Yritys selostaa sitä, miten nainen ajattelee

by Emiilia - 2/19/2021

Sanon heti alkuun, että tässä on monta stereotypiaa, joista mikään ei pidä kaikkien kohdalla paikkansa. Tämä on yksinkertaisesti minun yritykseni selostaa omalle miehelleni sitä miten ajattelen. Tämän on tarkoitus olla ennen kaikkea viihdyttävä, ei vakavasti otettava postaus.

Olen tosiaan monta kertaa viime aikoina todennut, että meidän avioliiton kannalta saattaisi olla tärkeää yrittää perustella minun omaa toimintaa ja ajattelutapaa miehelle. Mies sanoo minulle usein, että tee yksi asia valmiiksi kerrallaan. No, jos tekisin vain yhden asian kerrallaan valmiiksi, niin luulenpa, että hän joutuisi auttamaan minua kaiken loppuun tekemisessä joka päivä monta tuntia enemmän kuin hän tällä hetkellä auttaa.

Eräs rakas sukulaismies (terveisiä hänelle!) leipoi lapsuudessani usein pullaa. Epäilen edelleen, että hänen täydellisten pulliensa salaisuus oli se, että hän vahti uuninluukun edessä pullien kypsymisastetta koko pullanpaiston ajan. Hänellä oli aina tuoli uuninluukun edessä, josta hän ei hievahtanutkaan. En yleistä, mutta sanon, että joillain muillakin miehillä olen huomannut vähän samantyyppistä toimintatapaa esimerkiksi autolla ajamisen suhteen (vauhti hidastuu, kun kertoo jännää juttua). Polttopuiden pilkkominen koneella keskeytyy joka kerta, kun alkaa juttua tulla. Lapsen pukeminen keskeytyy, kun etsitään yhtä vaatekappeletta. Samalla aikaa kun etsitään ei voi pukea jo löytyneitä vaatekappaleita päälle jne. jne.

Niin ja sun kysymys oli, että mikset sä tee yhtä asiaa loppuun asti. Wrong. Todellisuudessa saatoin tehdä tehdä neljä asiaa tai 40 asiaa loppuun asti, mutta se yksi, jonka sä huomasit, jäi tekemättä. Sä katsot vaan telkkaria tai pelaat koneella ja ihmettelet, että mitä mä vauhkoon. Miksi mä oon niin kuormittunut? Mä saatan kirjoittaa sähköpostia, kolmea WhatsApp-viestiä ja Instagram DM:ää yhtä aikaa, kun poltan siinä takassa puita, askartelen lapsen kanssa, katson telkkaria ja kuuntelen, mitä sä puhut. Mä oon normaalisti tuntikausia on the edge joka päivä ja kaipaisin vaan lepoa. Mun on vaikea keskittyä siihen, mitä sä sanot, koska mä käyn yhtä aikaa keskustelua myös kolmevuotiaan kanssa ja yleensä useamman kanssa yhtä aikaa kännykällä. Mä tarvitsisin välillä lepohetkiä, jolloin mun ei tarvitse välittää muusta kuin työnteosta. Se on itsessäänkin niin kuormittavaa. Sitten joskus mä tarvitsisin myös niitä hetkiä, jolloin mä en tekis töitä enkä hoitais lapsia tai kotia. Useamminkin kuin kerran vuodessa ois kiva.

Malli 1: kampa + yksittäisiä toimenpiteitä

Päätin vanhana akateemikkona lähestyä asiaa mallinnosten avulla. Ensimmäinen malli on lepotilamalli. Nainen toteuttaa sitä esimerkiksi iltaisin "istuessaan" sohvalla katsomassa televisiota. Siinä on yksi säännöllisin väliajoin toimia vaativa toiminto ja monta yksittäistä toimintoa. Esimerkki säännöllisin väliajoin toimia vaativasta toiminnosta olisi pyykinpesu. Pesukonetta käydään täyttämässä ja siirtämässä vaatteita kuivausrumpuun jne. Tässä mallissa "yksittäiset toimenpiteet" voisivat alla esimerkiksi vaipanvaihto, roskan lattialta poiminen, leivän voitelu lapselle, lapsen nukuttaminen, vaattessa olevan reiän ompeleminen kiinni, astianpesukoneen tyhnjennyt jne. Tässä mallissa ei ole erikseen otettu huomioon esimerkiksi taustalla tapahtuvaa television katselua, jonka voisi piirtää vielä päälle jatkuvana nauhana.
Malli 2: kaksi kampaa + yksittäisiä toimenpiteitä

Malli numero kaksi on niin sanottu leppoisan vaiheen malli. Vaaleanpunainen voisi kuvata esimerkiksi ruoanlaiton toimenpiteitä. Musta voisi kuvata esimerkiksi pyykinpesua tai lapsen kanssa askartelua. Muut värit voisivat olla vaipanvaihto, roskiksen tyhjennys, roskiksen ulosvienti, puhelu, sähköpostiin vastaaminen jne. jne.


Malli 3: viisi kampaa + yksittäisiä toimenpiteitä

Malli numero kolme on naisen normaali tila. Saattaa olla, että kolme näistä aikajanoista liittyy esimerkiksi etätyöhön ja yksi on taustalla se pyykinpesu. Yksi nauhoista voi olla vessassakäynti tai puusaunan lämmittäminen. Kaikki viisi saattavat olla viestiin vastaamisia. Kaikki nämä saattavat olla käynnissä ja vaatia toimintoja televisiota katsellessa tai vessanpytyllä istuessa. Kyllä, nuoruudessa minulla oli tietokone ammeen vieressä. Ammeessa oloaika oli ainut aika katsella ohjelmia. Nykyisin suihkussa ja autossa oloajat ovat ainoat suht rauhalliset hetket ajatella. Äitiys on tuonut tähän aivan uudet lisäulottuvuudet, koska lapset katkovat aivan jatkuvasti minkä tahansa muun toiminnon, jota olen tekemässä.Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia