Aikuisuuden suurin huijaus

by Emiilia - 11/12/2021

Kysyin Instassa, mikä teidän mielestä on aikuisuuden suurin huijaus. Jaan tässä teidän vastaukset ja kommentoin niitä. Lopussa muutaman muun bloggaajan tekstit samasta aiheesta.Ajankulu, päivät menee nii vauhdilla, ettei perässä pysy
Tämä on niin totta. Luulin nuorena, että aikuisena koulujen jälkeen aikaa ja voisi vielä esimerkiksi harrastaa jotain. Ei todellakaan.

Sit on vapaa tekemään mitä vaan 
Niin, olet enemmän kahleissa kuin koskaan aiemmin. Sellaiselta se tosiaan minustakin tuntuu. Aikuisena se, että saa elätettyä itsensä on niin älyttömän isossa osassa, että se karsii mahdollisuudesta harjoittaa luovuutta ihan älyttömästi. Monta unelmaa jää toteutumatta, koska niihin tarvitaan rahaa. Jos on työpaikka, niin ei ehdi. Jos ei ole työpaikkaa, niin ei ole rahaa toteuttaa niitä.

Että eri-ikäisenä täytyisi olla jotenkin muka erilainen tai käyttäytyä eri tavoin.
Se on totta myös. Että ainahan sitä tavallaan on samanlainen. Tosin minusta on kyllä tullut koko ajan yhä vakavampi. Se ei ole hyvä asia, mutta valitettava seuraus kaikesta stressistä ja vastuunkantamisesta kai vain.

Varmaan se, että karkkipäivä voi olla joka päivä. Ei kyllä voi kun kenenkään kroppa ei kestä sitä.
No, minä syön melkein joka päivä jotain makeaa kyllä, mutta eihän se hyvää tee. Huono tapa, josta pitäisi päästä eroon. Mutta tottahan se on, että se aiheuttaa vaikka mitä sitten se sokeri.

Se, että sillon on kivaa
Niinpä. Joskus on. Ehkä vähän kyyninen lähestymistapa elämään, mutta kyllä kiva on vaihtunut vaan vastuunkantamiseen. Kivat hetket on harvassa. Sen olen huomannut nauramisen osalta, että vielä lukiossa nauroin varmaan joka päivä ääneen ja aika usein vielä yliopistovuosina, mutta nykyisin nauran ääneen ehkä kerran kuukaudessa tai jotain.

Se, että saa muka tehdä just mitä itse haluaa
Niinpä. Nuorena sai tehdä paljon enemmän juuri sitä, mitä itse halusi. Nykyisin tienaan ja hoidan lapset, mutta muut vaihtoehdot onkin sitten vähissä. Olen valinnut ne kaksi ja elämässä ei juuri muuta voi sitten edes olla.

Se, että kaikki elämässä olis vesiselvää kaikilla yli kolmekymppisillä. ei oo..
Tämäkin on niin totta. Te olette kiteyttäneet nämä niin hyvin. Kyllä, kun mietin minun yli kolmekymppisiä ystäviä, niin aika harvalla heistä elämä on jotenkin tosi hyvin selvillä. Miehillä ehkä hieman enempi, mutta varsinkin naisten kohdalla tuntuu, että kaikki on vielä tosi auki.Muiden postauksia aiheesta Aikuisuuden suurin huijaus

Saattaisit pitää myös näistä

5 kommenttia

 1. Siinä on kattava lista monista aikuisuuden huijauksista :)

  Lukiessani listaa minulle tulee kuva, että aikuisuuden suurin huijaus on vastuu tämän kyselyn perusteella. Instan vastaukset viittaavat tai ovat sidoksissa jollakin tapaa vastuuseen. On paljon vastuita ja sitä kautta tekemistä, jotta aika juoksee liian nopeasti. Ei ole aikaa riittävästi itselle ja unelmille. Odotetaan toisenlaista käyttäytymistä, vastuut vakavoittavat. Karkkia ja makeaa ei olekaan vastuullista syödä joka päivä :)

  Aikuisuuden vapauteen on monesti sidoksissa vastuut. Meidän on hyvä muistaa ja pitää huolta, että vastuisiin tulee sisältyä myös vapautta. Vaatikaamme sitä. Älkäämme antako maailmanmenon huijata meitä suorittamaan ja juoksemaan yhä lujempaa "sen jonkin" eteen. Tehkäämme valintoja sillä niihin meillä on mahdollisuus, vapaus.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Joksikin täydellinen lista. Mikään ei ole ihan niin kuin me itse kuvittelimme lapsina. Ehkä se vapauden tunne oli minusta se pahin kolaus. Emme olekaan niin vapaita aikuisina, mistä unelmoin.

  VastaaPoista
 3. Allekirjoitan KAIKEN.Jäin miettimään kun kirjoitit että naurat jotain kerran kuussa..Niin se minullakin nykyään menee, ja minusta on tullut todella vakava. Surullista

  VastaaPoista
 4. Tein myös itse pienen kyselyn aiheesta instaan ja vastaukset olivat hyvin saman tyylisiä: vastuuta, kaavoja, pettymyksiä, vakavoitumista ja vapauden menettämistä. Tavallaan vastaukset tekivät mut myös hiukan surulliseksi, sillä jotenkin niistä kuulsi tietynlainen epätyytyväisyys elämään.

  VastaaPoista