Miltä tuntuu painaa 100 kg? -podcastjakso

by Emiilia - 7/01/2021


Oletko miettinyt, miltä tuntuu painaa 100 kg? Tänään kerron, miltä se minusta tuntuu podcastjaksossa. Kerron myös, kuinka tähän on päädytty ja ristiriitaisista tunteista, kuinka tästä eteenpäin. Jakso löytyy Spotifyista Unelma5-podcastin kanavalta täällä tai klikkaamalla boksia alla:

Saattaisit pitää myös näistä

3 kommenttia

 1. Kuuntelin tän jakson mielenkiinnosta, koska painan itse reippaasti yli 100 kiloa ja olen painanut enemmänkin. Tällä hetkellä laihdutan ja mun tavoitteena on juurikin tuo 100 kg.

  Sun ajatuksissa kuuluu tosi selvästi se tapa, miten yhteiskunta demonisoi lihavuutta. Meidän ajatuksissa 100-kiloinen on se valtavan lihava ihminen, joka nähdään liikalihavuudesta kertovissa uutiskuvissa ja laihdutusohjelmissa. Se ihminen, joka mättää vaan ruokaa 24/7. Mutta aika moni 100 kiloa painava on ihan normaali yhteiskunnan jäsen, joka toimii täysipainoisesti elämässään ja tuntee olonsa kohtuullisen hyväksi. Se ristiriita lihavuuden mielikuvasta ja siitä, mitä se todellisuudessa on, on se mikä saa sut nyt tuntemaan olosi epämukavaksi. Sanot, että ongelma on siinä, että olet alkanut kyseenalaistaa koko asian, mutta onko kyseenalaistaminen koskaan ongelma? Jatka vaan samalla tiellä, olet jo pitkällä kun tajuat, ettei kaikki ole ihan sitä miltä näyttää.

  100 kiloa on tosiaan se paino, johon itse tähtään, mutta en koe oloani huonoksi nykyisessäkään painossa. Itsekin mietin koko ajan, onko uhrauksien tekeminen järkevää, kun en niitä kuitenkaan pysty lopun ikääni tekemään. Omat syymme meillä on jokaisella, päätti sitten laihduttaa tai ei. Enemmän kuin vaakalukemaa, kannattaa ajatella ja kuunnella omaa kehoa, kyllä se oma olo kertoo jos painoa on liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos viestistäsi <3 Joo tiedätkö olin nauhoittanut tuohon podcastiin osion, jossa käsittelin juuri sitä, miten yhteiskunta demonisoi lihavuutta jne., mutta en uskaltanut julkaista sitä. Jossain vaiheessa kun saa tarpeeksi arvostelua, niin tulee sellainen, etten halua enää lähteä mihinkään liian provosoivaan, ettei tule mitään myrskyä siitä.

   Mutta kyllä ajattelen itsekin, että se on yksi tämän yhteiskunnan tabuista, että ajatellaan, että ei saa olla tyytyväinen siihen, jos painaa paljon yli "normaali painon". Ja sitä vastaan ei saa puhua. Olen saanut aiemmista julkaisuistani sen suuntaista palautetta.

   Hei Helinä, jos haluat tehdä vieraskynä postauksen aiheesta, niin voisin julkaista sen. Voisit kirjoittaa sinun taustoista ensin ja pistää vaikka oman kuvan ja sitten kirjoittaa, mitä äsken kirjoitit minulle tms. Jos viitsit siis, niin tämä on kyllä sen verran mielenkiintoinen aihe.. :) Laita sähköpostilla minulle emiliaunelma5@unelma5.fi

   Poista
  2. Pistin kyllä sähköpostiosoitteen nyt ihan pieleen. Sori.
   emiliaunelma5@gmail.com on oikea
   Eli tuohon sähköpostiosoitteeseen, jos haluat lähteä sanomaan näkyvämmin mielipiteesi :)

   Poista