Päivä Tallinnan eläintarhassa

by Emiilia - 7/18/2023

Meidän kolmesta Viron matkan päivästä yhden vietimme kokonaan Tallinnan eläintarhassa. Eläintarha oli ihan meidän majoituspaikan lähellä.

Olin käynyt Tallinnan eläintarhassa kerran ennen tätä, vuonna 2018, meidän ensimmäisen vauvan kanssa. Se kokemus oli hieman erilainen. Muistan, että pidin kyllä eläintarhasta, mutta järkytyin sitä, millaisissa oloissa osa eläimistä oli. Osa vanhoista häkeistä oli nyt museona, mutta silloin 2018 niistä moni oli vielä käytössä. Nyt onneksi vain muutamat olivat enää käytössä. Kuitenkin muutaman eläimen elinolot vankeudessa kiinnittivät edelleen huomioni. Varsinkin hylkeiden uima-allas oli tosi pieni eikä ollenkaan luonnonmukainen. Nyt siellä oli kylttejä, että osia eläintarhasta parannellaan ja saadaan valmiiksi tänä tai ensi vuonna jne. 

Oli myös palon sellaisia juttuja, joita emme nähneet ollenkaan aiemmalla kerralla ja luulen, että ne olivat ainakin osittain uusia tai sitten emme vaan viime kerralla kierrelleet kaikkialla. Meidän kolmevuotiaalle iso juttu oli se, että sai silittää vuohia. Hän rakastaa eläimiä ja eläimet myös yleensä pitävät hänestä. Hän on lempeä eikä jännitä. Toinen tyttö jälleen arasteli eläimiin koskemista. Hänen lempijuttunsa oli se, kun hän sai mennä jääkarhun kolon malliin ja leikkiä jääkarhua. Minä itse olin kiinnostunut varsinkin isoista eläimistä - erityisesti norsuista ja jääkarhusta.

Oli oikein hyvä päivä. Tavallaan tykkään Tallinnan eläintarhasta melkein enemmän kuin Korkeasaaren, jonne meillä on monena vuonna ollut kausikortit. Korkeasaaressa parempaa on se, että siellä kaikilla eläimillä näyttäisi olevan  aika hyvät elinolosuhteet ja se on rakenteeltaan selkeämpi kierrettävä eikä siellä ole ns. turhaa kiertelyä. Tallinnassa puolestaan on paljonkin potentiaalia laajentumiselle ja elinolosuhteiden parantamiselle. Kotieläinpiha oli kiva lisä. Tallinnassa on myös joitain mielenkiintoisempia eläimiä kuten norsu.



































Saattaisit pitää myös näistä

3 kommenttia

  1. Ihanaa et teillä oli koko päivä aikaa tutustua eläintarhaan 😊 mun mielestä kokopäivän retket on parhaita toki riippuu seurueesta.😃

    VastaaPoista
  2. Hei, nimeni on Nira. Olin suhteessa Andersonin kanssa vuosia, mutta hän erosi minusta. Yritin kaikkeni saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa. Halusin todella hänet takaisin, koska rakastan häntä. Anoin häntä kaikella, tein lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystävälleni, ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä loitsunvalvojaan, joka voisi auttaa minua loitsussa palauttamaan hänet. Vaikka en koskaan uskonut loitsuihin, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä. Joten lähetin sähköpostin loitsunkirjoittajalle, ja hän vakuutti minulle, että kaikki olisi hyvin kolmen päivän kuluttua ja exäni palaisi luokseni. Yllättäen se tapahtui toisena päivänä noin klo 16. Exäni soitti minulle, pyysi anteeksi kaikkea ja sanoi haluavansa minut takaisin, koska hän rakasti minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja palasin hänen luokseen. Aloimme taas asua onnellisesti yhdessä. Lupasin kaikille tuntemilleni, joilla on parisuhdeongelmia, että ohjaan heidät sen ainoan todellisen ja voimakkaan loitsuntekijän puoleen, joka auttoi minua ongelmassani. Jos tarvitset hänen apuaan, voit lähettää hänelle sähköpostia osoitteeseen babawalewiseman01@gmail.com. Hän tarjoaa erilaisia loitsuja, kuten rakkausloitsuja, kadonneiden rakkausloitsuja, avioeroloitsuja, avioliittoloitsuja, sitomisloitsuja, katkaisuloitsuja, rakkaansa karkottamista menneisyydestä, ylennysloitsuja, tyytyväisyysloitsuja ja parannuskeinoja kaikkiin sairauksiin, joista kärsit. Ota yhteyttä häneen saadaksesi kestävän ratkaisun kaikkiin mahdollisiin ongelmiin.
    kautta babawalewiseman01@gmail.com WhatsApp +2348136951551

    VastaaPoista
  3. Suunnittelemme tässä juuri mukavaa viikonloppuohjelmaa ja vierailu eläintarhassa tai kotieläinpuistossa olisi lapsilla toiveena. Tallinnaan asti tuskin tällä kertaa lähdemme, mutta onneksi kotimaastakin löytyy eläintarhoja ja kotieläinpuistoja. Mutta laitan tämänkin korvan taakse, ehkäpä täällä voisi kesällä vierailla. Kiitos ihanista ja inspiroivista kuvista. https://www.lemmikkipuisto.fi/palvelut

    VastaaPoista