Tein kahta työtä ja elinkustannukset olivat 1200 euroa pienemmät kuin tänä talvena

by Emiilia - 3/07/2022

Minulla ei ole hetkeen ollut oikein rahkeita kirjoittaa blogipostauksia erikseen, joten tulee melkein samat sisällöt kuin Instagramissa. Blogi on minun lempilapsi, joten kokonaan lopettaminen ei ole myöskään suunnitelmissa. 

Rahapostaus osa 325. Olen tehnyt kaksi vuoroa nyt kotisiivousta (Kotirinki). Se tuo toivoa, että saatetaan ehkä jossain vaiheessa saada tili plussan puolelle. Samalla dieselin hinta on noussut ensimmäistä kertaa yli 2 euron litra ja sähkölaskut pysyttelee korkealla. Tankillinen dieseliä maksaa siis noin 90 €. Tiedä sitten, paljonko elinkustannukset nousee pakotteiden jne. seurauksena.

Olen miettinyt aikoja, jolloin tein kokopäivätyön lisäksi osa-aikatyötä 30-40 h/kk. Silloin asuinkustannukset olivat noin 1200 € pienemmät kuin meillä tänä talvena. Asuin kaupungissa eikä minulla ollut autoa. Kyllä, rahaa jäi säästöön ja vapaa-aikaa oli myös enemmän. Onko lapsiperheiden tulevaisuudessa mahdotonta asua muualla kuin kerrostalossa? En tiedä. Mistä sitten uhraa...

Saattaisit pitää myös näistä

3 kommenttia

 1. Elinkustannukset on kyllä nousseet ihan hirveästi. En tiedä mistä oikein vielä säästäisi, lasten harrastuksista en ainakaan haluaisi, mutta ei kai niitä ole kohta vara treeneihin kuljettaa.. 😔

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo kustannusten nouseminen pistää mietteliääksi. Kuinka pitkälle monen kantokyky riittää, kun palkka tai muu tuki ei tunnu seuraavan mukana.
  Kaikkea hyvää sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
 3. Ei tää oo mistää kotosin, kamalia aikoja, kaikki muu nousee paitsi palkat. Toivottavasti jotain ratkaisuja löytyisi ja pian, jää pian autot tankkaamatta ja tuvat lämmitettyä Suomessa.

  VastaaPoista