Kannattaako vauvakuvaus?

by Emiilia - 3/18/2023

Kaupallinen yhteistyö: Huttunen Photography

Kävimme tällä viikolla vauvakuvauksessa. Kuvaaja oli Anette Huttunen, Huttunen Photographysta. Tässä postauksessa fiiliksiä kuvauksesta ja vastaus otsikon kysymykseen: Kannattaako vauvakuvaus? Täytyy tunnustaa, että yksi lempisomesisältöjäni ovat jo pitkään olleet behind the scenes -videot, joissa näkyy, miten eri kuvauksia tehdään. Olin ihan innoissani jo siitä, että pääsin näkemään newborn-kuvauksen livenä. 

Aikoina, jolloin teen itse paljon mainoksia, isossa osassa elämää on kuvaaminen ja kuvien muokkaaminen. Pidän kuvaamisesta, mutta olen amatööri. Ihanaa vauvakuvauksessa oli se, että se juna meni eteenpäin ilman, että minä työnsin sitä ja pystyin luottamaan siihen, että kuvat olisivat hienoja. Ja ne olivat ihan älyttömän hienoja! Rakastan kuvaajan, Anette Huttusen, lämmintä - pehmeää tyyliä. Mielessäni vanha totuus vahvistui entisestään: Valokuvaus on taidetta ja jokainen valokuvaaja on omanlaisensa taitelija. Tämän lisäksi Anette osasi rauhoittaa ja käsitellä vauvaa erittäin hyvin. Vauva oli käytännössä koko kuvauksen ajan erittäin rauhallinen.

Meidän pienen poikavauvan lisäksi osassa kuvista olin myös minä. Niistä tuli varmasti parhaat kuvat, mitä minusta on koskaan otettu. Yleensä olen erittäin vaivaantunut kuvissa, mutta Anette sai minulle sellaisen tunteen, ettei sillä ollut väliä. Se tuntui hyvältä. Näiden somentekovuosien aikana olen jatkuvasti tuskaillut sitä, kuinka vaikeaa kuvissa oleminen on. Hymyilen aina hassusti - epäaidosti, silmät on kiinni tms. Nyt silläkään ei ollut niin väliä.

Kannattiko otattaa vauvakuvat valokuvaajalla? Kyllä, ehdottomasti kannatti. On ihanaa, että meistä voidaan luoda sellaista kauneutta. Niin ja tällä kertaa pystyn teetättämään itselleni ja sukulaisille oikeasti hienoja kuvia eikä vähän sinne päin niin kuin viime vuosina muuten. 

Nämä kuvat (kuten kaikki muutkin kuvat blogissani) on tekijänoikeus suojattu eikä niitä saa kopioida.Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia