Laastareita haavoihin - pintaremonttia kunnon remonttia odotellessa
by Emiilia - 7/03/2021
Kaupallinen yhteistyö: Sortter
Meillä ei ole tällä hetkellä varaa remontoida isommin, mutta päätin tällä viikolla kuitenkin tehdä yläkerrassa pieniä ulkonäköä parantavia toimenpiteitä. Pistin laastareita pahimpiin haavoihin.
Myöhemmin yläkertaan on tarkoitus puhkaista kaksi alkovia lisää, korjata yksi lämmönerityksellisesti liian väljä alkovi, poistaa piipunympäryskaappi ja puhkoa neljäs sivuvintti säilytystilaksi. Kuitenkin juuri tällä hetkellä yksi uusi rakoileva maalikerros, järjestyksen vaihtaminen, muutama DIY-projekti ja sisustusesine saa riittää.
Välillä olen miettinyt, että olisiko järkevämpi vaihtoehto ottaa laina ja remontoida kaikki kerralla ja maksaa pikku hiljaa sitä pois asuntolainan ohella. Toinen vaihtoehto, jonka olemme tällä hetkellä valinneet, on kerätä rahaa pikku hiljaa ja joko remontoida pala kerrallaan tai odottaa vuosia, että rahaa on kertynyt tarpeeksi isompaan remontointiin. Kolmas vaihtoehto on tietysti se, että antaa olla vaan. Yläkerrassa on varsin vähän tilaa. Jo tällä hetkellä huonekalut ovat kiinni toisissaan esimerkiksi lipastot kiinni toisissaan siten, että taaempaa lipastoa ei saa auki.
En ole itse asiassa ennen tämän postauksen kirjoittamista missään vaiheessa googlettanut remonttilainojen hintoja tai siis lainojen korkoja. Moni on sanonut, että remonttilainoissa on hyvin korkeat korot verrattuna esimerkiksi asuntolainojen korkoihin. Kannattaisi ottaa jo alun perinkin tarpeeksi lainaa, jotta sillä pystyy asunnon ostamisen lisäksi myös remontoimaan. No, me ainakin otettiin aikanaan maksimimäärä asuntolainaa ja ne kaksi ylimääräistä tuhatta, jotka saimme, meni lainan ottamiseen liittyviin kuluihin. Se kortti ei ole siis meidän kohdalla enää käytettävissä.
Remonttilainan voi kilpailuttaa Sortterilla. Sortter on lainojen kilpailutus- ja vertailupalvelu, ei lainanantaja. Heidän sivuilla kerrotaan, että halvimmilla remonttilainoilla on 4% korko. Laina-aika voi olla 1-15 vuotta. Lainaa voi saada 1 000 - 60 000 euroa. Lue lisää täältä.
Nämä täytyy pitää mielessä siinä vaiheessa, kun tämä asia on ajankohtaisempi eli olemme jollain tavalla löytäneet taloudellisen balanssin. Epävarmaa on vielä, onko se kuukausia, vuosia vai kymmeniä vuosia vaativa prosessi. Tällä hetkellä meidän rahatilanne on hyvin ailahtelevainen kuukaudesta toiseen. Siihen vaikuttaa miehen ylitöiden määrä ja minun tulot, joissa puolestaan on yllättävän paljon kausivaihtelua. Ei, tällä en tarkoita, että olisin laiskempi jonain tiettynä aikana vuodesta vaan tarkoitan, että se, milloin yritykset haluavat mainoksensa, vaihtelee. Opiskelin yliopistossa jotain aivan muuta kuin taloutta ja aiemmissa työpaikoissani ei todellakaan ollut väliä vuodenajalla tai markkinavoimilla. No jaa, virkistyspäiviä oli enemmän, kun kunnan talous oli paremmassa tilassa.
Käytännössä siis tällä hetkellä välillä jää rahaa säästöön mutta siihen mennessä, kun rahaa on kertynyt, on kertynyt myös rikkimenneitä kodinkoneita, vaatteita ja muita välttämättömyyksiä ostettavaksi. Näin merkittäviä säästöjä ei pääse missään vaiheessa syntymään. Vakautta kaipaan, mutta tavallaan tämän prosessin näkeminen on myös mielenkiintoista ja opettavaista. Taloudenhoito on vain rakennettava eri tavalla kuin säännöllisen tulon aikana.
0 kommenttia