Paljonko Lapin matka maksaa?

by Emiilia - 1/21/2023


 Kaupallinen yhteistyö: Lomarengas
sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Minusta tuntuu, että minun rahallinen panos meidän perheen kassaan on niin pieni, että joku voisi olla minun matkoista närkästynyt. Kävimme Lapissa vuonna 2022 kaksi kertaa. Molemmat matkat teimme minun äidin ja meidän tyttöjen kanssa. Miehellä ei ole kesäloman lisäksi käytännössä ollenkaan lomia eikä kiinnostusta lähteä. On loogisempaa lähteä ihmisen kanssa, joka haluaa lähteä.

Mutta laskelmia pöytään. Molemmat matkat olivat budjettimatkoja - tehty pienimmällä mahdollisella budjetilla. Ensimmäiselle matkalle lähdimme lentokoneella ja minun äidin autolla. Toinen matka taittui mieheni autolla. Se kuluttaa puolet vähemmän dieseliä kuin minun autoni. Äidin auton kulutus puolestaan on meidän autojen kulutuksen puolesta välistä. Molemmilla matkoilla teimme vähintään yhden kaupallisen yhteistyön eli saan matkustuskuluista myös verovähennyksiä. Samoin saimme siis osan matkan kohteista halvemmalla tai ilmaiseksi. Tässä yhteydessä on myös hyvä mainita, että me asumme Porvoossa ja äiti Vaasassa. Lienee kaikille itsestään selvää, että Lapin matka Oulusta on paljon halvempi kuin Porvoosta. Äiti maksoi molemmilla matkoilla osan kuluista. Tässä otan huomioon vain ne kulut, jotka itse maksoin ja joita emme saaneet mainosta vastaan.

Ensimmäisellä matkalla lensimme tyttöjen kanssa lentopisteillä Helsingistä Ouluun, jonne äiti oli ajanut omalla autolla Vaasasta. Sieltä suuntasimme äitin autolla ensimmäiselle vuokramökille. Kävimme Ranuan eläintarhassa ja jatkoimme matkaa Rovaniemelle, jossa pysähdyimme Joulupukin pajakylässä. Sieltä matka jatkui määränpäähämme Saariselälle, jossa olimme hotellissa muistaakseni viisi yötä. Saariselällä ohjelmassa oli revontulien bongausta, mäenlaskua, kylpylässä käynti jne. Takaisinmatka taittui myös yhden mökkireissun taktiikalla. Lensimme jälleen Oulusta kotiin.

Toinen reissu taittui siten, että ajelimme tyttöjen kanssa Vaasaan yöksi ja sieltä jatkoimme Leville. Levillä meillä oli Lomarenkaalta* vuokrattu mökki, josta laitan kuvia tämän postauksen loppuun. Levillä ja lähiympäristössä kävimme Husky Parkissa ja kylpylässä sekä totta kai tuntureilla katselemassa maisemia. Tulomatkalla ajoimme tyttöjen kanssa suoraan kotiin ja jätimme minun äidin matkan varrella Oulun juna-asemalle, josta hän matkusti junalla Vaasaan.

Matka tammikuussa 2022
Bensa - äiti maksoi, en tiedä
Lennot - lentopisteillä
Hotelli 106,35 € (5 yötä)
Mökkivuokrat (tulo ja menomatkalla yksi yö per mökki) 56,41 + 35,26 = 91,67 €
+ ruoat ja nähtävyydet

Matka lokakuussa 2022
Diesel 222,55 €
Mökkimajoitus 235,25 €
+ ruoat ja nähtävyydet

Ruokien ja nähtävyyksien hinnoista minulla ei ole tarkkoja tietoja. Osan maksoi äiti ja osan tosiaan saimme ilmaiseksi, koska tein niistä mainoksia somekanaviini. Kuulostaako nämä hinnat teistä tutuilta? Onko teidän Lapin matkojen hinnat olleet samaa luokkaa?

Äidillä ja minulla on ollut usein tapana vuokrata mökki Lomarenkaalta*. Omaa mökkiä ei ole ja olen vuosien varrella tullut siihen tulokseen, että olen liian seikkailunhaluinen tyytyäkseni yhteen mökkipaikkaan, joten epäilenpä, ettei mökkiä missään vaiheessa myöskään tule. Tässä muuten postaus vuodelta 2021, jonka niin ikään tein Lomarenkaan* mökiltä. Meidän lokakuun mökkireissu oli tosi extempore. Huomasin, että minulla olisi melkein viikko lomaa töistä vain koska työvuorot sattuivat menemään niin. Etsin käsiini halvimman hyvin varustellun ja "oikealla suunnalla olevan" mökin Lapissa ja otin äitiin yhteyttä. Tämä kyseinen mökki oli kaunis hirsirakennus, jossa oli käytännössä neljä eri asuntoa. Meidän asunnossa petipaikkoja oli kolmessa makuuhuoneessa ja parvella yhteensä kahdeksan. Meitä olisi siis tähän mökkiin mahtunut paljon suurempikin porukka kuin minä, äiti ja tytöt. Mökissä oli oma sauna (!), takka, telkkari, pesukone, kylppäri, parveke ja kuivauskaappi. Keittiö oli niin ikään hyvin varusteltu, astianpesukone jne. Kaikki oli viimeisen päälle ja sijainti kävelymatkan päässä Levin laskettelurinteestä.
Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia

  1. Tämä oli aikaa ennen kuin kaikki nousi, mut ei hirmu kauan aikaa sitten, syyskuussa. Me mentiin 800km matkan päähän Lappiin, yövyttiin autiotuvissa, dieseleihin meni 50e/hlö. Ruokiin noin 45e/hlö. Viikko pärjättiin tällä budjetilla, ei ollut edes kituutusta. Oli kala- ja metsästysluvat, kaupasta vain tarpeellinen.

    VastaaPoista