Asuntomessut Loviisassa 2023

by Emiilia - 7/09/2023

Kaupallinen yhteistyö: Asuntomessut

Vuoden 2023 Asuntomessut olivat neljännet Asuntomessuni somevaikuttajana. Aiempiin vuosiin voit palata täältä: 2020, 2021, 2022 vuodesta on kaksi postausta tämä ja tämä. Tänä vuonna pääsin osallistumaan Asuntomessujen medialle tarkoitettuun ennakkotapahtumaan. 

Oli mielenkiintoista kuulla tämän vuoden Asuntomessujen taustaa. Medialle kerrottiin epävarmuudesta, joka johtui maailmantilanteesta - kriiseistä viimeisen neljän vuoden aikana. Ongelmia oli sekä rahan riittämisen että tavaran toimitusten kanssa. Esimerkiksi kestosuosikki tammi oli korvattu kotimaisilla puulajeilla. 

Näytti siltä, että osaa kohteista ei voisi tässä taloustilanteessa saattaa valmiiksi. Eikä kaikkea saatettukaan. Viimeiseen asti arvottiin muun muassa messujen vetonaulan kelluvien talojen valmistumista. Messuille saatiin kovien ponnistelujen jälkeen yksi kelluva talo. Nyt Loviisaan onkin ensimmäisenä Suomessa kaavoitettu kelluva katu. Nähtäväksi jää saako tulevina vuosina kadun yksi kelluva talo seuraa.

Tänä vuonna messuista mielenkiintoiset teki myös se, kuinka rajoja oli rikottu. Sisustus on edennyt sallivampaan suuntaan. Muutamassa kohti asiat oli tehty "koska mä haluan" eikä koska "ne tuhannet ja taas tuhannet ihmiset odottaa sitä multa". Se oli varsin virkistävää. Pitkään vallalla ollut matta oli korvattu kiiltävällä ja niiden yhdistelmäkin oli sallittavaa. Samoin romantiikan yhdistäminen skandinaaviseen. Sen sijaan minimalismi ja niin sanottu asioiden piilottaminen katseilta on edelleen vallalla.

Minusta tuntuu, että monet Asuntomessut on menty silleen, että rikotaan rajoja jonkin sapluunan sisällä ja lopputulos on se, että näyttää, ettei niitä olisi rikottu ollenkaan. Jossain vaiheessa vastareaktiona on aika käydä läikähdyksittäin sapluunan ulkopuolella ja luoda taas uusia suuntia.

Erityistä juuri näistä messuista teki sen, että ne olivat ihan Loviisan keskustan tuntumassa. Keskustan ja messujen asuinalueen, Kuningattarenrannan, väliin oli myös tehty veden päälle kävelysilta. Idea oli ihan nappi. Meren pääsee pitkän sillan päällä todella kokemaan. Kymmenellä messukohteella oli myös omaa rantaa. Sekin on harvinaista niin lähelle keskustaa rakennettaville uudisrakennuksille.

Käykää katsomassa myös uusi Asuntomessut-sovellus ja messujen artistivieraat eli Samuli Edelmann, Ida Paul ja Kalle Lindroth, Irina ja Anssi Kela.
Hakusanat: asuntomessut, asuntomessut Loviisassa, asuntomessut Loviisa, Loviisan asuntomessut, asuntomessut 2023, kelluva talo, kelluva katu, Suomen ensimmäinen kelluva katu, talo veden päällä, Kuningattarenranta, sisustus, rakentaminen, japandi, moderni, skandinaavinen, floating house, skandi interior, Loviisan kelluva  kuningatar, sisustus, asuminen, koti, moderni ja skandinaavinen sisustus, minimalist home design, homeinterior, flytande hus, Lovisea, Loviisa, Bostadsmässan, raksaprojekti, omakotitaloprojekti, suomalaisetrakennusblogit, sköna hem, dröm hus, sisustusinspiraatio

Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia

  1. Vähän harmittaa ettei mentykään käymään asuntomessuilla... Ei se kyllä ollut suunnitelmissakaan, mut havahduin vasta sunnuntaina et ne oli silloin vikaa päivää auki 😅 en oo koskaan käynyt asuntomessuilla. 🙈

    VastaaPoista