Päädyin tekemään kaupallista Instagramia vahingossa!

by Emiilia - 4/30/2021

Minun ei ollut koskaan tarkoitus ruveta tekemään Instagramia kaupallisesti. Sen ei ollut missään vaiheessa tarkoitus olla minun työtäni. Jos rehellisiä ollaan, niin minun ei ollut missään vaiheessa tarkoitus edes alkaa käyttämään Instagramia. Henkilökohtaisella Facebook-tililläni julkaisen julkaisuja vuositasolla ehkä yhden tai kaksi. Jos minulla olisi henkilökohtainen Instagram, niin luulen, että julkaisutahti olisi sama. 

Miten ihmeessä päädyin Instagramin osalta tilanteeseen, jossa julkaisen kuusi feed-postausta viikossa, useamman stoorin kuutena päivänä viikossa ja silloin tällöin reelsejä? Mitä tapahtui? Se oli tämä blogi. Sen vika. Aloitin Instagram-tilini ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa näin, että blogia on mahdotonta kasvattaa mainostamatta sitä missään. Blogin kaupallistaminen ja ammattibloggaaminen puolestaan oli minun tavoite koko ajan. Se on ollut koko ajan suunnitelmissa. (Suomessa ei ole yhtään ammattibloggaajan, jonka ainut kanava olisi blogi.)

Hakukoneoptimointi, blogiyhteisö, blogit.fi ja Facebook-ryhmissä mainostaminen, jota en ole jaksanut viime aikoina edes tehdä, tuovat blogiin kyllä jonkin verran lukijoita, mutta olen käytännössä tiennyt jo hyvän aikaa, että minun kohdallani ainut keino saada blogia kasvatettua on kasvattaa somekanavia ja mainostaa niissä blogia. Siksi perustin Instagram-tilin blogille. Lähdin tekemään sitä täysin hölmönä ja takki auki. En kadu valintojani sen suhteen. Tiedän, että ainut keino oppia on yrityksen ja erehdyksen kautta.

Alusta asti ongelmani ja vahvuuteni on ollut se, etten oikeasti tiennyt Instagramin maailmasta mitään.  En missään vaiheessa ole halunnut tulla "Instagram-julkkikseksi". Olen halunnut yksinkertaisesti mainostaa blogiani, jotta sen kirjoittaminen olisi kannattavaa. Jossain vaiheessa tietysti ymmärsin, että Instagram-mainoksilla tienaa huomattavasti enemmän kuin blogimainoksilla. Silloin Instagramista itsestään tuli ensimmäistä kertaa osa tavoitetta, ei väline saavuttaa jotain muuta.

Joskus mietin, onko edes oikein tehdä Instagramia tällä vakavuudella. En tiedä. Se on totuus. En tiedä. Kuitenkin jos en tekisi mitään töitä (myisi somekanaviini mainoksia), niin meidän rahatilanne olisi pitemmän päälle aika kestämätön. Asuntolaina, kaksi autoa, neljä suuta ruokittavana, kotiäiti. Ja, somen tekeminen, luominen ja ihmiset, joiden kanssa olen tekemisessä sen välityksellä - te - inspiroitte minua. Olen oppinut itsestäni paljon. Olen piilovisualisti ja -esteetikko. Niin, harjoitusta kaipaava visualisti ja esteetikko. Koen Instagramin vertaistuen hyvin tärkeäksi.


Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia