Missä nyt mennään Naantalin Asuntomessut 2022?

by Emiilia - 11/06/2021

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Asuntomessut

Ensi vuoden Asuntomessujen ympäristö on aivan erilainen kuin muilla messualueilla, joissa olen käynyt. Se tekee varmasti ensi vuodesta aivan erityisen. Olen käynyt useammilla asuntomessuilla ja asuntomessualueilla messujen päätyttyä, mutta kokonaan metsään ja hyvin kallioiselle pohjalle rakennettuja messuja en ole aiemmin nähnyt. 

Kun sain kutsun osallistua Asuntomessujen mediaretkelle, olin heti aivan innoissani. Mies otti pekkaspäivän ja jäi kotiin hoitamaan lapsia. Minä lähdin bussilla kohti Naantalia. Rakentamisessa, sisustamisessa ja remontoinnissa on jotain niin inspiroivaa. Esteettisyys, kauneus, pehmeys, kovuus. Jotain niin harmitonta, ikään kuin neutraalia ja silti se voi vaikuttaa niin paljon. Aiempien vuosien asuntomessuihin liittyvät postaukseni löytyvät täältä: Mikä ihmeen KUUMA-seutu? Asuntomessuilla 2020 ja Asuntomessut 2021 Lohjalla

Mediaretken brunssi tarjoiltiin Kultaranta Resortissa. Aivan uskomattoman hyvää ruokaa! Juuri minun makuun. Tilaisuudessa puhui Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppänen sekä Asuntomessujen projektipäällikkö Timo Tirri. Sen lisäksi haastateltiin joitain talonrakentajia, rakennuttajia ja kodinomistajia sekä kerrottiin lyhyesti tehdyistä ratkaisuista. 

Messujen teemana on kestävä kehitys ja luonnon kunnioittaminen. Minua inspiroi erityisesti se, että messualueelle tai sen välittömään läheisyyteen tulee suuri määrä aurinkopaneeleita - Naantalin energian aurinkovoimala, jolla tuotetaan alueelle ja mahdollisesti yli omankin tarpeen sähköä. Kyseessä on älyvoimala, joka lataa sekä alta että päältä. Toinen kestävän kehityksen ratkaisu, mikä jäi mieleen oli se, että messualueelle rakentuu myös kokonaan hiilinegatiivinen talo.

Osa kohteista oli jo hyvin pitkällä ja osan rakentaminen oli käytännössä aloittamatta. Rakentaminen näytti vaikealta mäkiseen ja kuoppaiseen maastoon. Alueen ohjeena on louhia ja kaataa puita mahdollisimman vähän. Tämän vuoksi osa rakennuksista on perustettu osaksi pylväiden päälle. Näin pyritään säästämään ja kunnioittamaan luontoa ja sen omia rakenteita. Tämä on visuaalisesti valtavan kaunis ratkaisu.

Messualueella on myös oma venelaituri, joka mahdollistaa asukkaiden veneyhteydet melkein kotipihasta ja jopa työmatkojen kulkemisen veneellä. Asuntomessuille voi myös tulla veneellä. Messujen aikana alueelle liikennöi sähköbussi Föli, linjat 6 ja 7.
@ravintolasmor kuusisitruunalimonadi 
Hakusanat: Naantalin asuntomessut 2022, Naantalin asuntomessut, Asuntomessut 2022, asuntomessut, sisustus, sisustaminen, sisustusvinkit, miksi mennä Asuntomessuille?, rakentaminen, remontointi, Naantalin Luonnonmaa

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia