Tältä näyttää todellisuus mainoskuvien takana

by Emiilia - 4/23/2021

Ne, jotka seuraavat minua Instagramissa ovat huomanneet, että olen tehnyt aika paljon mainosyhteistöitä taas viime aikoina. Instagramiin tulee suht järkeviä otoksia ja mainokset teen yleensä muita kuvia huolellisemmin. Uskokaa tai älkää minulla on yleensä aika tarkat suunnitelmat tunnelman, valotuksen ja kuvakulmien sekä yleensä myös oman ulkonäköni osalta.

Useimmiten minulla on mielessäni kuva, jota haen (/haemme mieheni kanssa) jo ennen kuvan ottamista. Saatan näyttää miehelleni mallikuvan, jonka tunnelmaa tai kuvakulmaa haemme. Suunnittelen kuviin tietynlaisen mielikuvan tuovia elementtejä jne. Mainoskuvat ovat käytännössä aina joltain osin sommiteltuja. Olen saattanut hakea jonkin elementin toisesta huoneesta tai ostaa kukkia tms. Mietin yleensä ennen kuvanottoa, mitkä asiat kuvassa luovat minkäkinlaista tunnelmaa.

Näin ei ole kuitenkaan kaikkien normikuvien kohdalla. En haluaisi antaa pelkästään sitä sliipattua kuvaa itsestäni tai perheestäni. Minusta oikea elämä on mielenkiintoisempaa ja samaistuttavampaa. Kuitenkin mainostamilleni yrityksille haluan antaa aina parasta. Minulla on erittäin hyviä yhteistyökumppaneita, joilla on pääosin juuri niitä arvoja, joita haluan tukea.

En ole julkaissut vielä itse mainosta, joten tässä sumennettu versio kuvasta. Tältä se tulee todennäköisesti näyttämään. Tämän kuvan tarkoituksena on mainostaa erään verkkokaupan helppoutta jne., joten yritin luoda kuvaan rauhallista, stressitöntä tunnelmaa.


No, kyseisen verkkokaupan käyttäminen on oikeastikin helppoa ja stressitöntä mutta mainoskuvan ottaminen siitä prosessista sillä tunnelmalla ei ole - ei ainakaan lasten kanssa. Työnsin yhdellä raajallani tyttöä pois lampun kimpusta ja toisella raajalla pidin pidin kännykkää jne. jne. Seinät on maalaamattomat ja niistä puuttuu paloja. Lattialla on jättimäinen pino viikkausta ja kaappiin laittoa odottavia vaatteita. Tila on niin ahdas, että minun on pitänyt laittaa kuvauslamppu ständeineen sängyn päälle ja lavastaa sängylle yöpöytä jakkarasta, jotta saisin kuvaan mukaan haluamani elementit. Tekonahka on oikeasti viereisen huoneen tiipiin mattona, mutta olen ottanut sen tähän kuvaan mukaan. Itselleni olen joutunut laittamaan imetysmekon päälle, koska nykyisin käytössä olevan vaatteet ovat aavistuksen liian tummia kuviin. Ensin otimme sarjan kuvia, joissa olin mukana, mutta ne eivät onnistuneet, joten lopputuloksessa näkyy vain käsi.

Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

  1. Jep-jep. En tiedä, mikä verkkokauppa, mutta Ikeassa olet käynyt ostoksilla. Sulla on käytössä mm sama leijona-petivaatesetti, mitä pojallamme oli jo 10 v takaperin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petivaatesetti on siskon lastenlasten vanhat :) Meillä ei hirveästi uutena ostettuja tekstiilejä ole. Mutta on kyllä edelleen hyväkuntoinen ja kivannäköinen :)

      Poista