Tämä seikka on auttanut minua kehittymään sisällöntuottajana eniten

by Emiilia - 12/19/2020

Tämä ei ole pitkä postaus. Sanon vain sen, mitä olen viime aikoina käynyt päässäni läpi. Olen suhteellisen kokematon sisällöntuottaja (somettaja, vaikuttaja, instabloggaaja, miksi nyt haluat meitä kutsuakaan). Olen kuitenkin edistynyt paljon siitä, mistä lähdin. Mietin, että miten se onkin mennyt niin, että henkilöstä, joka on vain pari kertaa elämässään nähnyt Instagramin - jonkun toisen näytöllä (!) - voi tulla ihan ok Instagramin käyttäjä ja jopa sisällöntuottaja. Minulla on kolme vastausta, joista kaksi ensimmäistä on vähemmän tärkeitä, mutta mainitsen ne silti. 


1. Olen pyrkinyt opettelemaan algoritmit etu- ja takaperin ulkoa.

2. Tulin somemaailmaan niin noviisina, etten ole ymmärtänyt kangistua kaavoihin, koska minulla ei ole ollut koko kaavoja.

3. Mutta näin jälkeen päin katsoen vain yhdellä asialla on ollut oikeasti väliä siinä, että olen pystynyt kehittymään sisällöntuottajana tai oppimaan koko somesta yhtään mitään:

Olen liikkunut oikeassa jengissä. Ja oikealla jengillä en tarkoita coolia jengiä tai mitään Instagramissa suosittua jengiä. Olen yksinkertaisesti kommunikoinut ihmisten kanssa, jotka ovat tienneet vastaukset kysymyksiini ja olleet halukkaita antamaan ne minulle. Edellinen blogiyhteisöni (Perhekupla) opetti minulle perusteet ja myöhemmin olen jatkanut yhteydenpitämistä muiden sisällöntuottajien kanssa. Olen löytänyt juuri ne oikeat ryhmät, joissa ihmiset eivät ole pantanneet tietoa vaan jakaneet sitä - selittäneet asioita niin, että minäkin olen ne ymmärtänyt.

Olen liikkunut jengeissä, joissa tuetaan toisia, tykätään toisten kuvista ja kerrotaan avoimesti, mitkä asiat on huomattu hyödyllisiksi. Tarkoituksena on yhteinen hyvä ennemminkin kuin jonkun yksilön nostaminen (muistatteko Kaunis mieli -elokuvan?). Tai sitten yksilön nostaminen silleen, että jokainen on vuorotellen se yksilö. 

Halusin tänä joulun aikana tuoda tämän esille. Minusta se on hyvä opetus. Luulen, että joskus me emme matkan varrella näe, mitä oikeasti tapahtuu. Että vasta perillä näemme, että me emme koskaan olleetkaan reissussa yksin ja koko ajan jokin meistä ulkopuolinen kuljetti meitä eteenpäin - kaikkien mahdollista vaikeuksien yli. Ollaan arjessa, algoritmien ja somen ulkopuolellakin, sellaisia toisillemme! 

Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia