Pääsiäisen parhaat herkut Flow Baken kanssa

by Emiilia - 4/02/2021

 Kaupallinen yhteistyö: Flow Bake


Näin pääsiäisen kunniaksi vähän pääsiäisleivontaa + arvonta postauksen lopussa. Minun on tarkoitus leipoa pääsiäisherkkuja lasten kanssa, mutta niinhän siinä taas kävi, että kiire yllätti. Lasten kanssa leipominen vie aikaa, joten loppujen lopuksi päädyin leipomaan ekan satsin vanhemman ollessa päiväkodissa ja nuoremman nukkumassa. Toisen satsin leivoin isin hoitaessa tyttöjä. No ainakin saatiin herkut pöytään ja tämä olikin tavallista helpompaa, sillä käytin leipomiseen Flow Baken jauhoseoksia. Flow Baken tuotteet ovat luomutuotteita, vegaanisia ja gluteenittomia. Yrittäjä on espoolainen pienyrittäjä Vanessa. Tuotteet löydät näistä kivijalkaliikkeistä ja verkkokaupasta.


No, mitä pääsiäisherkkuja leivoin? Ensinnäkin tein kanelimuffinssi-jauhoseoksella suklaamuffinssa, johon laitoin kolmea eri suklaa (valko-, maito- ja tummaasuklaata). Tarkemmat ohjeet jauhoseoksen käyttämiseen pussin kyljestä. Näiden lisäksi tein kuorrutteeksi vielä kaakaovoikreemin. Voikreemiin käytin yksinkertaista ohjetta:

Kaakoavoikreemi

200 g voita
2 dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta

Vatkaa voi vaahdoksi ja lopuksi vatkaa sekaan sokeri ja kaakao.

En tiedä, onko se optimaalisin kaakaovoikreemiohje, mutta sitä olen käyttänyt. Lopuksi koristelut mintun lehti ja pääsiäismuna. Minuttu sopii minusta suklaan kanssa erinomaisesti. Näistä tytöt söivät osan jo ennen kuin olin saanut kaikki valmiiksi. Tuli kiire saada kuvat otettua. Voikreemi tai suklaa ei tässä minun versiossa ollut vegaanista, mutta saman voi toteuttaa myös vegaanisilla raaka-aineilla.


Toinen leipomus oli chiansiemen-sämpylät Flow Baken chiansiemen-leipäjauhoseoksella. Leivon sämpylöitä yleensä viikoittain, mutta täytyy kyllä sanoa, etten ole vielä koskaan leiponut näin hyviä sämpylöitä. Seos oli juuri oikeanlainen enkä koskaan uskonut, että sämpylät olivat gluteenittomia. Tästä sanoisin kaikille keliaakikoille (ja muille!): käykää ostamassa ja maistakaa. Sämpylöiden leivontaan käytin tuttuun tapaan leipäkoneen taikinaohjelmaa.Viimeinen leipomus oli pääsiäiskakku, jonka toteutin Flow Baken porkkanakakku-jauhoseoksella. Jälleen kakkupohjan toteutus oli erittäin helppoa ja kakkupohja itsessään toimi hyvin. Tässä reseptissä testasin mango-minttu-sitruuna-tummasuklaa-makuyhdistelmää porkkakakkupohjan kanssa ja täytyy sanoa, että se ei ollut paras yhdistelmä. Liikaa kaikkea. Porkkanakakun kanssa olisi toiminut varmasti paremmin joku runsas tuorejuustopohjainen kuorrute. Sitä aion yrittää ensi kerralla!Osallistu Flow Baken kolmen jauhoseoksen arvontaan su 4.4. mennessä tästä:

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia