Uudet itsenäiset vai heikot tuulet?

by Emiilia - 6/17/2021


No kaikki loppuu aikanaan ja elämän eri vaiheet vaihtelevat hyvin nopeaan tahtiin, vaikka usein ei siltä tunnukaan. Some ja blogi ja... no jaa, ylipäätään kaikki internet- ja tietokonemaailmassa muutenkin. Kuten huomaatte blogi on nyt irrotettu Kaksplussan blogiverkostosta. Verkostoblogit lopetettiin. 

Fiilis on tavallaan tosi vapaa. Molemmat isommat kanavat sekä Instagram että blogi ovat nyt itsenäisiä. Instagramin mielellään pidänkin itsenäisenä.  Tykkäisin kuitenkin pitää blogia mieluummin blogiverkostossa isomman näkyvyyden takia. Blogiverkostoon pääseminen on kiven takana. Eräs toinen bloggaaja kommentoi viime viikolla, että pieni piiri pyörii. Niinpä. Ehkä keskityn Instagramiin enemmän. Toisaalta tein Instagramia alun perin blogin takia. Sellainen piiri pieni pyörii minun kohdallani.

Toinen ystävä kommentoi minulle sitä, että ehken tarvitse blogiyhteisöä, koska voin saada näkyvyyttä Google-optimoinnilla. Niinpä. Ainut vaan, että silloin tekstin pitäisi olla tietopuolista eikä suinkaan vapaata ja luovaa. Kuitenkin juuri siihen suuntaan haluaisin blogia viedä. Maalata enemmän mielikuvia, tuoda kauneutta ja aitoutta - kertoa vähemmän puisevaa tietoa. Haluaisin tehdä enemmän sisältöä, joka inspiroi - vertaistukea unohtamatta.

Parasta itsenäisessä blogissa on se, että minusta alkaa tuntua, että voisin antaa luovuuden tulla esiin entistä enemmän: Tehdä enemmän sitä, mikä näyttää kauniilta minusta itsestäni kuin sitä, mitä osaa elämästäni suuri yleisö haluaisi seurata. Olen jatkuvasti löytänyt itsestäni enemmän esteetikkoa ja sitä osaa haluaisin käyttää yhä enemmän. Näyttää kaunista raadollisuutta. Niin, itsenäiset vai heikot uudet tuulet? Uskallonko edes yrittää. En ole varma.

Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia

  1. Ei sun tarvitse luopua tekstin vapaudesta ja luovuudesta hakuoptimoinnin takia. Sen pääsee tekemään niinkin, ettei kumpikaan kärsi.

    Itse teen aika tavalla niin, että kirjoitan ensin mitä haluan kirjoittaa, ja vasta sitten optimoin tekstin siihen malliin, että myös Google tykkää siitä. Tässä vähän lisää: https://viaperasperaadastra.com/2020/08/14/hakukoneoptimointi-bloggaamisessa/

    Tämän taidon oppimiseen menee pieni hetki, mutta se on sen väärti.

    VastaaPoista