Tuuliajolla. Hunajat liesituulettimen päällä ja vappupäivän koronatesti

by Emiilia - 5/01/2021

Kirjoitan tätä postausta kolmevuotiaan pyöriessä jaloissa. Kiipeilee syliin ja tuolille. Vaatekaappiin. Hän haluaisi ulos. Hän on nuhainen ja tavallista väsyneempi mutta ei pysy silti paikoillaan. Eilen oli kuumetta. On vappupäivä. Koronavappu numero kaksi alkoi koronatestillä. Se oli negatiivinen. Saimme tuloksen noin kuudessa tunnissa. Pidin ensimmäisen liven: Munkinpaisto-live. Kuinka omaperäistä. Tasapainottelen pään päällä pinoa tehtäviä töitä. Minulla on monta to-do-listaa, joita en ehdi katsoa. Yhdessä pitäisi lukea, että katso ne muut listat.
Blogi sanottiin irti Kaksplussan verkostoblogeista. Se on tuuliajolla nyt. Minä olen ollut jo pitemmän aikaa. Selailen muutamaa jäljelle jäänyttä blogiyhteisöä ja mietin, kuinka pieni koko genre todellisuudessa on. Se on kutistunut viidessä vuodessa. Hah. Syynä on luultavasti minun oma sukupolveni. Me olimme se blogisukupolvi aiemmin, mutta kellä meistä enää olisi aikaa lukea blogeja. Instagram on se kolmekymppisten juttu. Kaiken saa imettyä itseensä nopeasti. Ei tarvitse keskittyä.

Elämä on kuin yksi pitkä päivä täynnä hetkiä. Mosaiikki, joka kiitää silmien edessä. Istun saunassa. Kiuas tupruttaa sisään. Olen karannut kotoa. Kuivausrumpu ei toimi. Lapset pissaavat lattioille. Ottavat vaippoja pois. Kakkavaippoja pois pöksyistä. Olen väsynyt sotkuun. Olen väsynyt keskeneräisyyteen. Olen väsynyt siihen, ettei latauspäiviä ole. En ole käynyt suihkussa tai pessyt hampaita pitkään aikaan. Silmät painuu kiinni. Tytön ulkohousut on rikki. Olivat revenneet päiväkodissa. Kaiken tekeminen on mahdotonta ja minua arvostellaan tekemättömistä töistä. Laiska? Tule tänne, niin minä näytän laiskan. Voimavaroja ei ole. Olen saunassa ehtimättä koskaan rauhoittua. Sanelen tätä tekstiä puheohjauksella, koska en ehdi kirjoittaa. Hunajat liesituulettimen päällä. Syövät nälkäänsä. Ruokaa en saa aina syömään. Ja niin monta muuta palasta.

Tältä kai se näyttää, kun 31-vuotias kolmen lapsen äiti on tuuliajolla. Kaaos tekemättömiä töitä ja kirjoittamattomia sähköposteja. Joku sanoi sitä rummin kalvoksi, joka lopulta puhkeaa.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia