Kaivattua vaihtelua lapsiperhearkeen Kauppakeskus Sellosta!

by Emiilia - 8/28/2021

 Kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Sello

Vietimme tasan viikko sitten tyttöjen synttäreiden jatkoja Kauppakeskus Sellossa oman perheen, siskon ja siskon miehen kanssa. Varsinaiset synttärit olivat eräässä pääkaupunkiseudun sisäleikkipuistoista, josta jatkoimme Selloon syömään, leikkimään ja shoppailemaan. Sellossa on hyvä iso parkkihalli, johon on helppo ajaa ja parkkipaikka löytyy aina.

Sello on minulle itse asiassa hyvinkin tuttu paikka. Monta yhtymäkohtaa elämään. Pitkään se oli pääkaupunkiseudun kauppakeskuksista se, jossa kävin eniten. Vaasassa asuessani saatoin viettää Leppävaarassa useamman viikon vuodessa. Kävin säännöllisesti myös Sellossa. Vantaalla asuessamme puolestaan kävin töissä Espoon kouluilla, joista useampi sijaitsi varsin lähellä Selloa. Meidän kodista Vantaalta saattoi kävellä tai pyöräillä Leppävaaraan. Sen tosin tein vain pari kertaa. Lisäksi minun sisko on asunut vuosia kävelymatkan päässä Sellosta. Ostin ensimmäisen HSL-korttini Sellosta. Olen käynyt Sellosalissa konsertissa ja sen vieressä kirjastossa  jne. 

Voi, niitä aikoja minulla on ikävä! Oli ihana, kun maailma oli niin auki. Elämä oli monella tapaa vielä niin auki. Tavallaan minusta tuntuu, että edelleen jos asuisimme pääkaupunkiseudulla, niin elämä olisi enemmän auki kaikelle hauskalle lasten kanssa. Sello on nimittäin myös lasten kanssa yksi minun lempipaikoista. 


Käy katsomassa Sellosalin tuleva ohjelmisto täältä. Sellon kirjasto on Suomen kolmanneksi suurin kirjasto ja siellä käy vuosittain yli miljoona asiakasta. Käytössä on myös mm. 3D-tulostin, ompelukone ja videoiden digitointi laitteisto. Lainata voi esimerkiksi työkaluja. Kysy lisää kirjastosta. Kirjaston tapahtumista voit lukea lisää täältä

Yksi Kauppakeskus Sellon palveluista, jossa en ole vielä käynyt, on keilahalli. Olisi ihana päästä joskus keilaaman. Toivottavasti pääsemme Sellon tunnelmalliseen keilahalliin keilailemaan sitten, kun lapset ovat vähän isompia.
Sellossa on useampi leikkipaikka lapsille sekä hyvä lastenhoitohuone, joka sisältää vessan, ruoanlämmitysmahdollisuudet, imetystilat sekä vaipanvaihtomahdollisuuden. Katso tarkempi sijainti ja ohjeet täältä. Yksi Kauppakeskus Sellon leikkialueista sijaitsee Naughty Burgerin ja lastenvaateliikkeiden läheisyydessä ja yksi Finnkinon ja sitä ympäröivien ravintoloiden läheisyydessä. Kävimme muuten aiemmalla reissulla Akseli Herlevin Naughty Burgerissa syömässä. Näimme Naughty Wallin jne. Pistän myös siltä reissulta kuvia tämän postauksen loppuun. 

Suurin leikkipaikoista Sellonpuisto sijaitsee Jyskin, UFF:n ja (mikä tietysti tärkeintä) Eurokankaan läheisyydessä. Sellonpuistossa on myös valvottu lapsiparkki perjantaisin ja lauantaisin. Niin luksusta!
Kauppakeskus Sello on myös vihreä edelläkävijä. Täytyy sanoa, että hämmästyin nähdessäni, kuinka monta eri kierrätysmahdollisuutta kuluttajalle oli yhdessä samassa paikassa. Auton saa helposti suoraan Ekopisteen viereen. Kauppakeskuksessa on myös useita roskiksia, jotka sisältävät omat loosinsa pahville, energiajätteelle, paperille ja biojätteille. Sellossa kävijän on siis helppo lajitella omat roskansa oikeaan roskikseen. Lisäksi Sellossa on minun erään vanhan yhteistyökumppanin Emmyn piste, jonne saa viedä heidän nettikirppikselle myyntiin menevät vaatteet.

Kauppakeskus käyttää yksinomaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, josta osa on Sellon itse tuottamaa aurinkosähköä. Energian älykkään käytän mahdollistaa Pohjois-Euroopan suurin akusto. Lue lisää täältä.Lopuksi vielä kuvia meidän kevään 2021 Sello-reissulta. Kuvista näkyy ja ei näy korona-ajan surullisuus: Ihmisiä oli vähän. Yhden kaupan ulkopuolella oli pitkä jono turvavälein. Elokuvateatteri oli kiinni. Onneksi elämä tuntuu pikku hiljaa voittavan. Viisi kuukautta myöhemmin Kauppakeskus Sello on taas kukoistuksessaan ja koronan jäljet tuntuvat pyyhkiytyvän pikku hiljaa pois. Maskeja tietysti tulee pitää edelleen, käsiä desinfioidaan entiseen malliin ja pitää turvavälit, mutta Sellon elämykset ovat taas kaikille avoinna.


Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia