Hei, mitä sulle oikeasti kuuluu?

by Emiilia - 12/07/2020

Sisko pisti viestiä. Juoduin vähän sensuroimaan vastausviestiäni yksityisyyden suojan takia, mutta tässä mitä minulle oikeasti kuuluu perheenjäsenelle kerrottuna.

" *** (mies) on päällisin puolin sitä, miltä näyttääkin: väsynyt. Suurimman osan ajasta hän on väsynyt. Elokuusta 2019 asti hän on tehnyt vuorotyötä ja taukoa on ollut yksi viikko jouluna ja yksi viikko kesällä. Nyt vuonna 2020 hänellä on lomaa vain 24.-26. päivä. Kesälomaa vuonna 2021 ei pitäisi olla, koska hän tekee luultavasti koulun harjoittelun kesälomalla. Eli seuraava loma hänellä pitäisi olla vuonna 2022. Toki pääsiäisenä on varmaan pari päivää. Hän tekee kolmivuorotyötä ja opiskelee ammattitutkintoa samalla. Meillä on kaksi alle neljävuotiasta lasta, joista vanhempi nukkuu about 10 tuntia vuorokaudessa. Ei siis ihme, että hän on väsynyt eikä lepoa ole tiedossa jatkossakaan.

Mitä minuun tulee, niin olen tehnyt älyttömästi töitä sekä kuitenkin hoitanut lapset. Käytännössä teen lasten nukkuma-ajat ja ison osan heidän hereilläoloajastaan töitä. Minulla on viikossa ehkä yksi tunti, että en tekisi töitä eivätkä lapset olisi hereillä. Siis lukuunottamatta omia nukkumisaikoja. Ehkä kerran kahdessa tai kolmessa viikossa *** (mies) hoitaa lapsia silleen, että minä kirjoitan ylhäällä ja hän on pari tuntia tms. lasten kanssa alhaalla. Marraskuussa olin kaksi kertaa poissa kotoa ilman lapsia. Molemmat olivat työkeikkoja. Toisella tein mainoksen **** (ei vielä julkaistu, niin sensuroin toistaiseksi) eli olin ***. Toinen keikka oli luonnonkosmetiikkakurssilla. Siellä otin kuvia jne. Silleen, että olisin ollut jossain poissa kotoa ilman lapsia ja ilman, että se olisi ollut työkeikka... Siitä on aikaa. Luulen, että lokakuussa ehkä olin tai syyskuussa. En muista ihan tarkasti.

Ja *** (vanhempi tyttö) on tosi kiinni minussa aina kotona ollessaan. *** (nuorempi tyttö) kanssa pystyn aika hyvin tekemään töitä, siis kun *** (vanhempi tyttö) on päiväkodissa. *** (vanhempi tyttö) kanssa en kovinkaan paljon. Hän ei jaksa katsoa ohjelmia. Hän ei jaksa leikkiä itsenäisesti. Ainut, milloin sujuu hyvin on ohjattu toiminta. Kun minä kädestä pitäen askartelen tai teen palapeliä hänen kanssa tai väritän värityskirjaa. Eli minulla on aina sydän kurkussa heidän kanssa ja yritän optimoida kaiken mitä teen. Usein olen sekä fyysisesti että henkisesti hyvin väsynyt. Luupiikki vaivaa myös edelleen."Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia