Neljä päivää, neljä rantaa, neljä kuntaa

by Emiilia - 6/14/2021

Köttboda, Porvoo

Viime viikko oli todellinen rantaviikko. Maanantaina yritin päästä rannalle ja tiistaista perjantaihin kävimme rannalla. Kaikissa puolensa. Ajattelin, että voisin kirjoittaa kustakin rannasta, joilla kävimme pari sanaa. Ehkä se auttaa teitä rannan valinnassa.

Haukilahti, Espoo
Ajelimme ystäväni ja lasten kanssa pitkin Westendin ja Haukilahden rantaviivaa. Olisin halunnut mennä uimaan ja maisemat olivat tosi kauniit, mutta vesi oli joka paikassa täynnä siitepölyä. Se oli niin ällöttävää, että emme uineet tai kahlanneet Espoossa ollenkaan.

Köttboda, Porvoo
Köttbodaa minulle on suositeltu ja se onkin ihanan syrjäinen. Rantaan on pitkä matka ja tie on kapea. Ranta on kuitenkin kaunis. Hiekka on vähän mutaista. Kyseessä on meren lahti, mutta maisema on enemmänkin järvinen. Tuoksu on kuitenkin meren. Ranta on matala pitkän matkaa ja sopii hyvin lapsille.

Haukilahti, Espoo

Taasjärvi, Sipoo
Ainut järvi tällä listalla. Mukava pikku ranta. Ranta osittain hiekkaa ja osittain nurmea. Vaatteitten vaihtopaikka ja laituri löytyy. Vesi tästä joukosta puhtainta ja merimaisema tietysti puuttui, mutta ranta on hyvä pienille ja isoille lapsille. Viime vuonna sain rannalta järvisyyhyä ja näimme vedessä myös iilimadon. Syitä, miksen ole niin innoissani järvessä uimisesta. Tänä vuonna ei mitään lieveilmiöitä.

Kallahti, Helsinki 
Kallahden ranta on pitkä. Siitä on erikseen rajattu lasten alue. Vesi oli likaista ja ihmisiä oli paljon, mutta maisemat ovat kauniit ja tunnelma kiva. Rannalla on rantavahti osan päivästä ja lähellä on kahvila sekä leikkipaikka. Metsän ympäristössä ovat kauniit.

Kallahti, Helsinki

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia