Yölliset itkukohtaukset, kihomadot ja pitkät kauniit kynnet

by Emiilia - 9/19/2020

Kello on 00.52. Tyttö heräsi hetki sitten huutamaan. Haroo peräpäätä. Ummetusta? Kihomatoja? Ensin yritän katsoa peppua, mutta siitä tyttö ei tietenkään pidä enkä saa häntä yksin pidettyä paikoillaankaan, joten luovutan suht nopeasti. Otan tytön oikein lähelle, jossa hän edelleen kiemurtelee. Yritän kysyä, mihin sattuu. Hän näyttää sormea ja pyytää puhaltamaan. Mutta heti, kun sattuu seuraavan kerran, hän taas kiemurtelee ja pitää kiinni alapäästä. Pottaa mieheni oli jo yrittänyt. Hämmästyksekseni tyttö nukahtaa nopeasti. Minä puolestaan otan Googlen esiin. Olin aiemmin lukenut 5-6 viikkoa tartunnasta. Nyt löydän netistä, että kuukausi. Kyllä hän aloitti päiväkodin kuukausi ja kaksi päivää sitten. Kihomatoviesti tuli samalla viikolla. 

Samalla mietin vessassa kuivuvia kakkaisia pikkareita. Onkohan niissäkin kihomadon munia? Netissä sanotaan, että kynnet pitäisi leikata. Omiani en kyllä leikkaa! Ne ovat nyt kauneimmillaan. Imetyksen lopettaminen tuntuu vahvistaneen niitä. En tiedä. Ehkä vaan kuvitelmaa.

En haluaisi alkaa käydä mitään ötökkäshowta läpi. Olen käynyt niitä läpi aiemmin ruokien suhteen ja ne ovat olleet järkyttäviä. Mutta entäs tässä kodissa, jossa ei voi edes saunottaa tilavaatteita, koska meillä ei ole saunaa. Saunasta haaveilen päivittäin. Ennen kuin otin tämän postauksen esille, tilasin erään saunanvalmistajan saunaesitteen meille kotiin. Mutta se on sivuseikka nyt.

Käyn mielessäni läpi edelleen kynsien leikkuuta. Voi turhamaisuuden huippu! Mietin, kuinka pesen pitkillä kauniilla kynsilläni päivittäin kahta eri peppua kakasta. Kuinka monta miljoonaa pikku matomunaa mahtuu kynnen sisäpinnalle. Pitääkö minun oikeasti katkaista ne kynnet? Yhdessä lähteessä puhuttiin "lapsen kynsien" katkaisemisesta

Kihomatojen etsimistä kakasta, housujen pyykkäämistä kakasta, ihan kuin kaikki koostuisi pelkästä kakasta!

Ehkä vain annan koko asian olla ja teeskentelen, ettei mitään ongelmaa olekaan. Ehkä se oli vain ummetusta ja voin jatkaa elämääni kihomadottomassa illuusiossani.

Kuva ei todellakaan liity millään tavalla tekstiin, mutta voin vakuuttaa teille, että tähän postaukseen liittyvää kuvaa, ette halua nähdä! Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

  1. Miten olisi kertakäyttöhanskat?! Ja hieman kuria ja sääntöjä lapsille. Tämä on järkyttävää luettavaa ja oikeasti, pitää kyllä olla aivan überlaiska jos ei pärjää kahden lapsen kanssa kotona. Siis saat olla KOTONA - sun ei tarvi mennä töihin edes! Mieti että useimmat ihmiset käy töissä JA hoitaa lapset ja kodin ilman suurempia ongelmia. Kannattaisi varmaan pyytää sosiaalitoimistolta apua jo tuohon hommaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika yllättävä kommentti. Nyt en kyllä ymmärrä, mihin viittaat laiskuudella tai etten pärjää kotona lasten kanssa? Ehkä viittasit johonkin muuhun postaukseen?

      Poista