Suunnitelmissa loma Ahvenanmaalla!

by Emiilia - 5/21/2022

 *Osa tästä postauksesta julkaistiin kaupallisena yhteistyönä Instagramissa ja maksettu näkyvyys on siellä.


Olen tänään, lauantaina, käyttänyt noin seitsemän tuntia päivästä kesän aikatauluhirviön suunnitteluun. Sain oman työpaletin alustavasti suunniteltua ja vihdoin selville päivät, jolloin pystymme olemaan koko perheenä jossain muualla kuin kotona. Parasta oli se, että sain taisteltua omat työt ja miehen työvuorot siten, että minulla on kaksi - erillistä - kokonaista viikkoa lomaa. Yhteen putkeen en pysty lomaa pitämään mutta erikseen kyllä. Jes!

Olen melkein koko elämäni ajan matkustanut vähintään kerran vuodessa Ruotsiin. Lähes joka kerta olen joko katsonut kannelta, ikkunasta tai kuullut hyttiin kuulutukset Ahvenanmaan ohittamisesta. Maarianhaminan satama on kaunis ja samoin saaristo sen ympärillä. Kaukainen haave on jo vuosia ollut se, että vielä kerran nousen laivasta pois. Se kuulutus koskee vihdoin minua. Vihdoin pääsen näkemään meren raakuuden ja kauneuden sellaisena kuin se on. Pääsen näkemään kauniit kalliot ja tuntemaan ne paljaiden jalkojeni alla.

Saavuttamaton unelma. Älkää ymmärtäkö väärin. Olen asunut meren rannalla ja olen kohdannut meren, mutta en juuri sitä merta. Tänä kesänä se vihdoin tuntuu olevan lähempänä kuin koskaan aiemmin.

Olen käyttänyt paljon aikaa risteilyhintojen seuraamiseen ja suunnitteluun. Olen laskeskellut rahaa ja saapumisaikoja, katsonut kartasta etäisyyksiä. Viking, Silja Line, Finnlines vai Saaristolautat? Tällä hetkellä näyttää siltä, että matkustamme autolla saaristolautoilla ja pysähdymme yhdeksi yöksi matkan varrella leirintäalueelle. Minulle ei riitä vain pikku siivu vaan haluan kokea sen kokonaan. Vaikuttaisi parhaalta olla siellä useampi yö. Minulle on suositeltu Gröna Uddenin ja Eckerön leirintäalueita. Minulle tärkeintä on tietysti rannat. Te, jotka olette käyneet Ahvenanmaalla rannoilla, mitä näistä suosittelisitte: Degersand, Bamböleviken, Prästön saari, Lilla Holmen, Mariebad, Nabben, Espholm?

Hiekkarantojen lisäksi haluaisin kokea kalliot. Muista kohteista ehkä täytyy valita vain pari, koska kaikkea ei tietenkään ehdi nähdä. Kastelholman linna olisi mielenkiintoinen. Meille on suositeltu myös Getalla käymistä ja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseota. Jos matkalle sattuisi sadepäivä, niin siihen ehkä sopisi Mariebadin kylpylä. Riistasafari ja Smart Park vaikuttavat sellaisilta, joista lapset voisivat pitää. Tosin Smart Park oli aika kallis. En tiedä, mitä kaikkea lopulta ehditään, mutta suosituksia ja rehellisiä mielipiteitä siitä, miten matka kahden alle 5-vuotiaan kanssa olisi parasta toteuttaa, otetaan kiitollisuudella vastaan.

Elämä on ollut niin stressaavaa ja hektistä jo pitkän aikaa, että tällä hetkellä minusta tuntuu kaikkein tärkeimmältä, että saisin olla rauhassa meren rannalla. Meri on aina ollut kaikkine myrskyineen rauhoittava elementti minun elämässä. Jotain mihin en voi vaikuttaa, mutta jota minun ei myöskään tarvitse työntää eteenpäin.

Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia