Kaksi yllätystä: iso K ja poikatukka!

by Emiilia - 2/19/2022

Olimme tehneet viikolla jo monta testiä ja ne kaikki olivat negatiivisia. Hämmästyin, kun viikon... en tiedä... ehkä viides koronatesti (?) oli positiivinen. Olen valmistautunut koronaan monet kerrat ostamalla paljon ruokaa. Kun positiivinen koronatesti tuli, kannoin heti ilmapatjan alas, jotta voisimme mahataudin alkaessa tai tosi kipeänä nukkua sillä. Positiivisen testin jälkeen ilmoitin kaikille, että olisin luultavasti poissa tulevien päivien jutuista, koska perheessä oli koronaa. Olen tehnyt isommat määrät ruokaa siltä varalta, että olisin kipeänä.


Tänään aion kantaa ilmapatjan ylös, koska loppujen lopuksi korona ei ole tähän mennessä ollut sitä, mitä odotin ja mihin valmistauduin. Oletin, että olemme flunssaisia useamman päivän. Ystävillä oli ollut mahatautia ja kuumeilua. Tällä hetkellä lapsia minun siivouskoulutuksen ajaksi hoitamaan tullut äiti ja kaksivuotias tyttö oireilevat, mutta heidän oireet ovat varsin lievät. Kuumeen puolella käytiin vain muutaman tunnin ajan. Ensimmäiset oireet tulivat keskiviikkoiltana ja nyt on lauantaiaamu. Tällainenko se korona onkin? Omikron ei (meidän perheessä) tähän asti vaikuta niin kovin vakavalta. Minä olen ihmetellyt sitä, miksen minä ole saanut koko tautia vieläkään, vaikka omikronin pitäisi olla erittäin tarttuva ja tarttumisajan lyhyt. Tiedä sitä sitten, milloin se tulee tai on tulematta.

Korona oli se yllätys, jota olen jo pari vuotta odottanut saapuvaksi. Ehkä sitä ei voi edes sanoa yllätykseksi! Mutta sitä, millainen se meillä on (ainakin tähän asti ollut), voi sanoa yllätykseksi. Olin ollut jo pari kuukautta tietoinen, että korona on tulossa meille hyvin pian - että laskisimme päiviä tai viikkoja, emme enää kuukausia. Nyt kun se on meillä, niin fiilis on lähinnä, että tässäkö se pelätty tauti nyt on. Tämä on ehkä itsestäänselvyys, mutta sanon sen kuitenkin: Vaikuttaa siltä, että korona rokotteiden ja omikron jälkeen ei ehkä ole niin kovin vakava. 

Toinen yllätys oli se, että tytöt olivat leikanneet toistensa hiukset. Mummi on Vaasasta meillä hoitamassa tyttöjä, kun olimme mieheni kanssa kukin tahoillamme koulutuksissa. Tasasin hiukset ja niin meillä on yksi polkkatukka ja yksi ns. poikatukka, josta tuli itse asiassa tavallaan aika tyylikäs. 


Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

 1. Tsemppiä iso Koon kanssa! Tää on jännää aikaa: pelätään, lopulta odotetaan, että virus iskee, koska kaikkiin se kuitenkin joskus iskee. Vaikka olisi kolmesti rokotettu. Sitä alkaa miettiä, mikä olisi itselle, perheelle ja kaikelle sopiva rako sairastaa kamala virus. Hullua. Toivottavasti selviätte vähin oirein. Tukanleikuu tuntuu olevan erityisesti tyttölasten juttu jossain vaiheessa lapsuutta - nimimerkillä kokemusta on! Melkein tuli kerran itku, jos ei olisi naurattanut (lapsen hiusten lopputulos lapsen saksimisen jälkeen) niin paljon :)

  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Meidänkin isompi tyttö itki sitä, kun tajusi, että pitää leikata hiukset niin lyhyeksi siis oman leikkaamisen jälkeen. Halusi Elsa-hiukset, mutta ei tajunnut, että leikkaaminen ei siinä auta :D

   Kiitos Minna! Ja onhan se ihan uskomatonta, että jotain sairautta tosiaan odotetaan saapuvaksi jne. Ihan eri asetelma kuin aiemmin..

   Poista