Mitä opimme joulumyyjäisistä?

by Emiilia - 12/29/2022

Kävin myymässä itse tekemiäni lastenvaatteita ja asusteita kolmissa eri myyjäisissä tänä vuonna. Voittoa ei kuluihin nähden tullut, mutta opin kokemuksesta monta asiaa:

1. Hintoja on pakko nostaa, jotta tuotteista jää voitolle. 
2. Tuotteiden pakkaamiseen ja merkitsemiseen (koot, pesuohjeet, tuotemerkki) pitää panostaa.
3. Ei kannata tehdä tuotteita halvoista materiaaleista. Hienoista tuotteista kyllä maksetaan isompaakin hintaa.
4. Pienet myyjäiset eivät ole tuottavin tapa myydä lastenvaatteita ja asusteita, jos otetaan huomioon matkakulut ja myyntipaikkamaksu.
 
Vuosi 2023 on - jos kaikki menee hyvin - vauvavuosi. Kuitenkin olen suunnitellut, että tekisin myös jonkin verran somea ja testaisin myydä itse tekemiäni tuotteita joillain isommilla markkinoilla pienempien myyjäisten sijaan. Aion myös laittaa verkkokaupan kuntoon. Viimeinen verkkokauppa piti sulkea, koska se ei ollut kannattava, mutta seuraavaksi aion kokeilla halppisversiota. Sen osoite tulee olemaan tämä: www.etsy.com/fi-en/shop/Unelma5? Se tulee löytymään myös tämän sivun, blogin, yläpalkista kohdassa kauppa.

Pidin siivoamisesta ja olen pitänyt tavallaan kaikista töistäni sekä yrittäjänä että palkkatöissä, mutta edelleen se, että saisin luoda omaa tuotemerkkiäni ja tehdä sitä mitä rakastan - käsitöitä - innostaa minua kaikista eniten. Luova, käsillä tehtävä työ: Kyllä se kuulostaa hyvältä. Ainut ongelma on, että tuotteiden pitäisi olla tarpeeksi hyviä, jotta niitä kehtaisi myydä voitolla. Harjoittelu vie paljon aikaa ja käytännössä myös rahaa, koska yhtä hyvää tuotetta kehittäessä menee hukkaan paljon kangasta. Samalla jostain pitäisi saada rahaa, jotta hienoihin kankaisiin edes pystyisi panostamaan. Alkupääomaa ei ole. Katsotaan, miten kaikki menee.

Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

  1. Menestystä hankkeelle :) Hyvä on kokeilla ja tutkia, mitä kautta tuotteet lähtevät käyttäjille. Hyvästä ja uniikista on varmasti kysyntää.

    VastaaPoista
  2. pidän sulle peukkuja, että sekä vauvavuosi että käsityö yrittäjyys onnistuu! ihanaa kun tiedät mikä sua innostaa :) mä vielä mietin sitäkin, mikä mua edes motivoi tekemään yhtään mitään.... Saisinpa rahaa siitä että pesen meidän perheen pyykit, koska sitä tulee tehtyä paljon ja siihen menee paljon aikaa ja aika on rahaa..... xD

    VastaaPoista