Elämää taaperon kanssa

by Emiilia - 9/17/2018


Vauvavuosi oli ja meni. Minulla on pieni tyttö ja paljon bloggausvelkaa rästissä. Unelma #5 on heikoimmassa jamassa, mutta muut unelmat on saavutettu ja on aika nauttia.

Totuus on kuitenkin, että vaikka elän elämää, josta aina uneksin, niin haasteita on paljon. Meillä on vilkas pikku neiti ja miltei läkähdyn kaikkeen. Nykyään neiti kiukuttelee ja alkaa huutaa pienimmästäkin asiasta. Näin ei ollut ennen, joten elättelen toiveita paluusta aiempaan käyttäytymismalliin. Höpsäntuulla (=minun käyttämä lempinimi) on kova ja kirkas ääni. Ihmiset huomattelevat siitä päivittäin. Minua nolottaa. Toisinaan jatkuva kiukuttelu ajaa minut hulluuden kuilun tietämille.

Lääkkeitä tähän kaikkeen hulluuteen kuitenkin on. Emyn vinkit pikkumurujen vanhemmille:

    1. Älä jää kotiin. Käy leikkipuistoissa ja avoimissa tapahtumissa.
    2. Keksi asioita, joissa lapsi voi "auttaa" (ainakin tuntea auttavansa).
    3. Keksi inspiroivaa tekemistä ja aikatauluta. Ja sitten poikkea aikataulusta.
    4. Älä ole idiootti. Nauti, älä äyski.

Vauvojen ja taaperoiden aikatauluista olen löytänyt monta hyvää esimerkkiä netistä. Joskus yliopistossa proffa piirsi taululle kuvion ja sen päälle ympyrän. Osa kuviosta jäi ympyrän ulkopuolelle. Hän sanoi jotain tähän suuntaan: "Hyvällä tekstillä on raamit, joihon sisältyy kielioppi, tekstin tyyli jne. Jos teksti ei pysy raamien sisäpuolella, se on huono. Kuitenkin jännitys syntyy raamin rajalla." Sama sääntö pätee myös aikatauluihin. Jännitystä elämään tuo se, mitä aikatauluun ei ole kirjoitettu.

Raamit ovat siinä. Höpsäntuu ei kuitenkaan ole joka päivä päiväunilla tai syömässä kotona. Opetimme hänet alusta asti siihen, että hän pystyy nukkumaan autossa, vaunussa tai omassa sängyssä. Olisi kahlitsevaa, jos pitäisi olla aina samassa paikassa päiväunien aikaan. Myös ruoan hän voi syödä siellä, missä ollaan, eikä sen aina tarvitse olla lämmintä. Maitokin voi olla kylmää tai lämmintä.

Rutiineja saa olla ja pitää olla mutta hei järki käteen. T. Mamma-aktivisti

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia