Paljonko somettaja tienaa kaupallisilla yhteistöillä?

by Emiilia - 1/22/2021

Kirjoittelin tänään tietoja veroilmoitusta varten. Ajattelin, että jotakuta saattaisi kiinnostaa, mitä me mikrovaikuttajat (alle 10 000 seuraajaa) tienaamme mainoksilla. Totuus on se, että olen tehnyt somekanavieni eteen hyvin hyvin paljon töitä viime kuukausien aikana ja summa tai edes saatujen palvelujen ja tuotteiden arvo tuntuvat työmäärään nähden naurettavilta. Kuitenkin kun katson listaa firmoista, joille yhteistöitä tein, niin en voi tuntea kuin kiitollisuutta siitä, että sain tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Heidän ei olisi ollut pakko ottaa mainostajakseen tällaista suhteellisten pienten lukujen vaikuttajaa - ja kuitenkin he ottivat.

Jotta saisitte vertailukohdan, niin kerron tässä avoimesti somekanavieni keskimääräisen kattavuuden. Nämä luvut olen ottanut 21.1.2021, mutta yhteistöistä osa on tehty paljon pienempien lukujen aikaan. 

Seuraajat Instagramissa 7 506 
Instagramin kattavuus kuukaudessa 12 000 - 15 000
Instagramin näyttökerrat kuukaudessa 100 000 - 110 000
Facebook-sivun kattavuus kuukaudessa 500 - 1500
Blogin kattavuus kuukaudessa 3 000 - 5 200

Tehtyjen yhteistöiden lukumäärä vuonna 2020 48 kpl
Kaupallisilla yhteistöillä (kaikki kanavat) saatu raha 669,59 €
Kaupallisilla yhteistöillä saatujen tuotteiden ja palveluiden arvo 1 713, 63 € 
 
Tässä esitettyjen yhteistöiden lisäksi olen saanut jonkin verran pr-lahjoja ja elintarvikkeita, joiden arvoa en ole ottanut selville. Ne eivät sisälly verotukseen. Esim. purkkapussit, proteiinipatukat, salaatti, pilttipurkit - mahdoton alkaa laskea hintaa sentti kerrallaan. Tässä en myöskään erittele matka- tai muista kustannuksista saamiani verohelpotuksia. Kuriositeettina mainitsen kuitenkin, että vuonna 2020 minun verotuksessa huomioitavat kilometrit ovat 528 km. Tämä kilometrimäärä sisältää siis matkat yhteistyökumppaneideni luokse: hammaslääkäriin, trampoliinipuistoon, sisäleikkipuistoon, vaatekauppaan, koulutukseen, kampaajalle jne.

Mielenkiintoista koko hommassa on se, että loppujen lopuksi tuloni eivät ylitä lähellekään ALV:in maksamisrajaa eli 10 000 euroa, joten lopputulos on se, etten maksa mitään. Olen pitänyt Instagram-tilillä myös arvontoja, mutta ne ovat toisen postauksen asia.

Ohjeita verojen maksamiseen (somettajat & bloggaajat)

Saattaisit pitää myös näistä

5 kommenttia

 1. Olen kuulut, että v. 2021 ALV-myyntiraja nousee 15 000 euroon. Joten ei vielä pitkään aikaan tarvitse murehtia ALV:ta. Näistä tuloista et maksa ALV:ia, mutta tuloveron kyllä. En tiedä, lisätäänkö ne myös sossumaksuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän noita kevytyrittäjä palveluita ja he maksavat ne minun puolesta automaattisesti. Tai siis kun minähän saan heiltä palkkaa, niin...

   Poista
 2. On kyllä tosi surkee liksa. Onkohan sun hinnasto nyt ihan kohdillaan? T. Kollega samoilla luvuilla ja noin 3-4 kertaisilla tuloilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei <3 Tässä pitää ottaa huomioon myös se, että viime vuodesta, jota tuossa käsittelin, minulla oli nuo seuraajaluvut vain osan vuotta. Tai siis viime vuonna sain ekan yhteistyön, josta sain tuotteen lisäksi myös rahaa vasta elokuussa muistaakseni. Eli sain vähän yli satasen sen jälkeen sitten kuussa. Siihen asti tein tuoteyhteistöitä. Sitten yhteistöiden lukumäärässä on myös pari arvontaa, joista en saanut tuotetta enkä rahaa. Yritys tarjosi vain arvottavan tuotteen. Tänä vuonna nämä luvut näyttää jo tähän mennessä kyllä korkeammilta - siis Instagramin ja rahan osalta. Facebook ja blogi menee vaan alaspäin 🤦🏻😅 t. Emiilia

   Poista