu). Tästäkin tuotteesta tein mainoksen ja se on kyllä yksi minun lempimainostuotteista. Avainsana on varmaan tuo "mineral", sillä tässä päivävoiteessa todellakin tuntuu nimenomaan ne mineraalit. Koostumus ei ole siis rasvatyyppinen vaan mineraalityyppinen ja jos muistan Lumenen mainostekstit oikein, niin tämä tuote oli suunnattu lähinnä kesäisin käytettäväksi. Useinhan talvella kuivaiho tarvitsee rasvaisempaa voidetta. Tästäkin olen tosin kuullut monia mielipiteitä. Joka tapauksessa tällä mennään niin pitkään, että näyttää, että tarvitaan jotain muuta ja ensi kesänä varmasti tätä uudestaan.

Yövoiteesta otan muuten suosituksia vastaan. Omat kaksi, joita vaihtelin, loppuivat juuri samaan aikaan. Niistä en varsinaisesti suosittelisi kumpaakaan kesäiholle.

3. Hampaiden valkaisu
Tänä kesänä olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut miettiä myös hampaita enemmän. Se on kyllä ihan White Standard Hampaiden valkaisu hiilen (saatu) ansiota. Sain sitä testiin ja totesin, että tuote on juuri oikea minulle. En halua mitään luonnottoman valkoisia vahingoittuneita hampaita vaan tämä on tosi hyvä kevyt vaihtoehto. Käytän sitä säännöllisesti viikoittain ja käytännössä aina suihkussa käynnin yhteydessä, koska hiili on sellainen tuote, joka sotkee erittäin helposti ja pilaa tekstiilit niihin osuessaan. Yksi minun rakkaista kukkamekoista meni hiilen kanssa pilalle, kun olivat samassa laukussa. Eli varovainen sen kanssa pitää olla, mutta suosittelen kyllä kevyenä valkaisumuotona.

Tähän liittyy jännä yksityiskohta, jonka minun äiti kertoi. Hänen lapsuudessaankin valkaistiin hampaita hiilellä. Tämä ei ole siis mikään uusi keksintö sinänsä, mutta ihana, että ovat jalostaneet sen varmasti puhtaaksi ja turvalliseksi.


4. Hiusten värjäys, silotuskäsittely ja sulfaatiton shampoo
Tein hiljattain mainoksen kotimaisista Vivahde-hiusväreistä (saatu) ja niiden idea oli minusta tosi hyvä. Väriainetta menee paljon vähemmän hukkaan, kun sitä sekoitetaan vain sen verran, kun on tarvis. Samoista väriainepulloista saa sekoitettu myös kevytvärin pienemmillä suhteilla, joihin ohjeet löytyy pakkauksesta. Väriä voi sekoittaa helposti juuri sen verran kuin sillä kerralla tarvitsee ja käyttää loput putkilosta ja hapettimesta seuraavalla kerralla.

Tämän lisäksi olen tehnyt nyt jo jonkin aikaa 2-3 kuukauden välein OWOW KIT Silotuskäsittelyn. Sen suhteen olin mainoksen uhri, mutta se on kyllä tosi hyvä. Sen ainut miinus on, että minun täytyy sitä käyttäessä ostaa kallis tuote suht usein ja joka suihkukäynnin jälkeen kuivata hiukset hiuksenkuivaimella. No, lopputulos on kyllä tosi kiva. Normaalin pörhön saa tällä keinolla helposti sileäksi ja suoraksi. Suoristan lopputulosta yleensä näin kesäisin vielä aamulla, sillä olen ollut tosi hikinen öisin. Sen sijaan keväällä vielä vain föönin käyttö riitti.

Nämä kaksi yhdessä siis värjäys ja silotuskäsittely ovat itse asiassa vaikea yhdistelmä. Silotuskäsittelyn jälkeen ei saa käyttää sulfaatteja ja väriaineissa on yleensä sulfaatteja. Silotuskäsittely puolestaan jonkin verran haalisti väriä. Niinpä totesin, että minun on käytettävä tämä pieni määrä sulfaatteja silotuskäsittelyn jälkeen ja huolehdittava, etten käytä muuten missään tuotteissa sulfaatteja. Silotuskäsittelyä tehdessä taas pitää pitää huoli, etten pidä sitä liian pitkään päässä.

Silotuskäsittelyn jälkeen olen käyttänyt sulfaatittomana vaihtoehtona Sumilayi Ooh So Soft Curls shampoota (saatu), joka on oikeastaan tarkoitettu enemmänkin curly girl -metodia käyttäville, mutta olen todennut sen toimivan oikein hyvin myös vähemmän curlya -metodia haluavalle. Mikäli haluan jättää joku päivä minun pörhö-curly-kiharat päähän, niin silloin vaan jätän föönaamisen suihkun jälkeen ja anna hiusten kuivua kiharaksi. Silotuskäsittely siis aktivoituu lämmössä.


5. Nukkuminen
Viimeinen kohta on sellainen, jonka olen todennut tekevän kaikista suurimman eron kauneudenhoitoon tai siis jos saisin joka päivä tarpeeksi unta, niin eroa ei tietysti huomaisi, mutta kun olen pitkät pätkät - viikkoja - nukkumatta tarpeeksi, niin se kyllä näkyy selvästi naamasta. Tarpeeksi pitkien yöunien saaminen tässä arjessa on erittäin vaikeaa, mutta aion miehen kolmivuorotyöstä, omasta hyvin vaihtelevasta työstä ja kahdesta ikäisekseen hyvin vähän nukkuvasta alle nelivuotiaasta huolimatta yrittää nukkua jatkossa enemmän. Loman aikana huomaa, että tarvitsen sitä todella.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia