4- ja 2-vuotisneuvolakuulumiset, tulossa pitkä tyttö?

by Emiilia - 9/04/2021

Jotenkin hassua, että neuvola on nyt, kun tytöt ovat näin isoja, enää kerran vuodessa. Aiemmin siellä käytiin niin tosi usein. Kummallakaan ei ollut neuvolassa tällä kertaa mitään erityistä. Rokotus oli isommalle tosin aika pelottava. Häntä on enää vaikea edes pitää paikoillaan, kun on jo niin iso tyttö. Raukka parka. 

Neuvolan jälkeen tyttö meni päiväkotiin. Mikä mietin, että toivottavasti rokotteesta ei nouse siellä kuumetta ja ehitin heti ensimmäiseksi sanoa, että hän sai sitten rokotteen. Se ei ole koronaa! Ei tarvitse lähettää kotiin. Kertoo kyllä tästä ajasta, minun ajatuskulku siis. 

4-vuotias oli 107 cm ja 2-vuotias 89 cm pitkä. Isompi tyttö oli 2-vuotisneuvolassa (joka tosin oli pikkusiskon syntymän takia vasta lokakuussa) 91 cm pitkä. 2 cm ei ole tietysti huima ero tyttöjen pituuksissa, mutta jotenkin aina on ollut se oletus, että vanhemmasta tytöstä tulee pitkä. 

Tytöt syntyivät samanpituisina, 51 cm, mutta nuoremman tytön pituudesta minulle ei ole juuri huomauteltu. Ehkä pari kertaa tyyliin, että hän on aika pitkä. Vanhemman tytön pituudesta kuuli kommentteja usein. Pitkä tyttö. Todellisuudessa molemmat tytöt ovat vain hieman keskikäyrän yläpuolella pituudessa. Silti vanhempaa on usein luultu ikäistään vanhemmaksi. Tänäkin kesänä olen ihmetellyt, kun vuotta tai kahta vanhemmat näyttävät melkein samanpituisilta meidän (vanhemman) tytön kanssa. 

Taustatietona: Minä olen 166 cm ja mies on 185 cm pitkä. No nähtäväksi jää, minkäpituisia tytöistä lopulta tulee.

Tämä postaus julkaistiin melkein samanlaisena Instagramissa tänään. Minun Instagram-tilille pääset täältä.Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia