Mikä ihmeen KUUMA-seutu? Asuntomessuilla 2020

by Emiilia - 8/22/2020

 Kaupallinen yhteistyö:  KUUMA-seutu

Minä ja meidän yksivuotias päästiin asuntomessuille 2020 KUUMA-seudun vieraina. Kokemus oli ylipäätään mielenkiintoinen. Mielenkiintoista oli myös se, että kuullessani, kuka meidät asuntomessuille kutsui, minun täytyi käyttää Googlea. En tunnistanut kutsujaa nimen perusteella, mutta aika nopeasti selvisi, että itse asiassa tunsin kutsujan suurimmaksi osaksi oikein hyvin. 

Mikä ihmeen KUUMA-seutu?

KUUMA-seutuun kuuluu kymmenen pääkaupunkiseutua ympäröivää kuntaa: Kirkkonummi, Hyvinkää, Vihti, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä, Kerava, Järvenpää, Pornainen ja Sipoo. Moni näiden kuntien asukkaista käy töissä ja vapaa-ajan toiminnoissa pääkaupunkiseudulla mutta asuu kuitenkin itse väljemmin, usein hieman rauhallisemmalla alueella ja lähempänä luontoa. Joukkoliikennekin on useimmiten kohdillaan. Asuntomessut on uusi KUUMA-seudun aluevaltaus. Messuilla kunnat esittelevät yhdessä seudun asumisen vaihtoehtoja.

Kuunnellessani KUUMA-seudun edustajaa mietin, että niinhän se on. Me nuoret (olin nuori tullessani tänne, vain 25 v.!) olemme halunneet tulla tänne etelään lähemmäksi sykettä, mutta emme ole välttämättä halunneet perustaa perhettä sen sykkeen keskelle. Moni tuttu on kysynyt, miksen haluaisi muuttaa takaisin Vaasaan. Kaipaan Vaasasta merta ja rakkaita ihmisiä, mutta minusta pääkaupunkiseudun ympäristökunnassa on oikein kiva asua. Varsinkin lasten kanssa on tosi kiva asua paikassa, josta voin koska tahansa lähteä ihmisten ilmoille. Luulen, että se korostuu erityisesti siksi, että olen kotiäiti.

Kaipaan ympärilleni toimintoja ja muita ihmisiä, mutta toisaalta myös rauhaa, jota täältä pääkaupunkiseudun liepeiltä löytää eri tavalla kuin pääkaupunkiseudulta. Tätä aihetta olen sivunnut parissakin aiemmassa postauksessani. Ne löytyvät täältä: Äitiys kedä III:n toisella puolella ja Hei lähiö, sua kaivataan!Mutta itse asuntomessuihin. Pidin messuista. Olin odottanut niitä pitkään. Olimme seuranneet messutalojen valmistumista jo useamman vuoden ja olin iät ja ajat sitten päättänyt, että tuonne on päästävä. Minusta kauniit tilat ovat inspiroivia ja ylipäätään mielenkiintoisia. Lähdin messuille nauttimaan esteettisyydestä, tutustumaan uuteen ja let's face it: salaa menin myös etsimään saunoja. Missio, josta en ennen messuja uskaltanut mainita miehelleni. Ajattelin, että kerään kaikki mahdolliset saunaesitteet ja tulen niiden kanssa kotiin jankuttamaan miehelleni, että joko me vihdoin hankittaisiin se sauna. Näin tein.
Koronaturvatoimet messualueella

Näiden vuosien aikana, jotka odotin messualueen valmistumista, en koskaan olisi voinut kuvitella, missä olosuhteissa asuntomessut 2020 lopulta pidettäisiin. Täytyy tunnustaa, että lopulta olin suorastaan utelias näkemään, millaiset turvatoimet messuilla olisi. Ja turvatoimia toisiaan oli. Heti kärkeen jaettiin maskeja ja isolla osalla näytteilleasettelijoista oli myös visiiri. Ihmisiä päästettiin sisälle vähän ja heitä oli muutenkin vähän. Jokaisessa kohteessa oli rajoitus, montako saa tulla sisälle. Se vaihteli 5 ja 20 välillä.

Korona varjostaa kyllä niin jokaista elämän osa-aluetta tänä aikana. Luulen, että minun osaltani messut olisivat olleet varmasti täysin koronaturvalliset, jos minulla olisi ollut koko ajan maski naamalla ja hanskat kädessä. Hanskojen ottamista harkitsin, mutta sitten mietin, että minun pitää kuitenkin koko ajan ottaa kuvia ja koskea sitä samaa kännykän näyttöä, jota koskisin joka tapauksessa. Päätin tyytyä käsidesiin. Sitä kannan nykyisin aina mukanani.

Niin ja yksivuotiaan mukana olo oli tietysti myös riskialtista, mutta en päästänyt häntä koskemaan mihinkään. Hän oli kantorepussa minuun päin tai istui rattaissa, jotka myös on käännytty minuun päin. Ainoastaan leikkipaikalla hän ei ollut kummassakaan, mutta siellä ei ollut ketään tartuttamassakaan.
Istutusalueet

Siis en voi olla ylistämättä tätä ideaa. Alueen asukkaat saavat kuulemma varata tuolta istutusalueen ja istuttaa sinne, mitä haluavat. Joku oli istuttanut sinne unikkoja ja kaunokkeja ja minä olin myyty!
Leikkialue

Asuinalueen takana oli hieno leikkipuisto, josta oli aidattu osio pienemmille leikkijöille. Kävimme siellä hetken leikkimässä yksivuotiaan kanssa. Isommille oli aitaamaton alue, jossa oli suuri oranssi liukumäki. Tiesin, että meidän kolmevuotias rakastaisi laskea ja kiipeillä siinä. Vien hänet sinne asuntomessujen jälkeen. Ihan leikkialueen vieressä oli myös pieni maisema-allas. Kiinitin huomiota siihen, ettei altaan vesi ollut kovin syvää, joten jos joku lapsi sinne joskus putoaisikin, niin hän voisi vaan nousta ylös. En voi mitään sille, että olen äiti. Totta kai tarkistin syvyyden ensimmäisenä!
Kiitos KUUMA-seutu, että pääsin tutustumaan teidän toimintaanne ja asuntomessuihin 2020!


Linkit

Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia