Mistä mä unelmoin korona-aikaan?

by Emiilia - 11/03/2020

Ensinnäkin olen alkanut syödä niin kovaa annosta D-vitamiinia, että johan on alkanut haaveiluttaa. Onkohan tämä ihan vaaratonta?! Ei vaan. Lienee hyvä välillä kirjoittaa ihan suoraan myös unelmista, jottei mene ihan nimi ja blogin idea hukkaan. Vaikka tarkoitan kyllä, että jokainen postaus muutenkin tukee jotain unelmaa eikä mikään ole ihan kokonaan hatusta vedetty.

1. Aika miehen kanssa
Tämä on jotain, mistä olen haaveillut jo pitkään. Olisi kiva olla välillä vain minä ja vaimo, ei äiti. Muutenkin olla edes hetken jotain muuta kuin äiti mutta erityisesti olla minun miehen kanssa rauhassa. Olisi kiva olla vapaa, palata menneeseen hetkeksi. Istua katsomassa jääkiekkomatsia Jokereitten aitiossa, ja pelkästään katsoa sitä matsia. Ei lasten kanssa sähläämistä. Tai löhöillä miehen kanssa ilmatäytteisellä patjalla ja katsoa ohjelmia, niin kuin silloin aluksi tehtiin - ennen kuin meillä oli sänkyä tai sohvaa. (Asuimme aluksi 30-neliöisessä yksiössä, johon ei mahtunut yhtään mitään.) En tiedä, osaisinko sanoa hänelle enää mitään näiden vuosien jälkeen? Olisinko samalla tavalla hölmö kuin aluksi? Ehkä.

2. Oma pihasauna
Siis varmasti ei ole jäänyt keneltäkään kuulematta, kuinka rakastan saunomista. Meillä ei ole saunaa. Meillä on omakotitalo ilman saunaa. What? Niinpä niin. Höpötän tätä samaa asiaa yleensä suunnilleen jokaiselle vastaantulijalle ja katselen saunoja tosiaan netistä vähintäänkin viikoittain. Nytkin ne seuraamme miehen kanssa yhden saunan huutokauppahintaa. Nousee joka kerta liian korkealle. 

Tässä kuvassa meidän 1-vuotias ja minun ystävä Oona Eiran uimarannalla. 

3. Kylpyläloma
Haluaisin mennä kylpylälomalle. Kylpylässä lasten kanssa on niin kiva olla, kun saa aamiaisen valmiiksi tehtynä nenän eteen (kaikille meille!) ja lapsilla on paljon ohjelmaa eikä tarvitse välttämättä erikseen olla sitä keksimässä.

4. Kirjoittaminen
Nautin luomisesta ja kirjallinen luominen on minun lempitapani luoda. Totta kai blogin myötä on ollut aika alkaa luoda (=ottaa ja muokata) myös valokuvia, mutta se on enemmän sivutuote - jotain välttämätöntä. Viime aikoina olen pyöritellyt paljon erilaisia ajatuksia päässä. Jossain vaiheessa se viimeinenkin hoitovapaa loppuu ja pitää olla selvillä, mitä tekee. Äiti ehdotti joskus, että voisin alkaa kirjoittaa lehtiin kolumneja. Joiltain lehdiltä olen kysellytkin ja siitä myöhemmin lisää, mutta se ei vielä ihan leiville lyö. 

No sitten yksi kirjoittamiseen liittyvä ajatus, jota olen viime aikoina pyöritellyt on se, että kirjoittaisin jossain vaiheessa runokirjan äitiydestä. Ei juuri nyt mutta ehkä myöhemmin. En tarkoita, että siitä tulisi mikään pääbisnes, mutta minun pääbisnesten markkinointi saattaa vaatia ikään kuin lisää kanavia. Mutta tästä en ota stressiä enkä aio työstää mitään tässä elämäntilanteessa. Runot tulevat, jos ovat tullakseen. Runojen suhteen olen näiden vuosien varrella oppinut, että ne vaativat pitkän kehittelytyön. Olen myös oppinut, etten ole mitenkään erityisen lahjakas runoilija. Olen parempi tulkitsemaan runoja kuin kirjoittamaan niitä. Muitten tekstien kirjoittaminen on nopeampaa. Vaikkakin mitään tekstiä ei pitäisi kirjoittaa niin kuin minä näitä postauksia: kerralla valmiiksi.

5. Elämästä ilman kipua
Hämmästyitkö tästä kohdasta? Selkä nyt on ollut kipeä niin pitkään, etten enää edes tiedä. Selkä ja hartiat särkee välillä päätä. Sain tietää skolioosistani vuonna 2013 ja jo silloin fysioterapeutti sanoi, että minun pitää jumpata joka päivä tai vanhempana voi olla tosi vaikeaa. Eli se kipu ei ole yllätys, mutta kaiken maailman bursiitit ja luupiikit ovat olleet yllätys. Ne ovat tavallaan ihan turhaa ja epäilen, että paino on niihin ainakin osittain syynä. Eli painonpudotuksesta ja mahdollisimman kivuttomasta elämästä unelmoin.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia