Kuinka saada pienet lapset tekemään kotitöitä?

by Emiilia - 2/22/2022

Jokin aika sitten kerroin instastoryissa, että otamme käyttöön palkintotaulun. Avaan tässä aihetta vähän enemmän. Meillä on siis 2- ja 4-vuotiaat lapset. Jos olisi vain 2-vuotias tässä ei olisi mitään järkeä. Hän ei vielä ymmärrä sen ideaa tarpeeksi hyvin, että palkinto motivoisi häntä toimimaan.
Molemmille tytöille tarkoitetut tehtävät
▫️Vie ulkovaatteet naulakkoon
▫️Pue päälle itse
▫️Siivoa huone (lelut pois) 
▫️Täytä/tyhjennä tiskikone (käytännössä tarkoittaa pientä osaa siitä esim. haarukat ja veitset omille paikoille)
▫️Älä riitele
▫️Pese hampaat
▫️Nuku omassa sängyssä

Vain 2-vuotiaalle
▫️Pissa tai kakka potassa
Eli näistä saada tai ei saada tähteä magneettitaululle. 10 tähdestä tytöt saavat aina palkinnon, joka maksaa noin 3 € eli esim. tarra-arkki, kirpparilta ostettu barbie, saippuakuplia, kyniä jne. Tämä kyllä toimii hyvinä päivinä. Hyvinä päivinä tuntuu, että pitäisi olla 15 tarraa / palkinto ja huonoina tuntuu, että 10 menee niin pitkään, että he unohtavat koko asian. Mutta tätä kyllä suosittelen. Varmaan about 4-vuotiaasta eteenpäin toimii.

Onko teillä vastaavia? Mikä toimii, mikä ei?

Avainsanat: pottaharjoittelu, kotityöt, palkitseminen, palkinto, palkinto kotitöistä, kuinka saada kaksivuotias käymään potalla

Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia

  1. Meillä opetettiin 2-vuotias vaipattomaksi tarrataulukolla. Nyt sama typy opettelee 3,5-vuotiaana leikkimään pieniä hetkiä yksin ilman aikuisen jatkuvaa läsnäoloa, käytössä 15 tarran taulukko. Kaksi täyttä taulukkoa ja yllätystä (tussit ja askarteluhelmet) meni ihan jouhevasti, nyt menossa tahmeampi kausi ja tarroja ei juuri kerry.

    VastaaPoista