Nykkö ne tulee? Ja kyllä, opetin tänään lapsia rukoilemaan ukrainalaisten puolesta

by Emiilia - 2/26/2022

Tänään lensi hyvin epätavallisen kuuloinen lentokone meidän yli ja totta kai mies huutelee yläkerrasta minun ajatukset ääneen: "Nykkö ne tulee?" Se oli vitsi. Kävin katsomassa konetta ja selvää oli, että se ei ollut sotilaskone. Tarkistin sen olevan yksityinen vuokrakone.

Olemme jo vuosia aina vitsailleet, että eräs naapurimaan johtaja se siellä varmaan lentelee, mutta kovin usein en ole oikeasti lähtenyt tarkistamaan konetta flightradarista. Mietin, että niinpä niin vaikka en varsinaisesti usko, että sota on tulossa muutamassa päivässä Suomeen, niin jotain on silti muuttunut.

Olemme käyneet monia keskusteluja perheenjäsenten ja jonkun ystävänkin kanssa: Käyneet läpi listoja mukaanotettavista tavaroista, kysymys miehen asemapaikasta sodan tullessa, mihin me muut lähdetään karkuun, kuinka pitkälle yksi tankillinen dieseliä riittää, yksi perheenjäsen jopa tarjosi asettaan meille. Niinpä niin. Keskustelut muuttuivat parissa päivässä, vaikka kukaan meistä ei varsinaisesti usko, että meillä olisi välitöntä vaaraa eikä ole tarkoitus lietsoa pelkoa. Aina lienee hyvä kuitenkin valmistautua.

Ja kyllä, opetin tänään lapsia rukoilemaan ukrainalaisten puolesta. Tsemppiä teille kaikille siellä! Saattaisit pitää myös näistä

3 kommenttia

 1. Monenlaisia ajatuksia risteilee näinä aikoina. Kaikkea hyvää teille

  VastaaPoista
 2. Sotaan ei pysty varautumaan. Se lamauttaa melkein kaikkia, vaikka kuinka siihen valmistautuisi. Kunhan pidetään passeja käden ulottuvilla.

  Onneksi nykymaailmassa sotaa pakenevien ihmisten ei tarvitse kuolla pakkotiellään. On avustusjärjestöjä ja valmiita systeemejä, miten homma hoidetaan, jos on tarvetta. Meidän on vaan muistuttava tukea niitä tarpeeksi.

  VastaaPoista
 3. JSM Hub - New Jersey - JamBase
  New Jersey's 포천 출장마사지 newest casino, JSM, has been launched on the JamBase website, 영천 출장마사지 with a new, dedicated, 원주 출장샵 mobile-focused approach to 안성 출장안마 gambling in 광양 출장샵 the state.

  VastaaPoista