Millainen on puhelu narsistin kanssa?

by Emiilia - 11/08/2019

Se on puhelu, jonka sinä soitit välttääksesi suuttumusta. Se on puhelu, jonka keskipiste on aina langan toisessa päässä. Livautat jotain väliin, mutta sen jälkeen toinen jatkaa kertomustaan. Jokainen livautus sinun täytyy miettiä tarkkaan, koska jokainen arvioidaan. Saatat saada tuomitsevan puhelun vasta jälkikäteen tai sitten tuomio luetaan sinulle heti. Myös hiljaisuus on pahasta. Soittamattomuus on myös erittäin pahasta. Kaikkien sanojen, joita on pakko livauttaa väliin, tulee olla positiivisia. Mukailla toisen pään ajatuksia.

Kaikista pahin virhe on se, että kyseenalaistaa langan toista päätä. Jos sen tekee oikein kunnolla, niin saattaa saada sen jälkeen viisi puhelua päivässä ja puheluita samasta aiheesta viikkojen tai vuosien päästä. Se on sodan julistus. Viestejä satelee myös hyvin tiukkaan tahtiin. Nehän näet, vaikket vastaisi puhelimeen.

Mutta koska olet hyvä ja kuuliainen, pysyt hiljaa. Sanot sen verran kuin tarvitsee. Soitat silloin tällöin. Vältät päätään nostavaa suuttumusta kaikin mahdollisin tavoin. Tiedät kyllä, miten toimia myös sen tullessa. Helpointa on ottaa kaikki vastaan. Hymähdellä väliin. Puolustella vain mahdollisimman vähän.

Koko puhelun ajan sinun on myös suojeltava muita. Pitää muistaa, mitkä asiat ovat salaisuuksia. Jokaista sanaa on harkittava, koska sen puhelun jälkeen joku muu perheenjäsen saattaa saada vihat niskoillleen tai neuvot tai säälin tai sankarinviittaa tavoittelevan narsistin.

Vuosien varrella olet oppinut vanhoista virheistäsi. Olet tullut tässä lajissa erittäin hyväksi. Jos tämä olisi ensimmäinen puhelusi narsistin kanssa, et ehkä edes ymmärtäisi puhuvasi narsistin kanssa. Et huomaisi tässä mitään ihmeellistä. Kyllähän muidenkin ihmisten kanssa puhutaan puheluita, joitten aikana sinun tulee miettiä mitä sanot tai joitten aikana vastapuoli puhuu vain itsestänsä.

Oletko koskaan puhunut narsistin kanssa? Onneksi olkoon! Minäkin olen.


Kuva
2 v. hautausmaalla pyhäinpäivänä. Ajattelin, että sopisi ankeudessaan teemaan.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia