Parasta just nyt, kaikesta epävarmuudesta huolimatta

by Emiilia - 9/03/2020

Ajattelin, että joka tuutista tulee taas kaikkea negatiivista jne., niin nyt tarvitaan positiivisia juttuja. Eli minun hyvin rehellinen: mikä on parasta just nyt? Ja pistäkääs kommentteihin, mikä teidän elämässä on parasta just nyt.

1. Mahdollisuus tehdä kotitöitä

Siis tämä kuulostaa ehkä vähän hölmöltä, mutta totuus on se, että tästä olen ollut innoissani. Kun isompi tyttö menee päiväkotiin ja kerhoon, niin minulla on mahdollisuus saada kotitöitä vähän paremmalle mallille. Kenties jopa pysyä vihdoin vähän paremmin niiden perässä tai siis lajitella pyykit ennen kuin ne vievät puolet makuuhuoneen lattiasta ja tyhjentää eteisen lattia ennen kuin lapset kompastelevat kaikkeen jne. jne.

Meidän pienempi tyttöhän nukkuu vielä päiväunia, joten kun isompi on kahtena päivänä viikossa päiväkodissa, niin minulla on se aika tehdä rauhassa sitä, mitä valitsen tehdä. Samoin minulla on se sama nukkumisaika kerhopäivinä, koska pistän yleensä isomman tytön (jonka energioita kerho on edes hetkeksi kuluttanut) katsomaan ohjelmia siskon unien loppuajaksi. Nuorempi tyttö nukahtaa yleensä vanhemman tytön kerhosta hakumatkalla, ja on hyvin tyypillistä, että jossain vaiheessa isosisko livahtaa kielloista huolimatta herättämään pikkusiskon ja hän on koko loppupäivän kärttyinen. Toinen syy pitää isosisko keskittyneenä muuhun kuin pikkusiskon herättämiseen.

Nyt tulee sivupolku: Näinä aikoina olenkin itsekseni pohtinut, että kuinka te töissä käyvät äidit, saatte tehtyä kaikki kotityöt ja pidettyä kaiken tiptop. Teettekö kotitöitä illalla lasten nukahdettua vai kuinka? Mietin, että itse varmaan haluaisin sitten käyttää ne harvat hetket kotona sitten kyllä lasten kanssa olemiseen ja rentoutumiseen enemmin kuin kotitöihin. Ai niin joillakin tietty on myös lyhempiä työmatkoja, niin ovat aiemmin kotona. No joo.

2. Kaupalliset yhteistyöt, arvonnat, mainokset

Nyt kun minulla on vihdoin myös jonkin verran aikaa kehittää someja ja blogia, niin olen tsempannut myös mainosten suhteen. Olen saanut aikaiseksi pistää viestejä firmoille ja hakea mainosohjelmiin ja jee olen saanut muutaman yhteistyön ja muutaman ah niin ihanan arvonnan. Niitä olen kysellyt monilta firmoilta, koska minusta se on kiva tapa mainostaa. Minulla on yleisölleni jotain annettavaa - muutakin kuin pelkkä mainos firmalle, joka tavallaan yleisön vaan pitää nähdä.

On myös tosi kiva, että pääsen tänä syksynä tekemään blogissa ja Instagramissa mainoksia teemalla luontoa säästävät valinnat. Olen löytänyt useammaltakin firmalta tällaisia yhteistyökuvioita ja hyviä arvoja. Mutta ei paljasteta liikaa. Niistä myöhemmin.

3. Pyöräileminen, uinti, toivo

Jotenkin on tosi kiva vihdoin olla siinä tilanteessa, että olen saanut pyörän ja peräkärryn ja kaikki varusteet kuntoon ja hankittua. Ja, että meillä on tilanteita, joihin voi pyöräillä. Aiemmin kaipasin tosi paljon pyöräilyä ja sitä, että sitä saisi käyttää ihan arjessa ja kesän lopulla vihdoin sain kaiken kuntoon. Nyt lapset ovat vielä tarpeeksi pieniä ja jo tarpeeksi isoja, jotta pystyn ajamaan peräkärryn kanssa. Välillä vilkuilen vaan taakse, ettei kumpikaan ole jäänyt kypärän kanssa jumiin tms.

Toinen oma juttu, jota olen kaivannut on uinti. Mieheni päästi minut vihdoin vihdoin vihdoin pitkän tauon jälkeen uimaan viime viikolla. Toivon, että se onnistuu myös jatkossa. Kun vanhempi tyttö on hoidossa, niin mieheni voi helpommin olla yhden neitokaisen kanssa kotona ja minä pääsen uimaan. Jee. Kolmivuorotyö ja miehen opiskelut vaan vaikeuttavat. Kyllä se tästä.

4. Taiteen tekeminen - unelma, jota en uskaltanut sanoa ääneen

En ole täällä paljon puhunutkaan harrastuksistani ennen lapsia tai miestä. Kävin kaiken maailman taidekursseilla ja soitin myös  pianoa. Se, että tekisin urani kuvataiteen parissa, oli yksi vaihtoehto vielä lukioaikana. Tein lukiodiplomin ja harkitsin taiteen opiskelemista. Ympärillä oli kuitenkin aina niitä, joilla oli minua parempi näkymys. Aina jollain oli parempi tekniikka jne. Päätin mennä erään toisen unelman perään, joka tietysti liittyi bloggaamiseen vieläkin kiinteämmin kuin taiteen tekeminen.

Oli miten oli. Viime viikolla tehdessäni jälleen yhtä mainosta Instagramiin tajusin, että ehkä tämä on se, mistä unelmoin. Se vain toteutuu vähän eri tavalla kuin olin ajatellut. Luulin aina, että se olisi maalaamista tai piirtämistä, mutta minun visuaalisen luovuuden käyttämiseni ammattimaisesti taitaakin olla valokuvausta ja sommittelua. Olen ollut aiemminkin kiinnostunut kuva-analyysista ja se on myös yliopistoluennoilta tuttua, mutta nyt on aika oikeasti päästää luovuus valloilleen. Jollain tavalla on surullista jättää se alkuperäinen unelma: kynällä tai pensselillä tapahtuva taiteen luominen; mutta samalla ymmärrän, että Instagram on se keino, jolla voin olla luova visuaalisesti ja ansaita sillä.

5. Rauhassa suihkussa käyminen 

En voi olla lisäämättä tätä kohtaa. Ei ketään hakkaamassa ja huutamassa oven takana tai lipittämässä likakaivosta toisen (tai omia) kakanjäänteitä. Okei, ehkä pitäisi olla vähän vähemmän totuudenmukainen. Joka tapauksessa: rauhassa suihkussa käyminen. Parasta just nyt.


Mainos

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia