Kuinka paljon puolivuotiaaseen kuluu rahaa päivässä?

by Emiilia - 2/29/2020

Saimme vauvalle tosi paljon vaippoja lahjaksi ja vasta viime viikolla ostimme ensimmäiset vaipat itse. Vaatteita emme ole vauvalle ostaneet lainkaan. Isosiskon (ja muiden) vanhat vaatteet saavat kelvata. Olemme saaneet paljon vanhoja vaatteita ja ottaneet vaihtotoreilta ja saa ottaa laareista. Emme ole edelleenkään ostaneet myöskään mitään tarvikkeita kuten vaunuja, syöttötuoleja tai babysittereita. Kaikki on valmiina edelliseltä vauva-ajalta kahden vuoden takaa. Uusia tuttipulloja tälle uudelle vauvalle saimme joululahjaksi.


Mihin sitten kuluu rahaa? Vauvan piltit, vaipat, kosteuspyyhkeet, neuvolamatkat ja äidinmaidonkorvikkeet. Vauva syö tällä hetkellä päivässä joko puolikkaan tai yhden kokonaisen pilttipurkin. Tosin neuvolatäti sanoi tällä viikolla, että ruokamäärää pitäisi pikku hiljaa alkaa lisätä. Lasken kuitenkin juuri tämän hetken mukaan. Tulevaisuutta on vaikea ennakoida. Vaippoja tytöllä kuluu päivässä keskimäärin ehkä 3,5. Useimpina päivinä kuluu vain kolme, mutta jos kakkaa tulee useammin, niin sitten tietysti enemmän. Neuvolamatkoja on tähän asti ollut kerran kuussa. Nyt seuraava on vasta kahdeksan kuukauden ikäisenä. Olemme yhdistelleet neuvolamatkoja muiden matkojen kanssa, joten olisiko neuvolamatkat noin 7 euroa kuussa. Kosteuspyyhkeitä käytän vauvalle noin 1 päivässä. Näiden lisäksi mieheni hoitaa lapsia noin 2-4 kertaa kuussa, jolloin hän antaa vauvalle äidinmaidonkorviketta.

Puolivuotiaaseen vauvaan kuluu päivässä

vaipat 0,60 €
ruoka 0,79 €
kosteuspyyhkeet 0,02 €
neuvolamatkat 0,23 €
äidinmaidonkorvikkeet 0,07 €

Yhteensä 1,71 €

Tämä on itse asiassa hyvin mielenkiintoinen luku. Saamme tytöstä lapsilisää 105 euroa kuussa. Se jaettuna 30 päivällä on 3,5 € euroa päivässä. Tienaamme siis tytöllä tällä hetkellä 1,79 euroa päivässä, mikä tekee 53,70 euroa kuussa. Ja kuka sanoi, ettei ole varaa vauvaan! Ihmiset, vauvoihin ei tarvitse tuhlata omaisuuksia. Tämän lisäksi saan tietysti myös ansiosidonnaista vanhempainrahaa. Vauvan ansiosta sitäkin. Mielenkiintoista olisi myös tietää, missä vaiheessa lapseen päivässä kuluva raha ylittää hänestä saadun rahan. Näin äkkisiltään sanoisin, että meidän kaksivuotiaan kohdalla ylittää reilustikin.

Tässä vaiheessa lukijani pohtii epätoivoisesti: Eikö tuo tunteeton moukka ajattele muuta kuin rahaa? Eikö hän haluaisi ostaa vauvalle uusia ihania vaatteita ja hemmotella häntä vähän? Johon minä vastaan: Vanhat vaatteetkin ovat ihania eikä vauva juuri välitä, mitä hänellä on päällään, kunhan se tuntuu hyvältä. Sen sijaan mitä hänelle haluan, on koti, jossa ei aika ajoin
tule pää hajun takia kipeäksi ja jossa hänellä on mahdollisuus isompana ottaa oma tilansa. Ja koska haluan, että hänen äitinsäkin pysyy järjissään, niin äidille sauna, omaa aikaa ja mahdollisuus liikuntaan kiitos. Ai, eikö tämä ollutkaan kirje joulupukille? Ei vaan.

Me yritämme säästää rahaa remonttiin ja saunan rakentamiseen. Yleensä säästämme rahaa myös matkusteluun, mutta näin koronavirusepidemian aikana remonttirahaa säästyy myös matkoista. En usko, että uskaltaudumme ulkomaille tänä vuonna. Niin, emme ainakaan ennen kuin itse tauti on sairastettu.

Tämä postaus on jatkoa aiemmille lapsiin käytettävään rahaan liittyville postauksille, joihin voit tutustua täällä:

Vauvan halvat ensikuukaudet
www.unelma5.com/2019/11/vauvan-halvat-ensikuukaudet.html

En ostanut vauvalle yhtään vaatetta
www.unelma5.com/2019/01/en-ostanut-vauvalle-yhtaan-vaatetta.html

Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

 1. Tuo on kyllä monella aina epärealistista että jäisi plussalle lapsilisistä. Todella harva saa ilmaiseksi just vaippoja jne. Esimerkiksi näin esikoisen saaneena niin rahaa on kyllä mennyt reippaasti kun on pitänyt ostaa kaiken tarpeellinen, rattaat, sitterit jne. Hienoa jos teillä tilanne tuo mutta ei voi yleistää sen että vauvan kanssa ei menisi tuon enempi rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee pitkästä aikaa joku kommentoi minun postausta. Kiitos kommentista! Usein tuntuu kuin tyhjille seinille puhuisi. Joo meillä on silleen, että ollaan saatu niin tosi paljon vanhana kaikenlaista ja koska meillä on kaikkea, niin ihmiset tietää, että vaipat tulee eniten tarpeeseen. Jotain 5,5 ekaa kuukautta niillä pärjättiin. Mutta hei tässä tosiaan noista alkupään ostoksista: https://www.unelma5.com/2019/11/vauvan-halvat-ensikuukaudet.html

   Ja ekan vauvan kohdalla oli vähän eri meininkiä: https://www.unelma5.com/2019/01/en-ostanut-vauvalle-yhtaan-vaatetta.html

   Eka vauva maksoi paljon enemmän. En tajunnut, ettei vaippaa tarvitse vaihtaa niin usein ja ostettiin hänelle rattaat jne. No noissa lisää juttua noissa postauksessa.

   Mutta kiitos tosiaan kommentistasi <3

   Poista