Kesäpäivä Vanhassa Porvoossa 1-vuotiaan kanssa - vinkkejä ja huteja

by Emiilia - 6/10/2021

 
Putiikit. Vanha Porvoo on pienten putiikkien ja kesäkahviloiden paratiisi - historian tyyssija. Entä kun olet matkassa yksivuotiaan kanssa kahdestaan? Tämä on nimittäin keissi, jos minä haluan päästä kiertelemään kotikaupunkini vanhaa kaupunkia. Eli vaihtoehtoja on kaksi: Joko otan molemmat tytöt mukaan tai vain toisen silloin, kun toinen on kerhossa tai päiväkodissa. Jos molemmat tytöt ovat mukana, niin  tilanne on yleensä aivan liian kaoottinen. Tätä optiota en mielelläni valitse. Tänään vanhempi tyttö oli kerhossa. Lähdin nuoremman kanssa kahdestaan.

Pienen kanssa liikkuessa putiikit on parasta - ainakin suurimmaksi osaksi - unohtaa. Niissä en pystyisi katselemaan mitään, kun tyttö vetelisi tavaraa alas hyllyistä tai pelkäisin, että niin kävisi. Miksen ottaisi häntä rattaissa putiikkeihin? Vanhassa Porvoossa suurin osa putiikeista on pieniä eikä edes sateenvarjorattaiden sisäänottaminen olisi mitenkään kovin järkevä vaihtoehto - saati sitten tytön sisäänottaminen sateenvarjorattaissa. Hän vetelisi ahtaissa käytävissä tavaraa hyllyistä alas. Ei putiikkeihin, ei rattaiden kanssa eikä ilman.
Rattaat. Tästä tulemmekin siihen, että Vanhassa Porvoossa sateenvarjorattaat tai muutkaan pienipyöräiset rattaat eivät ole järkevä vaihtoehto. Mukulakivetyillä kaduilla on suurimmaksi osaksi olemassa tasaisempikin kiviosio mutta ei joka kadulla ja vaikka olisikin, niin rattaita on raskas työntää ylipäätään kivillä. Tänään en aamun kiireessä ehtinyt pakata autoon isoja rattaita, joten löysin itseni vanhasta kaupungista tytön ja sateenvarjorattaitten kanssa.

Valokuvat. Lopulta sitten vain otimme muutaman kuvan. Paino sanalla muutaman, sillä eihän tyttö jaksanut paikoillaan olla ja Vanha Porvoo on aivan liian lähellä autoja ja jokea, jotta uskaltaisin päästää häntä silmistäni kuvien ottamisen ajaksi. Käytännössä ainut vaihtoehto on pitää hänet osana taustaa, koska silloin näen hänet kamerassa koko ajan.Kahvila. Tällä kertaa menimme tytön kanssa Cafe Fannyyn, mikä sopi pienen kanssa erinomaisesti. Istuimme terassilla hetken. Heillä oli syöttötuolit, joten sain itsekin syötyä jonkin aikaa rauhassa ja otettua siitä kohdasta kuvia. Meidän nuoremman tytön kanssa tämä onnistuu. Vanhempi ei olisi jaksanut istua tuolissa niin pitkää aikaa. Hän oli aikanaan hyvin eloisa yksivuotias.

Ympäriinsä juoksentelu. Luulen, että yksivuotias nautti meidän retkestä. Hänestä oli hauska kävellä mukulakivillä ja minusta oli kiva, että hän juoksenteli mukulakivillä. Asfaltilla hän pääsee etenemään aivan liian nopeasti. Vanhassa Porvoossa ei myöskään ole yhtä paljon autoja kuin asfalttiteillä. Tyttö pääsi olemaan vapaammin kuin normaalisti. Joen lähistöllä olo kuitenkin hirvittää minua jatkuvasti.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia