Minusta tuli kolumnisti. Jee!!

by Emiilia - 11/18/2020

Niin, minusta tuli kolumnisti. Erityisesti äitiysloman loppumisen jälkeen olen jatkuvasti etsinyt keinoja laajentaa omaa blogiin liittyvää toimintaa. Kai sitä voisi liiketoiminnaksi sanoa, vaikka tänään mies kyllä totesi, että 80 tienasit ja mainoksen tekemiseen meni yli 90 euroa. Kannattavaa? Nope. Ehkä pitäydytään sanassa "toiminta". Jokin aika sitten minun äiti ehdotti, että mitäs jos alkaisit kirjoittaa kolumnia. Minusta se oli mielenkiintoinen ajatus ja päätin kysellä eri lehdiltä, kaipaisivatko he kolumnistia. Totuus on kuitenkin tämä: Suomessa ei ilmesty enää perheaiheisia printtilehtiä. Perheen aika oli ainut printtilehti, jonka löysin. No heiltähän tuli vastaus, että kirjoita vaan. Niinpä minä kirjoitin. Jos teille kaikille ei vielä ole Perheen aika tuttu, niin:

Mikä?  
Perheen aika -lehti

Missä ilmestyy?  
Internetissä tässä osoitteessa perheenaika.fi ja ilmaisjakelulehtenä neuvoloissa.

Kuinka usein ilmestyy?
Käsittääkseni kolme-neljä kertaa vuodessa, mutta tätä en tiedä varmasti.

Julkaisija?
Maxel Pharma Oy 
 
Lehden somekanavat?
Instagram Facebook

Piti oikein kunnolla pinnistellä aivoja jollekin muulle taajuudelle. Olen kirjoittanut vain ja ainoastaan tiettyä tyyliä nyt useamman vuoden ajan. Lasten jälkeen en ole oikeastaan kirjoittanut muita tekstejä kuin viestejä muille sekä omia blogitekstejä ja kalenterimerkintöjä, kauppalistoja jne. Näitten tyyli on vapaa. Kolumnia kirjoittaessani yritin pinnistellä: Kolumni on mielipidekirjoitus. Kolumni on mielipidekirjoitus. Kolumni on mielipidekirjoitus. Tätä varten opiskelin viisi vuotta yliopistossa, että sitten eräänä päivänä lopulta kirjoittaisin jonkun muun tekstin kuin itsestäni ja lapsista kertovan blogipostauksen. 

Ironista on, että hoin itselleni kolumnin olevan mielipidekirjoitus ja lähetettyäni sen eteenpäin aloin miettiä, että mikä se mielipide siinä tekstissä oikein oli. Ehkä tekstini oli tyylilajiltaan lähempänä pakinaa. En tiedä. Sano sinä. Kolumnini löytyy täältä. Aukeamalta 18. 

Miten voin tehdä juttua kahdelle eri lehdelle? Minun status Kaksplussalla on freelancer ja he omistavat minun blogiin tuottaman sisällön niin pitkään kuin olen heillä, mutta se ei sulje pois muita julkaisukanavia ja kuten tässä tapauksessa blogin mainostuskanavia. Esimerkiksi minun Instagram-tili on kokonaan minun oma kanava. Nautin sen vapaudesta. Saan tuottaa juuri sellaista sisältöä kuin haluan ja juuri sillä tahdilla kuin haluan ilman, että kukaan hengittää niskaan. Kolumni on vain yksi kanava eikä minulla tosi asiassa ole vielä aavistustakaan, kuinka iso tai pieni kanava se on. Jännityksellä odotan uusia seikkailuja. Se kai se kevytyrittämisessä on hauskaa. Ei tiedä, mitä on nurkan takana vai onko mitään.

P. S. Miten kuva liittyy juttuun? Tulee mieleen ne lapsuuden, nuoruuden ja varhaisaikuisuuden haaveet, unelmat. Tämä on yksi niistä, että saisin kirjoittaa johonkin printattavaan. Jihuu!


Saattaisit pitää myös näistä

1 kommenttia