Fitnessvalmentajan tärkein neuvo painonpudotukseen? Kuinka tarkka ruokavalio valmentajalla itsellään on? Haastattelussa fitnessvalmentaja Sanna

by Emiilia - 3/12/2021

Kaupallinen yhteistyö: FITLIFE Valmennuspalvelut 

Kuka? Sanna Rajala 
Ikä? 42 
Missä asut? Paimiossa 
Millainen perhe sinulla on? Mies, 2 kissaa ja 16vuotias pieni koira. 2 aikuista lasta asuvat jo omillaan. 
Mitä teet? Päätyökseni teen kolmea eri juttua. Tuon ulkomaisia artisteja Suomeen keikoille, nyt tosin aika hiljaista sillä saralla. Lisäksi teen hakukoneoptimointeja, nettisivuja sekä kehonmuokkausvalmennuksia. 
 + verkkosivu: fitlife.fi

Kuvat: FITLIFE valmennuspalvelut

1. Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan fitness-urheilusta? 
Ihailin urheilullisia vartaloita jo teini-ikäisenä. Lueskelin poikaystäväni bodauslehdet kannesta kanteen ja moneen kertaan ja ihailin niissä olevien ihmisten ulkoista olemusta. 

2. Entä fitnessvalmentamisesta? 
Valmennukset voivat olla joko etänä tai lähivalmennusta. Valmentamisesta kiinnostuin alunperi siksi, että halusin ehkäistä mahdollisimman montaa ihmistä tekemästä samoja virheitä, joita itse olen aiheeseen liittyen tehnyt. Esim. kun tietämättömänä laihdutetaan vanhanaikaisella periaatteella ”syö vähemmän, liiku enemmän” -tyylillä. Sillä voi pahimmissa tapauksissa olla loppuelämän negatiiviset seuraukset. Valmennuksia olen tehnyt vuodesta 2012.

3. Millainen tausta sinulla on? Aiempi ammatti? 
Olen ollut ravintoloitsijana 8 vuotta. Silloinkin tein ohella valmennuksia ja nettisivuja. Ravintola vaihtui Ohjelmapalveluun =)

4. Mitä palveluita yritykselläsi on? 
Fitlife Valmennuspalvelut tarjoaa pääasiassa henkilökohtaisia valmennuksia ja kehonkoostumusmittauksia modernilla Tanita-laitteella. Valmennan eri tasoisia henkilöitä vasta-alkajista kilpaurheilijoihin. Valmennukset voivat olla joko etänä tai lähivalmennusta. Verkkokaupassamme on myös edullisempi vaihtoehto tarjolla, jos ei halua henkilökohtaista valmennusta. Henna Peltosen kanssa yhteistyössä suunniteltuja, valmiita ohjelmia jotka on helppo ladata vaikka puhelimeen.

5. Kuinka tarkkaa ruokavaliota ja treeniohjelmaa itse noudatat? Teetkö poikkeuksia? 
Melko tarkkaa, olen punninnut ruokani 11 vuotta ja se on minulle rutiinia. Pidän myös poikkeuksia, liian tiukka ei saa olla, jos ei ole dieetillä. Voin syödä ulkona hyvällä omallatunnolla, kunhan pysyttelen kohtuudessa. Aika hyvä nyrkkisääntö on syödä viikossa 80% fiksusti, 20% voi höllätä. Dieetillä ei tietenkään poikkeuksia tehdä tai syödä ravintoloissa.

6. Millainen on sinun tyypillinen työpäiväsi? 
Valmennukset vievät tällä hetkellä työajastani noin puolet. Aamuisin vastailen valmennettavien sähköposteihin. Valmennettavat lähettävät vähintään kerran viikossa kuulumiset meilitse ja aina kun siltä tuntuu niin mulle saa laittaa postia. Välillä kaivataan tsemppiä ja välillä jaetaan onnistumisia. Kuntosaliohjauksia teen n. 3 päivää viikossa. 

6. Kenelle valmennuspalveluita suosittelet? Voiko kuka tahansa tehdä teidän ohjelmaa tai aloittaa fitness-urheilun? 
Valmennuspalveluja suosittelen kaikille, jotka haluavat muokata kehoaan, oli tavoite mikä tahansa. Hyvä valmentaja on kullan arvoinen sijoiutus omaan hyvinvointiin. Valmentajillakin on valmentajat, myös minulla :) Valmennukset suunnitellaan aina henkilökohtaisesti. Huomioiden terveydelliset asiat, taustat, tavoitteet, arkielämä. Valmiit ohjelmamme on suunniteltu niin, että niitä voi käyttää kuka tahansa perusterve. Jokaisessa valmiissa ohjelmassa on suositus, kuinka kauan kyseistä ohjelmaa kannattaa käyttää. Fitnessharrastaminen kyllä sopii kaikille. Fitness kilpaurheiluna ei välttämättä sovi kaikille. Kilpaurheilu on kova rasitus kropalle varsinkin 2-3kk ennen kilpailuja. Kilpailuihin ei kannata lähteä tähtäämään suinpäin, vaan keskustella siitä valmentajan kanssa.

7. Mikä on tärkein neuvosi meille, jotka yritämme päästä liikakiloista eroon? 
Antakaa dieetille aikaa! Pikadieetit ja kaikenmaailman jauhodieetit vievät ojasta allikkoon. Oikeaa ruokaa saa syödä ja aika paljonkin kun se on järkevää ruokaa. Dieetillä ei tarvitse kituuttaa nälkäkuurilla ja rehkiä verenmaku suussa.

8. Miten koronapandemia on vaikuttanut valmennuksiin tai yrityksesi toimintaan? 
Valmennuksia on ollut enemmän, kuin normaalisti. Toki muiden töiden jäädessä pois, minulla on myös aikaa enemmän valmennuksille. Ihmisillä on enemmän aikaa kun ovat etätöissä ja samalla kyllästyneitä ja kaipaavat jotakin uutta. Myöskin kotoilu tuo helposti ylimääräisiä kiloja, se halutaan pitää kurissa ja siihen kaivataan valmentajaa.

9. Mitkä ovat olleet huippuhetkiä urallasi? 
Kyllä se on valmennettavien kilpailutilanteet. Eli kun urheilijani ovat kisalavalla, ne on huippuhetkiä! Myös jokaisen valmennettavan (tasosta riippumatta) kaikenlaiset onnistumiset, ne on myös minun onnistumisia ja olen aidosti onnellinen heidän puolestaan kun saavuttavat tavoitteitaan. 

10. Mitä koet yrittäjyydessä vaikeaksi? 
12 vuotta yrittäjänä ja en osaisi enää kuvitellakaan palkollisena olemista. Vaikeinta koko 12 vuoden aikana on tämä korona-aika, kun huomisesta ei tietoa.

11. Mitä haluaisit sanoa naisyrittäjänä muille naisyrittäjille? 
Tsemppiä! 

12. Missä näet itsesi/yrityksesi viiden vuoden päästä? 
Teen edelleen valmennuksia, mutta päätyöni on tuoda artisteja Suomeen keikoille.

Kiitos haastattelusta! Valmennuksiin pääset ilmoittautumaan täältä: fitlife.fi

Kuvat: FITLIFE valmennuspalvelut

Avainsanat: fitness, treeniohjelma, kehonmuokkaus, valmennuspalvelut, fitlife-valmennuspalvelut, kehonmuokkausvalmennus, kehonkoostumusmittaus, liikakiloista eroon

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia