Jäin sairaslomalle rv24

by Emiilia - 11/22/2022


Rv 24. Jäin siivoustöistä sairaslomalle viime viikolla. Ei ole sairautta, raskaus vain. Olin joutunut jo pitkään istumaan siivouksilla ja lopulta aloin kantaa tuolia ympäriinsä. En jaksanut seistä, kävellä, kumarrella, kantaa painavaa laukkuani, imuria jne. ympäriinsä tunteja putkeen. Kävin välillä salaa makaamassa sohvalla. Joskus monta kertaa yhdellä siivouksella. Tuntui, etten saanut tarpeeksi happea. Harkitsin moneen kertaan portaiden yläpäässä sitä, että olisin yksinkertaisesti rojahtanut siihen huohottamaan.

Tykkäsin siivoustyöstä, Kotiringistä ja asiakkaistani, mutta raskaus ja ylipaino eivät ole paras yhdistelmä niin fyysisessä työssä. Tarkistutin hemoglobiinin, verenpaineen ja raskausdiabeteksen (joka sekin minulla on) lisäksi ferritiinin. Se oli 32 eli normaalin rajoissa. Luulen, että raskaus ja ylipaino vaan vaativat kerholta liikaa. En tiedä, painaako kohtu keuhkoja vielä näin pienillä viikoilla.

Sen lisäksi toki on myös kaikkiin raskauksiini aina liittynyt rannekanavaoireyhtymä, mutta se ehti tuntua vain yhdellä siivouksella onneksi. Ekassa raskaudessa en senkään takia olisi voinut tehdä siivoustyötä. En pystynyt ekassa raskaudessa esimerkiksi syömään haarukalla ja veitsellä. Tässä raskaudessa en pysty nukkumaan ilman rannetukia enkä voi käyttää puhelinta pitkiä aikoja sängyllä. Öisin heräilen käsien puutumiseen.

Mutta se minkä puuttumisesta olen tässä raskaudessa tavattoman kiitollinen on bursiitti! Liitoskipuja toki on jonkin verran, mutta kahden aiemman lapsen kohdalla ollutta lonkan bursiittia ei ole ainakaan vielä ollut.

Kuulostaako nämä keskiraskauden oireet tutuilta?

Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

  1. 32 ferritiini on aivan liian matala. Pitäisi olla 100 paikkeilla. Toivottavasti saat hoidettua asiaa eteenpäin, ja rautaa riittäisi myös vauvalle! Tsemppiä.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä loppuun! :) positiivista, että osasit hakeutua saikulle ajoissa etkä väkisin yritä jaksaa. Fakta kun on että työntekijä ei koskaan ole korvaamaton, mutta äiti on <3

    VastaaPoista