Millaisia varotoimia vuokramökillä lasten kanssa?

by Emiilia - 7/05/2021

Kaupallinen yhteistyö: Lomarengas
sisältää mainos linkkejä, jotka on merkattu *-merkillä

Tämän kesän ensimmäinen reissu oli Jämsään, Jämsänkoskelle. Kesäkuussa oli minun äidin 70-vuotissynttärit, joita mökillä juhlimme. Juhlat eivät olleet isot. Minä, lapset, äiti, isäpuoli, eno, enon vaimo, kolme serkkua ja yhden heistä lapsi. 

Vuokramökki oli ihanteellinen kesäjuhlien järjestämiselle. Tästä linkistä *lomarenkaan sivulle. Meidän vuokraaman mökin löydät pistämällä hakukenttään: "5650, 5650". Koko homma alkoi yksinkertaisesti varotoimilla. Minulla on 1- ja 3-vuotiaat tyttäret ja menimme vieraaseen paikkaan. Teen yleensäkin pitemmillä reissuilla ensimmäisenä heti saapumisen jälkeen vähintäänkin seuraavat varotoimet: 

1. Siirrän myrkylliset huonekasvit jonnekin korkealle

2. poistan vaaleat kankaat

3. suljen kristallikaapin ovet

4. piilotan isovanhempien lääkkeet tai nostan korkealle

5. estän helpot ulospääsykeinot

6. poistan pöydiltä kukat sekä koriste-esineet jne. 

Totuus on se, että ainut keino, jolla saan olla rauhassa, on poistaa kaikki riskitekijät. Kotona olen pääosin saanut lapsilukoilla, mattojen ja ylimääräisten tekstiilien poistamisella sekä kukkien siirtämisellä ylös eliminoitua suurimman osan riskitekijöistä, ylimääräisestä siivoamisesta ja rikkoutumisista.

7. Yksikerroksisuus. Jo mökkiä varatessa oli lasten kannalta tärkeää, että mökki olisi yksikerroksinen ja että siellä olisi tarpeeksi tilaa vieraille. Yksikerroksisuus sen takia, että se vähentäisi lasten vahtimista. Aikuisten rentoutuminen on helpompaa, jos ei tarvitse olla vahtimassa, ettei kukaan hyppää toisesta kerroksesta alas. Varsinkin kun minulla oli paljon leipomista, johon piti pystyä keskittymään.

8. konetiskiainetablettien siirtäminen roskiskaapista kuivauskaappiin

9. maton poistaminen ruokapöydän alta

10. koriste-esineiden poistaminen sohvapöydältä 

11. kahden sängyn yhdistäminen ja siirtäminen seinän viereen, niin ettei erityisesti nuorempi tyttö pääse tipahtamaan sängystä yöllä. Vanhempi ei yleensä enää tipahda. Näin saamme nukkua yön rauhassa. 

12. hyttyskarkoitteen nostaminen saavuttamattomiin

13. lapsilla rannalla kellukkeet ja uimaliivi

14. nuorempi tyttö ei saanut olla ulkona hetkeäkään yksin (järvi). Ehdin pari kertaa kyllä panikoida, kun hän oli piilossa sisällä. Vanhempaan tyttöön, joka täyttää siis elokuussa neljä, voi jo luottaa enemmän. Hän ymmärtää jo, että jotkut asiat ovat vaarallisia.

Telkkarin rikkoutumista pelkäsimme myös. Tytöt kiipeilivät telkkarin aluskaappiin. Se oli oikeastaan ainut asia, jota en pystynyt tavaroita siirtämällä estämään. Totta kai kielsimme ja kerroimme, ettei noin saa tehdä. Ja välillä he tekivät sen kuitenkin uudestaan. He ovat lapsia. Yksi kaapinovi lähti paikoiltaan, mutta sen sain lopulta takaisin paikoilleen. 

15. Toisen kaapin sensuroimiseen uhrasin matkan ajaksi pompulani, jolla siis suljin pariovet.

Tunnistatteko nämä turvatoimet? Tarvitseeko teidän lasten kanssa tehdä niitä? 
Pistän vielä joitain kuvia:
Fairy on tuossa, koska olin unohtanut oman shampooni kotiin!Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia