Kolmannen lapsen kanssa lapsivuodeosastolla

by Emiilia - 3/14/2023


Meidän vauva syntyi 6.3. Helsingin Naistenklinikalla. Minusta ei ole ehkä vielä kirjoittamaan synnytyskertomusta, mutta sekin tulee kyllä aikanaan. Ajattelin aloittaa kevyesti ja kirjoittaa jotain lapsivuodeosastolta.

Tämä eka kuva kuvastaa hyvin meidän lapsivuodeosastoaikaa. Tällä kertaa halusin ottaa vauvasta kunnon kuvia heti sairaalassa. Sen kaiken unohtaa niin nopeasti. Minun mies kävi kaikkina kolmena päivänä meitä katsomassa. Hän toi minulle kylmäsavulohta ja suklaata. Sisko miehineen ja meidän tytöt kävivät ensimmäisenä iltana. Vauvalle annettiin lisämaitoa ja sokereita seurattiin.

Sairaala-aterian energiamäärä oli 2600 kcal per ateria ja päivässä oli kaksi ateriaa, aamupala ja iltapala. Silti joka yö kärsin jäätävästä nälästä. Yhtenä yönä syöttöjen välissä jopa lähdin etsimään käytävästä ruokaa. Löysin yrittiteetä ja sokeria!

Lypsin ensimmäistä kertaa elämässäni maitoa ja käytin rintapumppua. Olen siis imettänyt aiemmin kokonaista kaksi vuotta, mutta jos joku muu hoiti silloisia vauvoja, niin heille annettiin pullosta korviketta. Tämä vauva sai sekä lypsymaitoa että jonkun toisen äidin maitoa ja sokerigeeliä vielä päälle.

Vauvaa piti herättää vuorokauden ympäri syömään 2-3 tunnin välein ja hoitaja kävi myös öisin mittaamassa sokereita. Juttelimme hoitajan kanssa lähes aina jotain. Lopulta tutustuin kaikkien vuorojen hoitajiin jonkin verran. Naapurisängyssä samassa huoneessa oli kaksi eri naista vauvoineen. Heihinkin tutustuin. Kukaan ei ollut ensisynnyttäjä.

Sairaalassa tuntui turvalliselta, koska kaikkea kontrolloitiin koko ajan. Sairaalassa kaipasin kotiin ja kotona totta puhuen olen kaivannut takaisin sairaalaan. Kotona on vanhemmat lapset, heidän kitinät ja kuskaamiset, pukemiset ja syöttämiset ja työt ja yhtäkkiä pitäisi taas pystyä kaikkeen. Mies ja aluksi äiti on tehnyt tosi paljon juttuja minun puolesta. Stressaan parin viikon päästä alkavaa arkea, jossa mies palaa kolmivuorotyöhönsä ja olen taas hyvin yksin koko raskaan arjen kanssa, mutta se on jo toisen postauksen juttu.

Mitä teiltä on jäänyt mieleen lapsivuodeosastolta?













Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia