Kello on 0.59 istun autossa...

by Emiilia - 6/25/2021

...paossa ihan järkyttävää huutoa, joka aika ajoin kuuluu tänne autoon asti. Mitähän naapurit ajattelevat? Talvet ovat helpompia, kun ikkunoita pidetään kiinni. Vaimentavat huutoa. Nyt on liian kuuma pitää ikkunoita ilmalämpöpumputtomassa yläkerrassa kiinni. 

On minun työaika. Juhannusaaton puolella ollaan. Yritän saada keskeneräiset työt valmiiksi huomiseksi, ettei niistä tarvitsisi huomenna enää huolehtia. Voisi viettää juhannusta. Nukuin viime yönä viisi tuntia. Olen nuokkunut koko päivän. Yritin vielä jatkaa unia, mutta tehtävälista surrasi päässä enkä saanut sitä katkaistua. Lasten nukkumaanmenon jälkeen on minun varsinainen työaika. Vanhempi tyttö oli nukahtanut sohvalle minun, kun olin yläkerrassa. Mies yritti kantaa tytön nukkuvana sänkyynsä, mutta oli liian aikaista. Hän heräsi. Nuorempi tyttö ei suostunut nukkumaan, kun mies yritti nukuttaa häntä monta tuntia sitten. 


Mies yrittää opettaa lapsia kotona ollessaan (hän on 1/3 illoista kotona, 2/3 töissä) nukahtamaan itse. Minulla ei ole voimia siihen. Nukutan heidät meidän sänkyyn viereeni ja kannan viereiseen huoneeseen omiin sänkyihinsä. Sama kuin neuvolassa neuvolatäti sanoi, että pottaharjoittelu pitäisi aloittaa. Nuorempi tyttö varmasti olisi oppinut tänä kesänä. Kaikki on koko ajan aivan liian levällään siihen. Teen sen myöhemmin. 

Sitä useamman pienen vanhemmuus on: Ulkoa tulee painetta. Lapsen pitää oppia nukkumaan itse, pukemaan itse, käymään potalla itse, syömään lusikalla itse. Ja kaikki pitää oppia ennen kahta vuotta. Olen iloinen voidessani vastata edes yhteen kysymykseen oikein: Ei, hän ei ole enää yksivuotiaana käyttänyt tuttia. 

"En jaksa nyt. Teen sen myöhemmin. Ei se haitannut ensimmäisenkään kohdalla, kun ei osannut vielä." "Yritähän nyt kuitenkin jaksaa, kun olisi niin helppo, kun hän jo osaisi käydä potalla." Neuvolakeskusteluja. "Kyllä meidän lapsi nukahtaa omaan sänkyynsä ja pukee ja riisuu kaikki vaatteet itse." "No meidän lapsi ei." Keskusteluja ystävien kanssa.

1.23 uskaltaisinkohan koittaa mennä takaisin sisälle? Ehkä lapset ovat jo rauhoittuneet tai mies päättänyt unohtaa itse-nukahtamis-jutun ja mennyt heidän viereen. Tai sitten hän on luovuttanut koko nukuttamisen ja lapset hyppivät edelleen hereillä. En tiedä. Hän on minua kunnianhimoisempi tässä asiassa. Minun ystäväni ovat armollisempia. 

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia